РУСИ ИЗАЗВАЛИ ХАОС: Авиони пролетели изнад НАТО бродова

RUSI IZAZVALI HAOS: Avioni proleteli iznad NATO brodova

4 novembra 2018

Dva ruska protivpodmornička aviona Tu-142 preleta su na maloj visini iznad brodova zemalja NATO-a koji su učestvovali u vojnim vežbama „Trajdent džankčer“ u Norveškom moru, prenose RIA Novosti.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da su dva aviona Tu-142 ruske mornaričke avijacije 2. novembra planski letela iznad neutralnih voda Norveškog mora. Let je trajao više od 12 sati, a nakon toga su avioni sleteli na aerodrom u Vologodskoj oblasti, navedeno je u saopštenju.Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je ranije da manevri nisu upereni ni protiv jedne konkretne zemlje, ali da šalju signal da je „NATO spreman i sposoban da zaštiti sve saveznike od bilo kakve pretnje“.

Vojne vežbe NATO-a „Trajdent džankčer“ održavaju se od 25. oktobra do 7. novembra u Norveškoj. U vežbama učestvuje oko 50.000 vojnika iz 30 zemalja. To su najveći manevri u proteklih nekoliko godina u blizini ruskih granica.

KOMENTARI3 komentara

  1. Vesko says:

    NATO nije samo nesposoban nego i kukavicki savez psihopata! Evo i dokaza. Kukavicka agresija preko 20 drzava, kad su shvatili da ne mogu da slome malu ali hrabru Srbiju i izvrse invaziju na Kosovo iz Albanije, ne shvatajuci da su trosili bombe na prazne makete, odlucili su se da kukavicki pocnu da bacaju nuklearni otpad po ne samo Srbiji nego i siptarima koje su navodno spasavali u 'humanitranoj' akciji. To je bio njihov poraz od kojeg se nikada nece oporaviti, poslije ih je i Taliban naprasio, pa onda Muhtada u Iraku iz kojeg su pobjegli glavom bez obzira...Sve ovo sto gledamo je direktan rezultat tog njihovog poraza iz 1999, kojeg su pokusali preko puca i kolaboracionista da preokrenu u svoju pobjedu. Ali od toga nema nista ako ne priznaju poraz pristajuci na podjelu teritorija Kosova. Do cega je moglo da dode i bez njihove agresije, na koju su potrosili stotine milijardi i dali Rusiji vremena i priliku da otvori oci...Podjela Kosova je za njih ustvari priznanje poraza, zato Nemci to nece da prihvate jer im je dosta poraza od malih Srba. To ce ih 100% poderati iznutra. Ameri su navikli da gube ratove sa druge strane. Oni imaju vise poraza od Nemaca. Ali su i puno veci pa mogu da prezive te poraze lakse.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *