РУСИ ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИЛИ: Неприхватљиво уједињење Албаније и Косова!

RUSI JASNO I GLASNO PORUČILI: Neprihvatljivo ujedinjenje Albanije i Kosova!

13 oktobra 2021

IZJAVA premijera Albanije Edija Rame o ujedinjenju zemlje sa Kosovom je apsolutno neprihvatljiva – izjavila je Marija Zaharova.Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije pritom je naglasila da promovisanje planova za stvaranje „velike Albanije“ grubo protivreči odredbama Rezolucije Saveta bezbednosti UN 1244 i da podriva stabilnost u regionu.

„Posebno je čudno čuti da se kršenje temeljnog dokumenta za kosovsko rešenje proglašava ključnim ciljem političke karijere lidera jedne od zemalja balkanskog regiona“, istakla je Zaharova.

Ocenila je da se defektni nastupi ne uklapaju u kontekst napora Beograda i Tirane da stvore jedinstveno tržište. I dodala:

„Računamo na adekvatnu reakciju zapadnih pokrovitelja projekta kosovske„ državnosti“ na ovu očiglednu provokaciju. Izuzetno je iznenađujuće što im ne smetaju takvi subverzivni pozivi, dok napadaju Beograd u vezi sa njegovim opravdanim humanitarnim konceptom „srpskog sveta“ koji nije u suprotnosti sa međunarodnim pravom“.

KOMENTARI5 komentara

  • Ivke says:

   To nije njihova duznost i obaveza vec nasa

 1. Mussa Kessedžija says:

  Zaharova zaboravila da prvo treba da se konačno reši pitanje postojanja kvazi države sa sedištem u Banja Luci kao i pitanje pravoslavnih Turaka koje treba premestiti u Beogradski pašaluk.

  • Rocky says:

   Vas poturčena gomna u Turski prdež od države pa tamo drkajte na sultane,vezire i ostalu azijatsku paščad.

 2. Beli Orao says:

  Do je vučić na vlasti sve će to tako da bude, potpis za potpisom i priznavanja šiptarske države će i otvoreno da se izjasni. Ako nam Rusa ne bude izgubili smo ga zauvijek! Zato tog atrapa i EU treba poslati u tpm!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *