РУСИ НА НОГАМА! Извиђачки авион САД примећен изнад Донбаса, радари забележили чудну маршруту, али није само то узнемирило Москву

RUSI NA NOGAMA! Izviđački avion SAD primećen iznad Donbasa, radari zabeležili čudnu maršrutu, ali nije samo to uznemirilo Moskvu

12 decembra 2021

Strateški izviđački avion američkog vazduhoplovstva RC-135V „Rivet džoint“ primećen je u području Donbasa, sledi iz podataka sa servisa „Flajt radar 24“.

Kako se navodi na portalu, avion je poleteo sa severozapada Ukrajine, nakon čega se uputio ka centralnom delu zemlje, a zatim ka Donbasu. Američka letelica nekoliko puta je proletela duž granice sa ukrajinske strane, približavajući se kontakt-liniji.Trenutno se avion nalazi iznad Poljske i leti u pravcu Nemačke. Ukrajinski portal „Strana.ua“ navodi da je avion verovatno vršio izviđanje u zoni kontakt-linije. Međutim, nema zvaničnih podataka o tome kakvu misiju realizuje američka vojska.

Amerika i njeni saveznici iz NATO-a u poslednje vreme značajno su intenzivirali vojnu aktivnost u regionu. Prema saopštenju Ministarstva odbrane Rusije, Vašington pokušava da formira grupaciju trupa kod ruskih granica.

Takođe, ruska vojska smatra da Amerika analizira situaciju u slučaju vojnog rešavanja sukoba u Donbasu. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je da ratoborna retorika Kijeva odražava želju za prelaskom sukoba u Donbasu u goruću fazu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Samaljot says:

    Za uznemiravanje bilo koje vrste moraju biti kažnjeni.

  2. Strsljen says:

    Strela ....igla....i papa. Sama ga nadje i boom!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *