РУСИ НА УДАРУ, ТУРСКА ВОЈСКА УЧИНИЛА НЕОПРОСТИВО?!

РУСИ НА УДАРУ, ТУРСКА ВОЈСКА УЧИНИЛА НЕОПРОСТИВО?!

22 октобра 2021

Руски дрон „Орлан-10“ срушио се 21. октобра у предграђу туркменског града Бареха у северном делу сиријског Алепа. Сиријска национална армија коју подржава Турска тврди да су дрон оборили њени борци.Међутим, олупина дрона није показивала никакве знаке ракетне или митраљеске ватре. Ово сугерише да се дрон срушио због техничког квара, или електронског напада турске војске.

„Орлан-10“ лети до 16 сати и има домет до 140 км. Дрон може бити опремљен са неколико типова сензора за обављање различитих мисија, укључујући извиђање, 3Д-мапирање, електронско ратовање и комуникациони релеј. Ово је био други руски Орлан-10 који је изгубљен у Сирији у октобру ове године.

Дана 6. фебруара, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Ајн Иса у северном делу Раке. Дрон су наводно обориле Сиријске демократске снаге (СДФ). Дана 7. фебруара, дрон Орлан-10 срушио се на планини Завија у јужном делу Идлиба. Дрон је наводно оборила Оперативна соба ал-Фатех ал-Мубин.

Дана 4. априла, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Машхад Рухина у северном делу Идлиба. Дрон се наводно срушио због техничког квара. Дана 11. августа, беспилотна летелица Орлан-10 срушила се у близини града Матмура у северном делу Хасаке. За инцидент су окривљени и СДФ и милитанти које подржава Турска.

Такође 11. августа, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Руваиха у јужном делу Идлиба. Дрон је наводно оборио Хаџат Тахрир ал Шам, повезан са Ал Каидом. Дана 15. августа, дрон Орлан-10 срушио се у пустињи Хомс у централном региону. ИД је тврдио да су дрон оборили његови борци.

Дана 13. октобра, дрон Орлан-10 срушио се у близини града Мареа у северном делу Алепа. СНА је тврдила да су дрон оборили њени борци. Руске снаге у Сирији ослањају се на беспилотне летелице како би пажљиво пратиле турску војску и њене савезнике у северном Алепу. Снаге Анкаре се наводно спремају да покрену војну операцију против курдских снага у региону.

(Медији)

KOMENTARI2 коментара

  1. Gardista says:

    Ja mislim da su Rusi poceli sa proizvodnjom Orlan 11, posto 10-ke vise nema.

  2. mister x says:

    orlan je dron od 1000$!optika je komercijalna Sony kamera od 200 $!!jeftini su i rusi ih koriste u velikim količinama više od 1000!srušio se tehničkog kvara radi!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u