РУСИ и СИРИЈЦИ ослободили Табку, све ближе Раки! (ВИДЕО)

RUSI i SIRIJCI oslobodili Tabku, sve bliže Raki! (VIDEO)

16 juna 2016

Spetsnaz 567Snage sirijskog predsednika Bašara al Asada prišle su gradu Tabki na 5 kilometara, pa su sve bliže osnovnom strateškom cilju – Raki. Ovo su preneli iranski mediji, pozivajući se na „vladine izvore u Damasku“, ukazavši da su verovatno presudnu ulogu u ovom napredovanju odigrali udari ruske avijacije.

Tabka je izuzetno važan grad za dalju ofanzivu na Raku, administrativni centar istoimene sirijske provincije koji je Islamska država proglasila za „privremenu prestonicu svog Kalifata”.

Pored Tabke se nalazi i avio-baza koja je već duže vreme pod kontrolom džihadista. Vladine snage su pre 4 dana preuzele kontrolu nad raskrsnicom puteva koji vode prema Tabki i Raki.

To je odskočna daska za dalje napredovanje prema Tabki. Neki vojni eksperti procenjuju da sirijska armija – koja značajne snage mora da drži na nekoliko drugih frontova – neće imati dovoljno brigada i bataljona za uspješnu ofanzivu na Raku. Vojni vrh u Damasku u četvrtak je objavio da njihove snage „istovremeno uspešno napreduju i prema Raki“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *