РУСИ НАРЕДИЛИ ВЕЛИКИ ЈУРИШ: Акције да се предузму одмах

RUSI NAREDILI VELIKI JURIŠ: Akcije da se preduzmu odmah

28 juna 2024

Ministar odbrane Rusije, Andrej Belousov, izdao je naređenje da se preduzmu akcije protiv američkih strateških bespilotnih letelica koje su učestvovale u napadima na Krim.

Ministarstvo odbrane Rusije primećuje pojačan intenzitet letova američkih strateških bespilotnih letelica iznad Crnog mora. Ove letelice vrše izviđanje i ciljanje visokopreciznog naoružanja koje zapadne države isporučuju oružanim snagama Ukrajine za gađanje ruskih ciljeva.Ova aktivnost ukazuje na sve veću umešanost SAD i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima. Povećan broj letova dronova značajno povećava verovatnoću incidenata u vazdušnom prostoru sa letelicama Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, što dodatno povećava rizik od direktne konfrontacije između alijanse i Ruske Federacije.

Ministar odbrane Ruske Federacije, Andrej Belousov, naložio je Generalštabu Oružanih snaga Ruske Federacije da pripremi predloge mera za ažurno reagovanje na ove provokacije. Ove mere bi trebalo da smanje rizik od incidenata i obezbede zaštitu ruskih interesa u regionu.

Izvor: Pravda.rs

KOMENTARI2 komentara

  1. Miki says:

    Samo oštro,šta Ameri traže ovde preko bare.

  2. M says:

    Ako Rusi počnu rušiti USA vojne dronove iznad međunarodnih voda Crnoga mora,onda će USA to iskoristiti da ih štiti svojim avionima a ima ih 3(tri)puta više aviona od Rusije,a kolektivni USA-NATO-Zapad još i više,odnosno su konvencionalno puno jači i jedva čekaju takav rat s Rusijom!Rusija zna da je konvencionalno puno slabija od USA-NATO-Zapada i zato taj rat izbjegava a time zapravo i strašni atomsko-konvencionalni koji joj jedino preostaje ako hoće uspješno ratovati taj rat!No,daljnjim USA-NATO provokacijama samo je pitanje vremena kad će početi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *