РУСИ НАЈАВИЛИ моћно оружје! НАТО СТРЕПИ!

РУСИ НАЈАВИЛИ моћно оружје! НАТО СТРЕПИ!

31 јула 2017

РУСКИ концерн „Радиоелектронске технологије” (КРЭТ) већ ради над радиофотонским радаром и електромагнетском оружју за ловац шесте генерације.

Такође и над системом ласерске заштите ловаца шесте генерације.

А шта ће то тачно значити и колико је далеко – открио је саветник првог заменика генералног директора КРЭТ Владимир Михејев који је прво навео:

„Ми увелико радимо над радараима за авионе са радиооптичком фотонском антенском решетком. Бићемо у стању да већи део енергије ласера претварамо у радарску. Коефицијент корисности биће најмање 60-70 одсто. То ће нам омогућити да правимо радаре већике моћи”.

Михејев тврди да ће такви радари моћи да „виде” много даље од постојећих радарских станица. И  додаје:

„Са максималном прецизношћу ћемо утврђивати и где су противничке летелице у ракете у простору, а и њихове „фотографије”. Компјутер авиона ће одмах опредељивати да му се, на пример, приближава амерички F-18 са конкретним типовима  ракета.

Према његовим речима, будући руски ловац шесте генерације имаће и беспилотну верзију која ће се од оне којом ће управљати људи разликовати и по изгледу и по опреми:

„У беспилотној верзији биће много више простора за опрему. Осим тога, присуство пилота знатно ограничава летачке могућности авиона јер је то неопходно да би пилот остао жив. Беспилотна „шестица” развијаће хиперсоничне брзине и моћи да досегне ближи космос”.

Михејев наглашава да ће такви авиони, по правилу, деловати у јатима, односно – да ће иза једног или два са пилотом наилазити „јато” од 20-30 беспилотних који ће носити и електромагнетно оружје.

Још додаје: „С обзиром да се наши `вероватни пријатељи`баве сличним истраживањима и експериментима – радимо и на заштити наших система за радиоелектронску борбу и ракете бранити од туђег високофреквентног оружја. У сваком случају, један беспилотни авион из јата носиће високофреквентно оружје, укључујући дириговане електронске пројектиле, други средства за радиоелектронсо ослепљивање противника, а трећи класично наоружање”.

Поводом тврдње пентагона да је у Персијском заливу успешно испробаао ласерски топ, Михејев указује:

„Русија већ располаже ласерским системима заштите за авионе и хеликоптере, а сада можемо да говоримо о ударним ласерима који ће физички разарати главе за навођење противничких ракета. Мало поједностављено: спаљиваћемо „очи” противничких ракета које нас буду `гледале`. Већ сада је извесно да ми то можемо произвести, али ће све пресудно зависити од Министарства одбране”.

Михејев истиче да ће беспилотни авиони бити опремљени вештачком интелигенцијом:

„Такви авиони ће сами узлетати, стизати до задатог места и доносити одлуке о извршењу постављеног задатка”.

KOMENTARI3 коментара

  1. Dondon says:

    Aj prvo avion pete gen sredite pa da vidimo za dalje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u