РУСИ НА УДАРУ, ТУРСКА ВОЈСКА УЧИНИЛА НЕОПРОСТИВО?!

RUSI NA UDARU, TURSKA VOJSKA UČINILA NEOPROSTIVO?!

22 oktobra 2021

Ruski dron „Orlan-10“ srušio se 21. oktobra u predgrađu turkmenskog grada Bareha u severnom delu sirijskog Alepa. Sirijska nacionalna armija koju podržava Turska tvrdi da su dron oborili njeni borci.Međutim, olupina drona nije pokazivala nikakve znake raketne ili mitraljeske vatre. Ovo sugeriše da se dron srušio zbog tehničkog kvara, ili elektronskog napada turske vojske.

„Orlan-10“ leti do 16 sati i ima domet do 140 km. Dron može biti opremljen sa nekoliko tipova senzora za obavljanje različitih misija, uključujući izviđanje, 3D-mapiranje, elektronsko ratovanje i komunikacioni relej. Ovo je bio drugi ruski Orlan-10 koji je izgubljen u Siriji u oktobru ove godine.

Dana 6. februara, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Ajn Isa u severnom delu Rake. Dron su navodno oborile Sirijske demokratske snage (SDF). Dana 7. februara, dron Orlan-10 srušio se na planini Zavija u južnom delu Idliba. Dron je navodno oborila Operativna soba al-Fateh al-Mubin.

Dana 4. aprila, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Mašhad Ruhina u severnom delu Idliba. Dron se navodno srušio zbog tehničkog kvara. Dana 11. avgusta, bespilotna letelica Orlan-10 srušila se u blizini grada Matmura u severnom delu Hasake. Za incident su okrivljeni i SDF i militanti koje podržava Turska.

Takođe 11. avgusta, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Ruvaiha u južnom delu Idliba. Dron je navodno oborio Hadžat Tahrir al Šam, povezan sa Al Kaidom. Dana 15. avgusta, dron Orlan-10 srušio se u pustinji Homs u centralnom regionu. ID je tvrdio da su dron oborili njegovi borci.

Dana 13. oktobra, dron Orlan-10 srušio se u blizini grada Marea u severnom delu Alepa. SNA je tvrdila da su dron oborili njeni borci. Ruske snage u Siriji oslanjaju se na bespilotne letelice kako bi pažljivo pratile tursku vojsku i njene saveznike u severnom Alepu. Snage Ankare se navodno spremaju da pokrenu vojnu operaciju protiv kurdskih snaga u regionu.

(Mediji)

KOMENTARI2 komentara

  1. Gardista says:

    Ja mislim da su Rusi poceli sa proizvodnjom Orlan 11, posto 10-ke vise nema.

  2. mister x says:

    orlan je dron od 1000$!optika je komercijalna Sony kamera od 200 $!!jeftini su i rusi ih koriste u velikim količinama više od 1000!srušio se tehničkog kvara radi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *