РУСИ ИЗНЕЛИ СВОЈ СТАВ: Ево шта кажу о споразуму Београда и Приштине

РУСИ ИЗНЕЛИ СВОЈ СТАВ: Ево шта кажу о споразуму Београда и Приштине

9 септембра 2020

Руска страна подржаће све добровољно постигнуте споразуме између Београда и Приштине, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров на конференцији за новинаре у Москви.

„Споразумe постигнутe у Вашингтону између председника Србије и представника Приштине, посматрамо споразумима постигнутим између ових страна“, рекао је Лавров.„Претпостављамо да је то учињено у интересу решавања ситуације и немамо разлога да сумњамо да српско руководство наставља да подржава пуну примену Резолуције 1244 Савета безбедјности УН“, додао је он.

Према његовим речима, руска страна ће, како је више пута говорио председник Владимир Путин, чврсто подржати Србију у корацима које она сматра неопходним у оквиру ове резолуције.

„И подржаћемо сваки споразум који је добровољно постигнут између Београда и Приштине“, истакао је Лавров.

Министар је истакао да ће Москва такође обратити пажњу и на то да је по овом питању „већ договарано 2013. године уз посредовање ЕУ“. Лавров је додао да „то Брисел не би смео да заборави, између Београда и Приштине постигнут је споразум о оснивању Заједнице српских општина Косова који је осигуравао законска права српског становништва ове покрајине“.

„Прошло је седам година. Европска унија је у том тренутку била веома поносна на такво достигнуће. Ми смо, такође, поздравили ово достигнуће. Заправо, то је био веома важан корак… – у том погледу ништа није учињено и, уопште, подсећамо Европску унију на то“, нагласио је Лавров.

„Пре неки дан председник Вучић је боравио у Бриселу, где су настављени контакти о косовским питањима и надамо се да наше колеге из Европске уније неће заборавити да је уз њихово посредовање постигнуто нешто што власти у Приштини потпуно игноришу“, закључио је министар.

Нова рунда политичког дијалога на високом нивоу између Београда и Приштине уз помоћ ЕУ, у којој су учествовали председник Србије Александар Вучић и такозвани косовски премијер Авдулах Хоти, одржана је у понедељак у Бриселу. Претходно је српска делегација на челу са Вучићем боравила у дводневној посети Сједињеним Америчким Државама, где је обавила разговоре са Хотијем, након чега су стране потписале споразум о економској сарадњи уз посредовање америчког председника Доналда Трампа.

KOMENTARI3 коментара

 1. test01 says:

  ukratko - ne mogu Rusi biti veci Srbi od Srba a usput ako Srbi ne rade nista protiv veleizdaje Srpskih interesa onda se Rusija nece u to mesati. Trazili ste vucicija - eto vam ga.

 2. Zapadnjak says:

  Dobro,preko 60% građana Srbije je "tražilo" Vučića i pokazalo da mu veruju.Moje lično mišljenje je da će ti isti građani u slučaju bilo kakve nerealne ili pogrešne politike reagovati kako Srbi i znaju da reaguju,lidere Srbije će postaviti ti isti građani i veruj mi,testirani,to neće biti ni Obradović ni Jeremić ni Tadić niti niko iz prošlosti,zato je pravo pitanje tebi i ostalim olupinama a koji ste u jako velikoj manjini:A koga ti tražiš i podržavaš.....testirani? Možda Coronu,možda ustaše ili radikalne Islamiste,izjasni se pa nas obavesti,nemoj nas držati u neizvesnosti jer nam je jako stalo do mišljenja i tebe i tvojih pratilaca(trabanata).Pozdrav tebi!

  • test01 says:

   nanamestenim izborima na koje je izaslo ispod 40% stanovnistva (sa svim malverzacijama, ucenama i kradjom glasova) i BEZ ucesca prave opozicije ti izbori nisu regularni! Znaci od vasih 60% u stvari govorimo o 10% sektasa - On je UZURPIRAO svu vlast u Srbiji!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u