РУСКИ МЕДИЈИ напали Вучића!

RUSKI MEDIJI napali Vučića!

31 maja 2017

Zvanični Beograd, čije je lice poslednjih dana isključivo Aleksandar Vučić, poslednjih godina stavlja se u orbitu interesa Zapada, odnosno EU i NATO, ocenjuje ruska novinska agencija RIA Novosti u komentaru uoči Vučićevog stuanja na dužnost predsednika Srbije u utorak.

„Narod teži Rusiji, ali vlasti Srbije idu u drugom pravcu“

Agencija piše da EU i NATO planski rade na uvlačenju svih zapadnoevopskih zemalja, te da se „prvenstveno radi“ o Srbiji „čiji narod teži Rusiji“, ali da „vlasti Srbije plove drugim brodom i u drugom pravcu“.

Agencija podseća da se srela u Briselu s premijerima šest balkanskih zemalja, gde je bilo „glavno“ to što je posadila za isti isto Vučića i kosovskog premijera Isu Mustafu.

„Za EU to je novi proboj na planu dobijanja međunarodnog priznanja nezavisnosti Kosova i otimanje od Srbije koja ga, kao i ranije, smatra svojom neodvojivom teritorijom“, navodi RIA.

U komentaru se navodi da je priznanje nezavisnosti Kosova „glavni uslov za ulazak Srbije u EU“, a da je Vučić više puta govorio da ne vidi drugi put za Srbiju, osim puta u EU.

RIA navodi da su u „svesti Srba“ NATO i EU praktično identični, i da „nisu baš shvatljivi statistički podaci 79,4 odsto protiv NATO i 47,7 za EU“, te da srpski euroskeptici smatraju da su podaci o odnosu Srba veoma ulepšani.

„To mišljenje treba imati u vidu u kontekstu brojnih optužbi na Vučićev račun da pod svojom kontrolom drži medije i da manipuliše javnim mnjenjem“, navodi se u komentaru.

Vučić spreman da žrtvuje Kosovo?

Agencija dodaje da sastanak u Briselu nije bio prvi kada je rukovodstvo Srbije bilo „prinuđeno“ da komunicira s liderima Kosova, kao i da se „svaki put to događa pri posredovanju, tačnije, pod prinudom EU“.

Navodi se da „najoštriji kritičari Vučića nazivaju izdajnikom koji je, u zamenu za članstvo u EU, navodno spreman da žrtvuje pravo Srbije na svoju istorijsku zemlju – Kosovo“.

„Posle pregovora s Mogerinijevom, horizont odnosa između NATO i Srbije postao je jasniji“, ocenuje RIA, dodajući da se premijer Crne Gore Duško Marković „faktički izlanuo“, rekavši da je Srbija zauzela poziciju vojnog neutraliteta, ali da je rukovodstvo Srbije u svakom trenutku podržavalo Crnu Goru na putu u NATO.

„Ovo je veoma indikativno“, zaključuje se u komentaru ruske državne agencije i dodaje da je „Marković osvetlio pravi odnos Vučića prema Alijansi“.

Vučić bi odavno odveo Srbiju u NATO…

U komentaru se navodi da bi, sudeći po svemu, Vučić „odavno poveo svoju zemlju u NATO, čak i uprkos raspoloženju Srba“, da ne postoji pokoljenje koje je na svojoj koži osetilo bombardovanje NATO-a.

Agencija podseća da je Skupština Srbije „gotovo tajno“ 2015. godine ratifikovala sporazum sa NATO (Status of Forces Agreement), i navodi da je tako Srbija, de fakto postala članica NATO-a, sa obavezama, ali bez prava.

Navodi se, takođe, da je iste godine ministar odbrane Srbije potpisao sporazum IPAP.

Agencija još ukazuje da će Vučić pod okriljem EU morati da ide na pregovore o Kosovu s Ramušem Haradinajom koji je bio optužen za masovna ubistva kosovskih Srba.

(Vesti-online)

 

KOMENTARI9 komentara

 1. Trifun says:

  Sve tacno, 100%, ali niko nece trgovati srpskim narodom i njegovom slobodom za koju su nasi preci polozili svoje zivote, u velikom broju, nesebicno. Niko! Razbicemo EU Rajh i nase neprijatelje na nasim teritorijama, svidalo se to nekome ili ne. 100% Nema nazad.

 2. Trifun says:

  Uvjeren sam 100% da nas ova Rusija nece ostaviti na cjedilu. Ako su obecali da ce nas naoruzati, to ce se i desiti. Nije kraj svijeta i ako odustanu od toga iz nekih kalkulacija, trazicemo od prijeteljske Kine slicno oruzje. Pravicemo sami jedan dan sve sto nam treba. Sve. Naoruzacemo se i nuklearnim oruzjem. Javno ili tajno. Zapamtite sto sam vam rekao. Nema nazad.

 3. goran says:

  TraZITI NUKLERARKE POD HITNO.

 4. RS says:

  Srbima je neophodan udah od 100 godina mira, bez obzira na cijenu!!!!!

 5. slobo says:

  Koja kretenska izjava .Narod tezi Rusiji a vlast ide u drugom pravcu .Molim vas lijepo sta to izjavljuje ovaj ... pa je li on predstavlja I stiti volju naroda ili svoje interese da se obezbjedi za stare dane I luksuz na racun naroda .Pa to stvarno prelazi svaku mjeru narod vidi sta on radi a on to jos javno izjavljuje .Na kraju krajeva to narod Srbije I zasluzuje .Glasali ste za njega I to ne mala vecina .Ubjedljivo je dobio I sada se ponasa kao da je sve njegovo .Ovo je pravi primjer diktature .Nek mi samo neko objasni u cemu se razlikuje of ostalih diktatora .

 6. ARTILJERAC says:

  Polako mu se bliži kraj kada ga njegovi nacevropski prijatelji budu pustili niz vodu u vc šolju istorije.

 7. tigar says:

  Trifune smrdiš osećaš se,u tvojim rečima vidim cinizam!

 8. Baraba says:

  Svi koji se zaklinju u Ruse ili Amerikance nisu pravi Srbi, Pravi Srbin je dostojanstven i veruje u sebe I nije niciji potrcko , na zalost malo je pravih Srba u danasnje vreme

 9. Radoman Mlađenović says:

  NE SOLIMO SRPSKU RANU Obistinila se ona srpska: svako zna sve, svaki Srbin bi bio najbolji premijer ili predsednik?... Treba shvatiti probleme srpske politke: mi ne možemo ići u nijedan vojni savez, a sarađivati sa svima možemo. Ali smo na takvom geopolitičkom strateškom položaju, kao nijedna zemlja u Evropi. I pritisak je velikih na nas bio, i biće. Dosada nije bilo u Srbiji političara koji bi za Srbiju našli dobro rešenje, gde ne bi imali problema sa velikima?... Da li smo sa Amerima, Rusima, ili gde pripadamo: EU?..." Ova vlast kao i ranije su to pokušale i pokušavaju rešiti pitanje Srbije uz skupu teritorijalni cenu, i stalna uslovljavanja evropskih moćnika, a sve išlo na grbaču običnog građanina Srbije:" EU nema altenativu?!... Ali kako sada dati i priznati da deo Srbije neće biti sastavni deo Ki M, kada se ulazi u EU, i piše novi Ustav Srbije?.. To je engma srpskih svih stranaka, zato što zbog vlasti donose odluke koje nisu studiozno procenjene, pa se u izborima uvek serivaju građanima i medijima kao bolje, od drugih predloga lidera stranaka u sranačkom nadmetanju, gde ima onih koji ne rade za Srbiju, plaćeni su, kao da Srbija njihova zemlja nije?.. Nijednu odluku dosada nije donela nijedna srpska vlast, gde bi se u Srbiji živelo normalno i od svog rada bez stresova?...Pa kakav je to život, kakva jeto srpska politika? Elita srpska vodi računa o sebi, a narod škrguće zubima dovijajući se u raznim promenama vlada, što ide na njihov kućni budžet, gde se dobija dojam da mi nemamo pravu vladu, pravog presednika, a ni narod koje Srbin i građani Srbije žele?... Što god napisali, milslili, pozitivno ili negativno, to je stavljanje soli na ljutu srpsku ranu?...Nešto u Srbiji je davno trulo! Narod ili elita? A, to se dešava Srbiji koja nikada nije imala pravi demokratski sitem i demokratiju, gde bi svi građani uživali sva prava jednako. Partikularizam i radikalizam uništio je i ugasio i ono malo svetla na pomolu izlaska srpskog Sunca, zbog ratobornosti, sebičnosti, pametovanju, dranju, nadvikivanju, sveopštem srpskom ludilu. niti ko koga pita, niti ko koga čuje? Ko to u Srbiji sve zna, a zašto Srbija ništa ne zna?...Piše: Radoman Mlađenović Mrđa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *