РУСИ МАТИРАЛИ СВЕ – ОТКРИЛИ: Ево ко је крив за напад у Саудијској Арабији

RUSI MATIRALI SVE – OTKRILI: Evo ko je kriv za napad u Saudijskoj Arabiji

20 septembra 2019

Američki sistem protivvazdušne odbrane u Saudijskoj Arabiji nije uspeo da odbije napad dronovima na naftna postrojenja jer nije imao dobre parametre, navodi se.

Ovo je izjavio je visoko pozicionirani izvor iz ruskog Ministarstva odbrane, prenosi Sputnjik…Samim tim, kako je rekao, PVO sistemi „Edžis“ i „Patriot“, budući da nisu uspeli da odbrane masovni vazdušni napad, nisu u skladu sa karakteristikama tog oružja kakve su deklarisane.

„Opravdanja državnog sekretara SAD Majka Pompea da sistemi PVO u pojedinim situacijama rade sa ‘promenljivim uspehom’, moguće je prihvatiti samo ako se radi o jednom kompleksu ‘Patriota’ koji pokriva određeni objekat. Međutim, u Saudijskoj Arabiji je zahvaljujući Americi postavljena moćna grupacija koja pokriva široko polje dejstva“, pojasnio je on.

Neimenovani zvaničnik iz ruskog vojnog resora je precizirao da severnu granicu Saudijske Arabije pokriva 88 lansirnih stanica „Patriot“, od kojih 36 modifikacija PAC-2 i još 52 najnovija PAC-3, a pored toga, u blizini obala te zemlje se nalaze još tri američka razarača koji na sebi imaju sisteme „Edžis“ naoruažnih raketama SM-2.

„Postavlja se pitanje kako je tako jaka protivvazdušna odbrana prustila desetine dronova i krstarećih raketa da prođu. Za to može biti samo jedno objašnjenje: široko hvaljenim američkim sistemima Patriot i Aegis nedostaju zvanično proglašeni parametri“, istakao je izvor.„Razlog je samo jedan. Ovi sistemi ne odgovaraju karakteristikama koje su deklarisane, nisu dovoljno efikasni protiv vazdušnih ciljeva malog gabarita, a pogotovu kada je reč o masovnom napadu“, dodao je.

Podsetimo, prethodno je Pompeo rekao da nije iznenađen što saudijski sistemi za protivvazdušnu odbranu, uključujući i američke protivraketne sisteme „Patriot“, nisu uspeli da odbiju raketni napad na naftna polja jer oni rade sa „promenljivim uspehom“.

(B92)

KOMENTARI6 komentara

 1. Beli Orao says:

  Hahahaaaaaaaa , sa promjenjljivim uspjehom , džukelo kaži istinu 5 naprema 100 , 5 će naći cilj ako je velik i usamljen a 95 će promašiti kad su male efikasne igle i kad ih je puno izgubi se totalno ko lav kad cijelo krdo bivola najuri pored njega !!!!

 2. milorad2 says:

  ma nisu ih ni uključili to je bila akcija saudijske "vlade" ako tako nešto tamo postoji.Posle odredjenih ekspertiza satelitskih snimaka jasno je da su eksplozije izvedene SA POVRŠINE ne iz vazduha, zajeb. ih je PESAK na njemu se vide udarni talasi a oni su drugačiji kod površinskih detonacija i vazdušnih udara:)Postavili su malo dinamita , buriće da gore i prilaju priče o UNIŠTENOJ rafineriji:)Biće to uskoro na TV ali za sada se ćuti o tome.Zato tramp i ne reaguje:)Lisac matori:)

 3. persida says:

  Kauboji opet zatajili, razumeju krave, ali ne i dronove.

 4. Garo says:

  USA ... sve laz i prevara.

 5. opet ja says:

  Patriot nikada nije ništa ni oborio, uključujući i dejstva 1991. A u ostalom, Patriot nije system za obaranje dronova i malih ciljeva, kao ni S-300 i S-400. Zato Rusi i imaju sisteme Pantsir (pre njega Tunguska) i Tor koji su specijalizovani za male ciljeve.

 6. Sarmat says:

  Američka PVO je zakazala u Saudijskoj Arabiji zahvaljujući ruskim radio-elektronskim sistemima koji su neutralisali tu američku skalameriju.Zato su planula naftna postrojenja i zato su pretvorena u pepeo.Ruska elektronika je čudo neviđeno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *