РУСИ ИЗНЕЛИ ДОКАЗЕ: Американци ратују заједно са ИД

RUSI IZNELI DOKAZE: Amerikanci ratuju zajedno sa ID

24 septembra 2017

MINISTARSTVO odbrane Rusije objavilo je aero-snimke koji potvrđuju da Sjedinjene Države sarađuju sa Islamskom državom.

Sasvim konkretno, snimci pokazuju kako jedinica američkih komandosa omogućava prolazak kroz borbene položaje odreda Islamske države  pripadnicima „Sirijskih demokratskih snaga (SDS)”.

Te snage su formirali i obučili Pentagon i CIA koji ih i finansiraju i usmeravaju.

U saopštenju Ministarstva odbrane RF se ukazuje i naglašava:

„To je dokaz postojanja saradnje između Sjedinjenih Država i Islamske države. Jer, odredi SDS kroz linije ID prolaze bez ikakvog otpora i nastavljaju da se kreću niz levu obalu Eufarata prema gradu Deir-ez-Zor”.

Ruske bespilotne letelice su snimke napravile između 8. i 12. septembra. Na prostoru pod kontrolom Islamske države.

Na tom prostoru je – kako se naglašava u saopštenju – registrovan i veliki broj američkih oklopnih vozila Hummer koja koriste američki komandosi.

Vojni vrh RF posebno ukazuje: da se uporišne tačke američkih komandosa nalaze na prostoru pod kontrolom Islamske države i da snimci pokazuju da oko njih nisu postavljene čak ni straže.

„Ovo navodi na samo jedan zaključak: da se američki vojnici u zonama pod kontrolom terorista osećaju potpuno bezbednim” – precizira se u saopštenju Ministarstva odbrane RF.

Komandant američke avijacije na Bliskom Istoku i Jugozapadnoj Aziji – general-potpukovnik Džefri Harigan – prethodno je izjavio da snage SAD u Siriji ne smatraju svojim protivnikom ni sirijsku armiju ni ruski vojni kontigent.

KOMENTARI2 komentara

  1. goran says:

    Opet Izrael nevin, a pre nekoliko dana smo citali da je oficir Mosada bio glavbni za obuku terorista. Ali, Rusima to ne smeta, opleti samo po Americi.

  2. ! says:

    Moskva (AFP) - Ruski general je ubijen tokom bombardovanja organizacije džihadističke Islamske države (EI) blizu Deira Ezora u istočnoj Siriji, ruskog ministarstva odbrane ruske novinske agencije. "General-major Valeri Assapov je ubijen kada je eksplodirala granata tokom iznenadnog bombardovanja od strane boraca EI", rekao je ministar, dodajući da je ruski oficir bio vojni savetnik sirijskih vladinih trupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *