РУСИ МОРАЈУ ДА ИНТЕРВЕНИШУ: Погинуо војник, има заробљених, букнуо жестоки сукоб у подељеном граду! (ВИДЕО)

РУСИ МОРАЈУ ДА ИНТЕРВЕНИШУ: Погинуо војник, има заробљених, букнуо жестоки сукоб у подељеном граду! (ВИДЕО)

25 јануара 2021

ТОКОМ последњих 24 сата избили су снажни сукоби између сиријских Националних одбрамбених снага (НДФ) и безбедносних јединица Сиријских демократских снага (СДФ) у граду Камишлију.

Извор безбедносних снага СДФ-а, Асајш, саопштио је новинској агенцији „North Press“ да су сукоби започели када су борци НДФ-а отворили ватру на положај СДФ-а у месту Халка у јужном делу Камишлија.„Sky News Arabia“ је известила да је током сукоба Асајш убио борца НДФ-а, а још тројицу заробио. Ове тврдње тек треба потврдити.

Сукоби су се смањили до јутарњих сати 24. јануара. Асајш је распоредио велико појачање у Халку и другим деловима града Камишлија.

Североисточни град, који се налази на самој граници са Турском, већи део рата је био под заједничком контролом снага СДФ и Дамаска. Две стране су се раније сукобљавале у више наврата.

Опсада СДФ-а у делу града Хасаке, који је под контролом владе, јужно од Камишлија, можда је изазвао напад НДФ-а. Опсада је започела пре више од недељу дана. СДФ врши притисак на Дамаск да ублажи ограничења на подручја која држе Курди у северном Алепу.

Инцидент у Камишлију вероватно неће даље ескалирати. Руска војна полиција, која контролише базу на градском аеродрому, вероватно ће ускоро интервенисати.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u