РУСИ KАО ОЛУЈА: Специјалци разнели милитанте у Kазахстану – СТОТИНЕ МИЛТАНАТА УБИЈЕНО – ХИЉАДЕ УХАПШЕНО

RUSI KAO OLUJA: Specijalci razneli militante u Kazahstanu – STOTINE MILTANATA UBIJENO – HILJADE UHAPŠENO

11 januara 2022

Vojska je potpuno porazila radikale u Alma-Ati – stotine militanata su ubijene, a hiljade uhapšene.

Radikalne formacije u Alma-Ati su potpuno poražene – stotine su ubijene, hiljade uhapšene.Vojska i bezbednosne snage uspele su da uspešno poraze radikalne snage u Kazahstanu, u potpunosti povrativši kontrolu nad svim vladinim zgradama koje su ranije držali radikali.

Gubici radikalnih demonstranata pokazali su se zaista ogromnim – ubijeno je nekoliko stotina militanata, dok je oko 2,5 hiljade radikala uhapšeno.

Prema Ministarstvu unutrašnjih poslova Kazahstana, u ovom trenutku u Alma-Ati se nastavlja čišćenje gradskih četvrti od radikala, međutim inicijativa je u potpunosti prešla u ruke vladinih snaga – intervencija vojske preko ODKB nije bio potreban.

Poznato je da je većina uništenih radikala pokušala da pruži ozbiljan otpor, uključujući i upotrebu oružja, međutim, ovi su uništeni kao rezultat uzvratne vatre, ili su naknadno samostalno pristali da predaju svoje oružje.

Istovremeno, situacija u Alma Ati je i dalje izuzetno teška. Ovo je prvenstveno zbog praktično opljačkanih arsenala i skladišta naoružanja i municije, što ne isključuje mogućnost da radikali preduzmu nove pokušaje napada na snage bezbednosti i vojsku.

Ono što zvanični izvori ne navode su informacije iz neslužbenih izvora da je preokret nastao ulaskom u Kazahstan ruske privatne vojske Vagner.

Pripadnici ove čuvene vojne formacije prosto su zbrisali radikalne militante koji su bili u silnom zamahu i pretili su da sruše čitav vojni sistem Kazahstana.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI22 komentara

 1. RASPUCHIN says:

  Ili je ovo veoma , veoma nespretno sročen naslov ili je djelo nekog ustaško-"U"DBA-škog pitomca koji provocira Srbe na Božić? Baš "Oluja"?!?!? Zašto ne , recimo , :"... kao tornado ..."?!?!?

  • Gulisav Drzic says:

   Da,dobro zapazanje i ja sam tu podmuklu podvalu odma uocio.

  • Ivke says:

   Mozda je i slucajno uporedjenje ipak vaznije je kada ce da se oforme srpski vagnerovci. Pa neka se vezbaju po Siriji i gde god treba pod ruskom zastavom a kad dodje pravo vreme da budu sasvim spremni

 2. See Y Leter Aligeder says:

  Kako li će onda tek da prođe Ukrajina i NATO od specijalaca, pa na kraju Kadirov sa čečenima da počisti šta ostane, i na kraju devuške kozakinje da dokrajče. Ojsja ti Ojsja.

  • Karital says:

   Neka NATO i Ukrajina prođu kao Jermenija.A za devuške i Kadirova pobrinut će se Shamil, kao onaj iz Ojsja ti Ojsja.

  • Ma ne says:

   Bolje u sred Vukovara, odande mogu braniti i ceo Srem i Semberiju u paketu. By the way, Semberija i Srem imaju isti naziv po Simbrima! A vi ste braću iz Slavonije, ladno pustili niz vodu, dok su Sremci vazda išli u pomoć i vama i Fikretu Abdiću. Znaš onu pesmu: Kad su Sremci krenuli sa te Fruške Gore, i odoše za Bosnu, tamo da se bore...

  • Ma da says:

   Nisi upoznat, svi su oni Hazari. Sva turkijska plemena su dobila države od našeg životnog prostora i obećano im je još širenja. Ukrajina, Čerkezi, kirgizi, HAZERbejdžan (G=H, dakle gezir po Kaspijskom jezeru), Mađari, Hrvati (Tavruk-i, pročitaj s desna), svi su MANušu, Adige, Sinti, G(H)urbeti, (Ć)arlije, latinski Cygnis... Preko Isavrijske dinastije su ovladali Carigradom i pravoslavljem (Porfirogenit je bio njihov). Nezadovoljstvo zbog ove situacije se koristi da se isprovocira narod radi otvaranja istočnog fronta na ruskoj granici. To se i kod nas radi, demonstracije se koriste kao oružje protiv demonstranata, čeka se prilika za NATO intervenciju, kako bi otvorili južni front. Evo i ovde cenzurišu, isti koments je bio, ali blokiran! Na ovom sajtu se preko komentara čitaoca opipava puls i obavlja špijunaža. Vidiš, uvek isti likovi komentarišu... A migrante, tj. NATO pešadiju, za ruski front sa juga, drže o našem trošku.

   • Kosovac says:

    @ Ma da, …..Jeste da imaš botovsko ime, ali ću ipak da ti odgovorim: Naveo si ovu boraniju „MANušu, Adige, Sinti, G(H)urbeti, (Ć)arlije, latinski Cygnis...“, ali si glavne zaboravio. Nisi ubrojao Sorošoide.

  • Ma da says:

   Kontinuirana strategija Intermarijum, i Barba Ros (pročitaj s desna), tj. Brat na Brata, uz pomoć ajnzac, pete kolone, konvertita. Ovi gore pobrojani imaju istu genetiku, N haplotip, malo ih je ali su govna, krivo se kunu i lažno primaju veru sredine u kojoj su. Čerkezi su bili udarna Hitlerova i Pavelićeva pesmica. TuđMAN je bio MANuš!

   • Srbski Vitez says:

    Ovo je samo pokazna taktička vežba džulovima iz OTAN pakta! Da vide kučke natovske šta će da ih snađe budu li se drznuli da ugrizu! Da kevću to mogu, da spletkare i zakuvavaju i to ih Rusi još puštaju ... Ali, ako se drznu da zagrizu rusku čeličnu čizmu, prvo će polomiti te smrdljive krvave zubekanje, a potom će munjevito biti zbrisani sa lica zemlje! Sa Rusima više nema zahebavanja!

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Nedo Bog da zovete Ruse u pomoć ako vam se javi obojena revolucija u zemlji.

  • Ajde says:

   Ovde se nezadovoljstvo zbog kovida i vakcinacije koristi da se otvori istočni front na Rusiju. To rade svuda i nama, e ako normalni ljudi misle kao ti, onda se Antihrist već zacario. https://lifepetitions.com/petition/petition-novaka-djokovic-s-medical-exemption-must-be-acknowledged-by-australia-s-government

 4. Rajko says:

  Zamislite Vagner na KiM. Rasturen KFOR, MOR, NATO, MATO a tek ŠIPCI uuuuuuu...

  • ljub.67 says:

   Mogu zamisliti ali nema ko da ih pozove .

 5. Lazar says:

  Stigla Babaroga...😬🤣😁

  • Ovcoizovani covid idioti says:

   ODKB baza u Republici Sroskoj i to u Brckom !!!

   • Ma ne says:

    Bolje u sred Vukovara, odande mogu braniti i ceo Srem i Semberiju u paketu. By the way, Semberija i Srem imaju isti naziv po Simbrima! A vi ste braću iz Slavonije, ladno pustili niz vodu, dok su Sremci vazda išli u pomoć i vama i Fikretu Abdiću. Znaš onu pesmu: Kad su Sremci krenuli sa te Fruške Gore, i odoše za Bosnu, tamo da se bore...

    • Karital says:

     Šta će vagner u Vukovaru?Bili su u Siriji, ali se nešto nisu pokazali.Nakon mjesec dana ratovanja u Siriji, rasturiše ih ovi poput rahmetli Mirze Ganića.

 6. Petrovgrad says:

  Gde je naš Srdja rdja, imali aktivista NVO za ljudska prava medju ukokanima. To su ozbiljne države, likvidiraće svakog, ko se pobuni i lati oružja.

 7. Sluge says:

  Antihrista.

 8. Mate says:

  Ovo meni ne govori ništa drugo nego da se sprema obnova Kazarskog Kaganata i da je sve to u funkciji toga, a sve u sklopu Euroazijske Unije - Neo-Mongolskog Carstva, tj. novog Mongolskog Carstva, a na čelu naravno židovi, a naravno da je između Mongola i Vatikana postojala i suradnja.

 9. milorad5 says:

  koliko lupetanj u ovim komentarima a stvar je jednostavna u kazahstanu,BORBA ZA VLAST DVE GRUPE i jedna grupa je upotrebila stranu obaveštajnu i vojnu pomoć (znate o kome se radi i KO to radosno koristi) za svrgavanje druge grupe.E onda kada je situacija postala zaista opasna,ona je napadnuta grupa u vrhu isto tako uppotrebila stranu pomoć ali LEGALNIM metodima i kazacima je mnogo bolje da im ostane LEGALNA oligarhiaj nego da dobiju vladu sastavljenu od PROZAPADNE GRUPE,tek onda bi nastao HAOS.Cela igra se sastoji u žongliranju izmedju STVARNOG I MOGUĆEG za odredjeni broj država u koji spada i postjugoslovenski prostor.Samo razumno održavanje koliko toliko snošljivog zakonskog i bezbeednosnog poredka takvim državama garantuju neki napredak i mir inače ima bre da ratuje i zapad i istok do poslednjeg srbina,hrvata itd.TO VAŽI ZA KAZAHSTAN,svaki pokušaj uklaženja u neke antiruske kombinacije bi bi o katastrofa za tu državu i svako razumnom čoveku je jasno da to nije moguće,eno ukrajina je divan priomer idiotizma odredjenoig dela tajkunske oligarhije,SVI će da najeb. a mnogi će i bez glave da ostanu zbog izigrvanja ZAPADNOG BASTIONA za MALE PARE.TO JE FAKAT postojanja supersile u svom komišiluku i tako je isto i centralnoj americi pod čizmom USA.SVE JE TO ISTO samo su budale različite.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *