РУСИ ИЗНЕЛИ ТАЧНЕ ПОДАТКЕ: Ево са чим је оборена свака од 71 ракете

RUSI IZNELI TAČNE PODATKE: Evo sa čim je oborena svaka od 71 rakete

17 aprila 2018

Donald Tramp  istupio je sa novo mtvrdnjom: „Lansirali smo preko sto raketa na Siriju. Nisu nam oborili ni jednu jedinu! Sirijska tehnika nije dobro funkcionisala. I svala raketa naših saveznika pogodila je cilj“.

Rusija, međutim, i dalje tvrdi sasvim suprotno.

Porrtparol Ministarstva odbrane RF,  general Igor Konašenkov, ne samo da je ponovio da je sirijska PVO oborila 71 krstareću raketu agresora, nego i naveo preciznu statistiku učinka sirijskih PVO sistema.

Prvo je saopštio da su Sirijci na pomenutu 71-nu američku, britansku i francusku raketu `potrošili` samo 112 svojih raketa.Otkrio je da su sa 25 projektila raketno-topovskog sistema Pancir-S1 oborili 23 „cilja“. Ovo znači da su samo dve rakete promašile.

Konašenkov je objavio i da su Sirijci iz raketnog sistema Buk sa 29 raketa oborili 24 agresorske.

Iz sistema „Osa“ sirijski raketaši su sa 11 raketa oborili pet „ciljeva“.

Isti učinak imali su sa 13 raketa ispaljenih sa S-125.

Sa Strelom-10 oborili su tri agresorske, a lansirali su samo pet raketa.

Sistemom Kvadrat, koji je poznat i kao Kub, sa 21 raketom oborili su 11 „ciljeva“.

Jedino S-200 sa osam raketa nije oborio ništa

Konašenkov, međutim, napominje da to ne govori ništa o tom raketnom sistemu jer je on namenjen borbi protiv aviona, a ne raketa. A da još upotrebljiv i opasan – svedoči i to što je nedavno oborio izraelskog lovca.

Konašenkov je sa zadovoljstvom ukazao da su sistemi Pancir-S1 imali bezmalo stoprocentni učinak.

Naveo je da su Amerikanci i njihovi saveznici sa 30 raketa i dirigovanih bombi tukli sirijske naučne objekte u Barzi i Džaramaniju, a da su vladine snage uspele da unište samo pet.

KOMENTARI5 komentara

 1. leteci cirkus says:

  Sa S-200 se ne tuku rakete nego avioni. Bacili su osam raketa u prazno, mogli su srusiti bar 4 aviona sa njima. Ovako nista. Molite se Bogu da vam stigne S-300.

 2. goran says:

  Da li je moguce, Rusi priznaju da S200 nije oborio NISTA. A svi se otimaju o S300 i S400. Sve sto je pravljeno u Sovjetskom Davezu bolje je od ove nove Putinove skalamerije. Sto su i sami Rusi indirektno priznali.

  • Cetnik says:

   Promasio si pancir i njegovu efikasnost! On je za tu upotrebu a S200 isto stari sovjetski za neutralisanje vecih ciljeva.

 3. M says:

  Točan podatak je da je u ponedjeljak kasno na Siriju ispaljeno još raketa(iz aviona"nezna"se čijih),i to nakon napada Sirijske vojske na pobunjenike,daklen kao opomena i stop!Kolko je raketa srušeno ovaj put,nemam pojma!Ono što je važnije je da USA-Izrael-Zapad ne odustaju,niti će,te eskalacija vjerovatno tek slijedi!Rusi ko i obično mlaki,al neće moći tako još dugo!Ili će šaptom pasti,ili će se ritati dok još mogu,kolko mogu!A mogu, zasad!Sutra više neće moći,kad ih NATO okruži superiornom vojnom tehnikom,industrijskom tehnologijom-kvalitetom-kvantitetom,financijama,itd.Daklen,Veliki Događaji,eto,malo po malo,stigli su pred vrata cijelog svijeta,naša vrata!Još malo i Počinje Rasplet vjekovne predstave!A mi na Balkanu smo zapravo u prvom redu!

  • Cetnik says:

   Rus sporo konja sedla, ali zato brzo jase...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *