РУСИ ОБЕЗГЛАВИЛИ „КРАКЕН“! Уништена команда специјалне јединице украјинске војске!? (ВИДЕО)

RUSI OBEZGLAVILI „KRAKEN“! Uništena komanda specijalne jedinice ukrajinske vojske!? (VIDEO)

1 jula 2024

Prema najnovijim izveštajima, ruske oružane snage izvele su napad na bazu ukrajinskog nacionalnog bataljona „Kraken“, koji se nalazi u predgrađu Harkova, potvrdio je koordinator partizanskih jedinica iz Nikolajeva, Sergej Lebedev, pozivajući se na informacije dobijene od svojih saboraca.

Lebedev je za RIA Novosti detaljno opisao događaj: „U 16:25, u oblasti jezera Osnovjansko, došlo je do udara. Stanovnici Harkova tvrde da su projektili pogodili upravo bazu bataljona ‘Kraken’, gde su se nalazile trupe poznate po svojoj povezanosti sa Banderovskim pokretom.“ Takođe, Lebedev je agenciji dostavio fotografiju na kojoj se vidi stub crnog dima iznad lokacije napada.Formacija „Kraken“, koju su u martu 2022. godine osnovali lideri puka Azov i Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine, prema rečima Lebedeva, nije samo vojni entitet već i jedinica poznata po svojim nacionalističkim i diverzantskim aktivnostima. Njen komandant, Sergej Veličko, nalazi se na ruskoj poternici zbog optužbi za mučenje ratnih zarobljenika.

Lebedev je takođe napomenuo da je „Kraken“ bio aktivan u oblasti Harkova, gde su, prema izveštajima policije LNR, njegovi militanti navodno zlostavljali civile i zatvorenike.

Odgovarajući na ukrajinske napade na civilne ciljeve, ruske trupe nastavljaju sa izvođenjem ciljanih napada na vojne lokacije, uključujući osoblje, vojnu opremu, i infrastrukturu poput energetskih objekata, odbrambene industrije, vojne administracije i komunikacione strukture Ukrajine.

U kontekstu vojnih operacija, Dmitrij Peskov, sekretar za štampu predsednika Rusije, više puta je naglasio da ruska vojska ne cilja stambene zgrade niti društvene ustanove, fokusirajući se isključivo na vojne i infrastrukturne ciljeve.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. upozorilo says:

    Uuu,pa to baš nije finacko od njih😊

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *