РУСИ НА НОГАМА! Извиђачки авион САД примећен изнад Донбаса, радари забележили чудну маршруту, али није само то узнемирило Москву

РУСИ НА НОГАМА! Извиђачки авион САД примећен изнад Донбаса, радари забележили чудну маршруту, али није само то узнемирило Москву

12 децембра 2021

Стратешки извиђачки авион америчког ваздухопловства РЦ-135В „Ривет џоинт“ примећен је у подручју Донбаса, следи из података са сервиса „Флајт радар 24“.

Kако се наводи на порталу, авион је полетео са северозапада Украјине, након чега се упутио ка централном делу земље, а затим ка Донбасу. Америчка летелица неколико пута је пролетела дуж границе са украјинске стране, приближавајући се контакт-линији.Тренутно се авион налази изнад Пољске и лети у правцу Немачке. Украјински портал „Страна.уа“ наводи да је авион вероватно вршио извиђање у зони контакт-линије. Међутим, нема званичних података о томе какву мисију реализује америчка војска.

Америка и њени савезници из НАТО-а у последње време значајно су интензивирали војну активност у региону. Према саопштењу Министарства одбране Русије, Вашингтон покушава да формира групацију трупа код руских граница.

Такође, руска војска сматра да Америка анализира ситуацију у случају војног решавања сукоба у Донбасу. Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров изјавио је да ратоборна реторика Kијева одражава жељу за преласком сукоба у Донбасу у горућу фазу.

KOMENTARI2 коментара

  1. Samaljot says:

    Za uznemiravanje bilo koje vrste moraju biti kažnjeni.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u