РУСИ КРЕНУЛИ СА ЗНАЧАЈНИМ ПРОМЕНАМА НА ФРОНТУ

RUSI KRENULI SA ZNAČAJNIM PROMENAMA NA FRONTU

22 novembra 2022

U cilju oslobađanja naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici, Oružane snage Rusije treba da sprovedu određene strateške odluke usmerene na jačanje vojnog potencijala na liniji fronta.

Do ovog zaključka došao je vojni analitičar Mihail Onufrienko. U intervjuu za ruske medije, on je detaljno govorio o uslovima koji bi omogućili Oružanim snagama Rusije da steknu značajnu prednost prilikom napada na položaje Oružanih snaga Ukrajine u DNR.Onufrienko je skrenuo pažnju na činjenicu da je front u DNR-u počeo da se kreće, a Oružane snage Rusije napreduju ka neprijateljskim položajima, sprovodeći neophodne odluke za oslobađanje naselja koja je zauzela ukrajinska vojska.

Fundamentalne promene na liniji dodira biće primetne, tek kada se ostvare dva osnovna uslova. Dakle, ruska vojska treba da značajno poveća broj trupa na ovom pravcu, kao i da poveća koncentraciju savremenih sistema naoružanja.

„Preuzimamo kontrolu nad pojedinačnim utvrđenim područjima i delovima naselja. Oslobodili smo severozapadnu periferiju Gorlovke, i Majorsk, ali ovo su pozicione borbe lokalnih razmera sa sporim napredovanjem. Ne može biti reči o oslobađanju gradova, bez suštinskog povećanja broja grupa i vatrenog oružja“, objasnio je Onufrienko.

Ekspert je izrazio uverenje, da će prvi uspesi na donjeckom pravcu najverovatnije postati primetni tek početkom 2023. godine, kada će Rusija steći stratešku prednost i početi da sprovodi kompetentne strateške odluke, usmerene na blokiranje neprijateljskih trupa.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Miroslav says:

  Kako kad je rat ne trebaju više maske a u državama koje nemaju rat polako vraćaju obavezno nošenje.

 2. gnev ćifutskog boga punog ljubavi says:

  Deratizacija fašista-cionista-vatikanaca bez poštede, samo surovo !!!

  • Robert Wronsky says:

   Ha,ha,surovo bježanje podvijenog repa, naoružali ukrajince sa ostavljenim naoružanjem.

 3. Solncepek on cowboys heads says:

  Samo rokajte infrastrukturu i kaubojske donacije oružja i sve slikajte da se vidi jalova kaubojska gvožđurija.

 4. milorad5 says:

  sad će rusi da ih opeglaju,ne znam kad će se uslovi za udar ostvariti ali u pitanju je ZIMSKA ofanziva.Znači treba malo zime+dok rasture puteve ,pruge i elektrane koje vode ka liniji fronta i gradovima na toj liniji.Struju rusi ukidaju zato što će ostaviti zone sa napajanjem na zapadu a gradovi koji će biti u zoni borbi će morati da se evakuišu i tamo će biti MALO civila.Jer kad udari minus niko neće ostati da se smrzava bez struje i vode,surov ali vrlo pametan strateški potez.Ja mislim da će on, kraj decembra ili početak januara biti i početak kraja hunte u kijevu ili bar prvog poluvremena u tom kraju.Sada će da krene EGZODUS stanovništva na zapad iz SVIH većih gradova istočno od kijeva uključujući i kijev i računam da će do n.god cela tza zona biti ispažnjen od civila a obda kreće rokanje i to OZBILJNO rokanje.Od ukra će se spasiti samo oni koji na vreme POBEGNU ili se povuku ili predaju ostali neće biti ranjenih kad počnu udari,jako malo trupa može da preživi ta oružja koja će rusi sad upotrebiti,naročito u urbanim zonama.

  • Istina says:

   Pocinje temeljno ciscenje svete ruske zemlje od nacistickog smrada, nek se sele svojoj naci braci u eUstasiji.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *