РУСИ НАС УПОЗОРАВАЈУ: „Срби, чека вас окупација!“

RUSI NAS UPOZORAVAJU: „Srbi, čeka vas okupacija!“

3 jula 2017

Srbija je front koji prolazi između dva tipa civilizacije, atlantske i evroazijske, a ako hoće da odbrani svoj teritorijalni integritet i sačuva Kosovo, jedini način je oštar zaokret ka Rusiji i ulazak u Evroazijsku uniju, tvrdi za „Sputnjik“ poznati ruski filozof Aleksandar Dugin.

U Srbiji, koju je više puta posetio, ovog puta održao je nekoliko predavanja, a na Vidovdan je predstavio Međunarodni evroazijski pokret čiji je lider. Dugin ističe da mu je drago što se poseta poklopila sa tim praznikom večne Srbije.

– Kosovska bitka je, bez obzira na vojni poraz, bila duhovna pobeda jer srpski narod i postoji zahvaljujući toj volji da pruži otpor i odbrani vlastiti identitet – navodi Dugin.

– Svojim snagama očigledno više ne možete da se zaštitite, uradili ste šta ste mogli. Ali ako Srbija uđe u sastav Evroazijske unije, a Rusija kao što je poznato ne priznaje nezavisnost Kosova, zaštita teritorijalnog integriteta Srbije, uključujući i deo koji se zove Kosovo postaje briga nuklearne svetske sile, Ruske Federacije i Evroazijske unije pošto zemlje Evroazijske unije sklapaju međusobni pakt o podršci u slučaju ugrožavanja teritorijalnog integriteta – ističe Dugin.

On kategorički odbacuje mišljenja da Rusija zapravo hoće da proguta sve ostale.

– Mi to ne možemo da uradimo. Rusija danas ima etničke, demografske, socijalne i ekonomske probleme. Mi možemo da sklopimo samo savez ravnopravnih. Stvaranje Evroazijske unije može biti zasnovano samo na dobrovoljnom, svesnom objedinjavanju različitih država koje shvataju da im je potreban savez kako bi zaštitile vlastiti suverenitet, jer će same taj suverenitet izgubiti.

Mi odlično shvatamo da možemo samo svi zajedno, ujedinivši naš potencijal – Rusija, zemlje Centralne Azije, Belorusije. I naravno, bila bi nam potrebna Ukrajina, ne nama nego bi i njima to bilo potrebno da bi sačuvali teritorijalni integritet i suverenitet.

Nažalost, jedan deo Ukrajinaca je odabrao potpuno pogrešan put. I gde je sada ta zemlja?! Gde je Krim, gde je Donbas?! I šta će tamo biti u perspektivi? To je samoubilački put. Oni koji žele da sačuvaju sebe treba da zajedno sa Rusijom stvaraju tu superdržavnu formaciju – uveren je Aleksandar Dugin.

KOMENTARI12 komentara

 1. goran says:

  Hajde sto nas ceka okupacija, mi nemamo ni hleba da jedemo a kamoli cime da se odbranimo. Ali, i Vas, drgi Rusi, ceka nesto slicno jer vi sa svim svojim naoruzannjem ne mozete da pobedite sacicu ukrajinskih nacista. Zavezite vec vise, dosadili ste i bogu i narodu.

  • Miraš says:

   Goran - Nije u redu da nastojanja Moskve da se taj konflikt obuzda da ocenjujete kao slabost Rusije. NATO je želeo da se taj konflikt u istočnoj Ukrajini rasplamsa i da bude puno veći sukob od ovog što jeste. Vi ste sa ovakvim Vašim stavovima svesno ili nesvesno na strani NATO-a! NATO baš nastoji da se ratovi proizvode (kao roba) i šire po celom svetu, imaju i takve vojne doktrine. Ako negde u svetu postoje neke realne šanse i mogućnosti da im se takav agresivni o proizvodjenja rata ne ostvari to itekako ima smisla pokušati. Najbolji odgovor na njihov pokušaj izazivanja rata je nastojanje da se to spreči ili bar da se ne dozvole sukobi visokog intenziteta. U Ukrajini se baš to dešava. Nekad ih obuzdaju politički, a češće ih odvraćaju sa iskazanom vojnom spremnošću Donbasa da se brani.Rusija i nije u ratu sa Ukrajinom niti želi da se konflikt na istoku Ukrajine rasplamsava. Naravno u Donbasu je napadnuto rusko i drugo stanovništvo pa kad su napadnuti verovatno ih u nekoj meri pomažu i/ili štite. Sporazumi iz Minska su i napravljeni sa ciljem da se konflikt reši mirnim putem.

  • Jovan Nikolić says:

   Treba biti savršeno glup, apsolutno i politički nepismen za takve tvrdnje. Budala ne može da shvati, da je budala!Ostaćeš gde ti je mesto!U lavirintu mentalno retardiranih!

 2. Sančo Pansa says:

  To bi bio i prirodan potez, jer u savez sa onima koji su nas bombardovali je sramotno i suludo!!!

 3. miladin says:

  Rusija nema alternativu !!

 4. goran says:

  Za ovo vredi i poginuti

  • Miraš says:

   Jeste ovo je jedina dobra mogućnost. Zapravo ako ostanemo ovako sami i sa slabijom vojskom puno više ćemo stradati pa i ginuti. ODKB se bavi i borbom protiv kriminala, antiterorizmom i naravno izuzetna je vojna sila, čak i nuklearna. Kada bi bili u njihovom sistemu bezbednosti i odbrane mnogi od ovih što nam sad prete i počeli su već da nas okupiraju podvili bi repove. Rešili bi smo se nekako makar za neko vreme i NATO baze Bondstil. Ovako oni traže sebi nove NATO baze po Srbiji.Interesuju se za bazu Jug, itd. Šta je to nego okupacija.

 5. goran says:

  Ko vam brani da ginete, braco Srbi. To jedino i umete. Mnogo je teze ziveti.

 6. Danko B. Marin says:

  I šta kao sila će da preduzmu- pošto znaju šta dolazi?

 7. Trifun says:

  Ne cekajmo braco na tenkove zapadnih hijena pa onda da se oslobadamo uz velike zrtve, sada je vrijeme da prekinemo ovu spiralu smrti u koju nas vode srpski kvislizni. Obracunajmo se sa tom sakom kvislinga po institucijama, medijima i u sistemu, to je mnogo lakse i okrenimo se Rusiji koja ce nas zastiti 100%. Rat protiv tih hijena je ionako neminovan, jer ti zlotvori nece stati sa svojim genocidima nikada ukoliko ne budu zaustavljeni silom. A mi svoju slobodu placamo skupo, svojim zivotima. Bolje da je platimo parama za rusko oruzje poput S-300 i savezom sa Rusijom, tako da se mozemo posvetiti razvoju. U meduvremenu ce zapadne hijene biti finansijski kolapsirane iznutra, sto oni vec jesu, i nece vise imati snage za imperijalisticka zlodjela po svijetu, to je sad sasvim jasno kako ce se to zavrsiti po njih.

  • Beli says:

   Nije nikakva mudrost ispostovati iskustvo istorije. Jaka Rusija je uvijek bila preduslov mirnog zivota u Srbiji. Ili s Rusijom ili nas nema.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *