РУСИ КУПУЈУ АЕРОДРОМ “НИКОЛА ТЕСЛА“!?

RUSI KUPUJU AERODROM “NIKOLA TESLA“!?

6 marta 2017

aeerodrom-nikola-tesla-beograd-2-n1

Ruska kompanija „Aerodromi regiona“, deo „Renova grupe“, potvrdila je da će učestvovati u nadmetanju za koncesiju za Aerodrom „Nikola Tesla“ u Beogradu.

Generalni direktor te kompanije Jevgenij Čudnovski rekao je za agenciju Interfaks da su i pre tri godine bili zainteresovani da učestvuju na tenderu za izbor strateškog investitora za beogradski Aerodrom.

„Nedavno je objavljen poziv za kvalifikacije na tenderu za beogradski Aerodrom. Bili smo zainteresovani za ovaj projekat i prije tri godine, a sada ćemo učestvovati“, istakao je Čudnovski.

Javni poziv potencijalnim koncesionarima za Aerodrom „Nikola Tesla“ objavljen je 10. februara, a rok za slanje pisama o zainteresovanosti je produžen do 10. marta, prenose beogradski mediji.

Koncesija za beogradski Aerodrom biće data na rok od 25 godina, a na tenderu ne mogu da učestvuju kompanije ili sa njima povezana lica koja upravljaju u nekom od aerodroma u regionu koji se nalazi na manje od 450 kilometara od Beograda.

Do sada su se kao zainteresovani investitori za beogradski Aerodrom pominjali francuski „Vinči“, nemački „Fraport“ i kineski „Šandong haj spid“.

Izvor: Srna

KOMENTARI3 komentara

  1. dusko says:

    Neka kupe aerodrom a vojne lokacije bi im poklonio da se trajno stacioniraju u Evropi, ali ova AV nesme jer je on clan biblioteke zvane EU !!!

  2. Garavi Srbin says:

    Bilo bi to najbolje resenje za Srbiju ali plasim se da to DOSmanlije nesme od zapada da dozvole i sprecit ce to !

  3. Sodom von Gomor says:

    USKORO I PROKLETI HRVOJE TODORIĆ PROPADA PA ĆE RUSI POSTATI VLASNICI OVOG SRANJA OD IDEA,MERKATORA I OSTALIH PREDUZEĆA U SRBIJI.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *