РУСИ КРЕНУЛИ СА ЗНАЧАЈНИМ ПРОМЕНАМА НА ФРОНТУ

РУСИ КРЕНУЛИ СА ЗНАЧАЈНИМ ПРОМЕНАМА НА ФРОНТУ

22 новембра 2022

У циљу ослобађања насеља у Доњецкој Народној Републици, Оружане снаге Русије треба да спроведу одређене стратешке одлуке усмерене на јачање војног потенцијала на линији фронта.

До овог закључка дошао је војни аналитичар Михаил Онуфриенко. У интервјуу за руске медије, он је детаљно говорио о условима који би омогућили Оружаним снагама Русије да стекну значајну предност приликом напада на положаје Оружаних снага Украјине у ДНР.Онуфриенко је скренуо пажњу на чињеницу да је фронт у ДНР-у почео да се креће, а Оружане снаге Русије напредују ка непријатељским положајима, спроводећи неопходне одлуке за ослобађање насеља која је заузела украјинска војска.

Фундаменталне промене на линији додира биће приметне, тек када се остваре два основна услова. Дакле, руска војска треба да значајно повећа број трупа на овом правцу, као и да повећа концентрацију савремених система наоружања.

„Преузимамо контролу над појединачним утврђеним подручјима и деловима насеља. Ослободили смо северозападну периферију Горловке, и Мајорск, али ово су позиционе борбе локалних размера са спорим напредовањем. Не може бити речи о ослобађању градова, без суштинског повећања броја група и ватреног оружја“, објаснио је Онуфриенко.

Експерт је изразио уверење, да ће први успеси на доњецком правцу највероватније постати приметни тек почетком 2023. године, када ће Русија стећи стратешку предност и почети да спроводи компетентне стратешке одлуке, усмерене на блокирање непријатељских трупа.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI6 коментара

 1. Miroslav says:

  Како кад је рат не требају више маске а у државама које немају рат полако враћају обавезно ношење.

 2. gnev ćifutskog boga punog ljubavi says:

  Deratizacija fašista-cionista-vatikanaca bez poštede, samo surovo !!!

  • Robert Wronsky says:

   Ha,ha,surovo bježanje podvijenog repa, naoružali ukrajince sa ostavljenim naoružanjem.

 3. Solncepek on cowboys heads says:

  Samo rokajte infrastrukturu i kaubojske donacije oružja i sve slikajte da se vidi jalova kaubojska gvožđurija.

 4. milorad5 says:

  sad će rusi da ih opeglaju,ne znam kad će se uslovi za udar ostvariti ali u pitanju je ZIMSKA ofanziva.Znači treba malo zime+dok rasture puteve ,pruge i elektrane koje vode ka liniji fronta i gradovima na toj liniji.Struju rusi ukidaju zato što će ostaviti zone sa napajanjem na zapadu a gradovi koji će biti u zoni borbi će morati da se evakuišu i tamo će biti MALO civila.Jer kad udari minus niko neće ostati da se smrzava bez struje i vode,surov ali vrlo pametan strateški potez.Ja mislim da će on, kraj decembra ili početak januara biti i početak kraja hunte u kijevu ili bar prvog poluvremena u tom kraju.Sada će da krene EGZODUS stanovništva na zapad iz SVIH većih gradova istočno od kijeva uključujući i kijev i računam da će do n.god cela tza zona biti ispažnjen od civila a obda kreće rokanje i to OZBILJNO rokanje.Od ukra će se spasiti samo oni koji na vreme POBEGNU ili se povuku ili predaju ostali neće biti ranjenih kad počnu udari,jako malo trupa može da preživi ta oružja koja će rusi sad upotrebiti,naročito u urbanim zonama.

  • Istina says:

   Pocinje temeljno ciscenje svete ruske zemlje od nacistickog smrada, nek se sele svojoj naci braci u eUstasiji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u