РУСИ МОГУ ДА ПАРАЛИШУ НАТО СНАГЕ У ЕВРОПИ: Француски медији упозоравају – „Мурманск“ је почео са радом (ВИДЕО)

РУСИ МОГУ ДА ПАРАЛИШУ НАТО СНАГЕ У ЕВРОПИ: Француски медији упозоравају – „Мурманск“ је почео са радом (ВИДЕО)

4 новембра 2021

ФРАНЦУСКИ лист „Атлантико“ објавио је чланак у којем је изражена забринутост због напретка Русије у области радио-електронске борбе. Аутор материјала сматра да би нови руски систем могао да паралише снаге НАТО-а у Европи.Према наводима медија, недавно је у Калињинградској области почео са радом нови руски систем „Мурманск БН“ великог домета.

Аутор чланка упозорава да то значи да снагама НАТО-а у Европи прети потпуна парализа и неспособност да функционишу чак и у основном режиму.

Конкретно, он је оценио да ће амерички високотехнолошки ловци бити приморани да се приземље због лишавања најважније сателитске везе.

С тим у вези, у чланку се наводи пример непотврђеног инцидента на америчкој војној бази Танф која се налази на сиријској територији недалеко од границе са Ираком. Према подацима француског медија, 20. октобра увече је база неколико сати била у „мртвој зони“.

Конкретно, радари и системи ПВО су престали да функционишу, интернет је био искључен, а дронови и хеликоптери нису могли да полете, наводи се у чланку.

Ускоро би нови руски системи за радио-електронску борбу могли да буду распоређени у свим правцима деликатним за Русију, додаје „Атлантико“.

Систем „Мурманск БН“ је краткоталасни обалски систем за електронско ратовање. Може се користити за радарско извиђање, пресретање и ометање противничких сигнала дуж читавог краткоталасног појаса на удаљености до 5.000 километара.

(Спутњик)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. padre says:

    Parališu znaći,da jih ne možete napasti, šta bi to smetalo odbranbenoj organizaciji,kao što je NATO?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u