РУСИ ЈАСНО СТАВИЛИ ДО ЗНАЊА: Ако Америка изгради базу у Пољској, имамо спреман одговор

RUSI JASNO STAVILI DO ZNANJA: Ako Amerika izgradi bazu u Poljskoj, imamo spreman odgovor

21 novembra 2018

Ukoliko SAD budu podigle vojnu bazu u Poljskoj, Rusija će svoja odbrambena sredstva preusmeriti na zaštitu od te nove opasnosti.

To je izjavio član Komiteta Saveta Federacije za odbranu i bezbednost Franc Klincevič.

Ministar za nacionalnu odbranu Poljske Marijuš Blaščak za poljski radio izjavio je prethodno da je izgradnja američke vojne baze u Poljskoj gotova stvar.„Rusija definitivno ima širok vojni potencijal, vrlo precizno oružje dalekog dometa i u slučaju izgradnje takve baze, nedvosmisleno će doći do njegovog preusmeravanja kako bi se lokalizovala pretnja. Takvu bazu nedvosmisleno shvatamo kao očiglednu pretnju“, izjavio je Klincevič, preneo je Sputnjik.

Kako je rekao, Rusija nema pravo da na tako nešto ne odreaguje. Klincevič je naglasio da se, jačajući svoje vojno prisustvo u Istočnoj Evropi i gradeći nove vojne baze, SAD više ne kriju pod maskom otklanjanja opasnosti od Irana, kao što je bilo ranije.

„Međutim, mnogo pusta smo upozorili da će stanovništvo zemalja u kojima se budu pojavile baze SAD, biti u veoma ozbiljnoj opasnosti ukoliko protiv Rusije iz tih baza krenu agresivna dejstva, na to ne treba zaboraviti“, naveo je Klincevič.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Ako USA iz blizine ruskim granicama ispali svoj prvi raketni hipersonični plotun,i još k tome napadne ruske rakete u početnoj fazi leta,onda će Rusija biti uništena u par minuta!Ako pak Rusija ispali prva svoj plotun na ugrozu s svojih granica,imati će šansu voditi izjednačeni rat protiv USA,pa tko izdrži-pobijedit će!

    • slobo says:

      Strucnjak nemas ti ba pojma o cemu pricas .U tebe je mozak ko u pileta jer ni ti ne kontas to sto pricas .

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *