РУСИ ОБЈАВИЛИ ЦИЉЕВЕ У АМЕРИЦИ: Ево шта ће гађати у случају америчког напада

RUSI OBJAVILI CILJEVE U AMERICI: Evo šta će gađati u slučaju američkog napada

25 februara 2019

TV kanal „Rusija-1“ (deo ruske državne televizije i radio-difuzne kompanije) u emisiji „Vesti nedelje“ objavio je moguće ciljeve za raketu Cirkon u Sjedinjenim Državama u slučaju pretnje Rusiji.

Među takvim ciljevima na istočnoj obali SAD je zgrada Pentagona u Vašingtonu, u kojoj se nalaze najviše komandne i kontrolne strukture Oružanih snaga i Komande načelnika štaba, Kemp Dejvid, kontrolni centar vlade i kontrolni centar Komiteta načelnika štabova Fort Riči (Merilend). Ciljevi na zapadnoj obali su Mek Klelan(Kalifornija) – centar za upravljanje strateškim ofanzivnim snagama, i Džim Krik (država Vašington) – centar za kontrolu nuklearnih snaga.Prema rečima Vladimira Putina, koje je izneo u svom obraćanju Saveznoj skupštini, hipersonična raketa Cirkon, koja se kreće morskim putem, stvorena u Rusiji i imaće brzinu od 9 maha i domet od više hiljada kilometara. Njome će biti naoružani brodovi i podmornice.

Ako se dogodi pretnja Rusiji, takvi projektili će pogoditi centre za donošenje odluka u Sjedinjenim Državama, odakle se kontrolišu sistemi protivraketne odbrane u Evropi.Kao što je poznato, rakete kratkog i srednjeg dometa potencijalno mogu biti razmeštene u raketnim bacačima američkog raketnog odbrambenog sistema u Evropi.

Poenta je da su SAD ranije u okviru stvaranja raketnog odbrambenog sistema u Evropi rasporedile Mk41 u Rumuniji, slični sistemi se koriste u Poljskoj. Ove instalacije su prilagođene za lansiranje Tomahavk krstarećih raketa.

„Ako mi (Rusija), bez uznemiravanja bilo čega i ne uznemiravajući nikoga, jednostavno postavimo naše podmornice sa raketama za lansiranje Cirkona u okeane – četrdeset komada na svakoj podmornici, onda su iste zone dometa odmah na dohvat ruke ruskog hipersoničnog oružja’’– rekao je Putin.

Naši brodovi su izvan ekskluzivne američke ekonomske zone široke 200 milja. 200 milja je 370 kilometara. Postavili smo se tiho na udaljenosti od 400 km od obale. Svi ovi centri za donošenje odluka nisu tako daleko od obale. Recimo još 400. Ukupno 800.

„Cirkon“ leti brzinom od 11.000 km na sat. Ako je tako, biće potrebno manje od pet minuta da se pokrije 800 kilometara. Jednačina za učenika trećeg razreda. To je vreme letenja, ”- rečeno je u emisiji“ Vesti nedelje „.

Ranije, penzionisani kontraadmiral i heroj Rusije, kandidat tehničkih nauka Svevolod Hmirov, rekao je da brodovi ruske mornarice mogu odmah lansirati oko 40 hipersoničnih Cirkon raketa na centre za odlučivanje Oružanih snaga SAD-a, koji će biti garantovano pogođeni.

Prema njegovim rečima, ako se nosač raketa „Cirkon“ nalazi na udaljenosti 500 km od obale, moći će da pogodi objekte u priobalnom pojasu na daljini od najmanje 500 kilometara od obale za pet minuta. U ovom slučaju, sistem protivraketne odbrane će za to vreme imati samo vremena da registruje njihov let, ali neće moći da reaguje.

(Pravda)

KOMENTARI20 komentara

 1. Zoran says:

  Bolje da Rusi gledaju da im ne krenu demotsracije u drzavi.

  • oko says:

   nije putin zoran dindic da ga staljinovi i titovi gaze putin je car srbski i svetski

   • Zoran says:

    Ma...ti carevi retko kad zavrsavaju dobro.

    • persida says:

     Ne brini, Putko nije car, vec Vuckova sekretarica, a sekretarice dugo zive.

 2. A akoM says:

  Sve to uz predpostavku da USA još ne može točno locirati i uništiti podmornice prije nego one ispale plotun,odnosno da te podmornice uspiju ispaliti svoje A-plotune!A uz to,USA ima desetine-stotine velikih industrijskih,vojnih,itd.centara-ciljeva,a zajedno s Zapadom još puno više,tako da na svaki neće padati puno raketa,što daje šansu za odbranu!!!A Rusija ima takvih centara-ciljeva na svom tlu neusporedivo manje i na svaki će se sručiti stotine A-raketa i običnih("lažnih"),i bit će ih teško do nemoguće sve srušiti, pogotovo ako napadnu iznenada i prvi,odnosno ako ih Rusi ne unište prije toga!Daklen,situacija je prilično jasna,i svaki dan sve jasnija!Onaj tko iznenada ispali prvi svoj A-plotun, taj i pobjeđuje,čak i vrlo jeftino(tj.bez trpljenja protuudara protivnika)ako svoj A-plotun ispali iznenada i prvi s velike blizine i neda napadnutom vremena-šansu za reakciju!A USA-Zapad će uskoro završiti instaliranje svojih A-raketa,proturaketama itd.na Ruske granice,i onda napasti prvi,iznenada,neobranjivo,poražavajuće!Što tjera neke Ruse da to sve shvate i možda napadnu prvi,ako imaju hrabrosti za to,i utjecaja za to!A u što baš i nisam jako siguran!Ali,u svakom slučaju,uskoro će mo vjerovatno svjedočiti da će netko od njih iznenada i žestoko napasti prvi,od čega će se cijeli svijet također zasrati!

  • Marinac says:

   Ameri su arogantni i ubeđeni u svoju superiornost kao što je i Hitler bio... Isto će proći !

  • Bre says:

   purgeru, ne pobjeđuje onaj koji potegne prvi, već koji pogodi prvi.Ine pobjeđuje rat onaj koji ga započne već onaj koji ga završi. A svi znamo ko ih završava.

 3. Milan says:

  OVO JE KRUPNO. KAKVE ĆE BITI REAKCIJE? Amerikanci ne znaju šta to znači biti ozbiljno napadnuta zemlja. Postoji samo jedan slučaj u istoriji kada je američka prestonica pala u šake neprijatelja i trajalo je to VEOMA kratko, a desilo se u avgustu 1814. godine tokom oružanog sukoba izmedju Britanske imperije i SAD koji je vodjen 1812-1815 godine. Kasnije 1861-1865 dogodio se američki gradjanski rat i to su poslednji oružani sukobi na teritoriji SAD. Dana 11.09.2001. odigrani su "teroristički" napadi na Njujork i Vašingotn, ali to nije bio rat.

 4. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Bilo bi odlično da se kaubojima da pedagoška lekcija kao švabama '45.

 5. Budi Bog s nama says:

  Pa to je sasvim allright, amerika i njeni političari su i onako bili užasni gnjavatori. Valjda će biti neka raketa i za one naduvane Blerove engleze. Proleteri svih zemalja ujedinite se! Dosta su vas tlačili krvožedni kapitalisti.

 6. Milan says:

  Posle ovakve vesti da li će SAD raspoređivati rakete srednjeg i malog dometa u Evropi??? Ne verujem da će povući ranije otvorene raketne baze u Rumuniji i Poljskoj. Ipak SAD se neće usuditi da direktno napadne Rusiju, ali zato napadaće neke druge slabije zemlje. Mogu čak da napadnu i Belorusiju i u tom slučaju Zapad će prvenstveno igrati na smenu "diktatora", slično kao što sad pokušavaju u Venecueli. Belorusija mnogo rizikuje dok stoji ovako kao nezavisna država, neka se ne zanosi jer i ona može da prođe slično kao Ukrajina. Nejedinstvo Rusije, Belorusije i Ukrajine nastalo krajem 1991 godine i dan danas je kobno. Od tada postojanje tru ruske a ipak nezavisne države daje prostor Zapadu da osvajaju jednu po jednu državu Istočnih Slovena. Pritom Rusiju jedino smeju da napadaju ekonomskim ratom. Ne samo da će udariti na te tri države, nego na isti način kroz smenu diktatorskih režima mogu se naći na udaru države nastale na bivšem postsovjetskom prostoru kao što su Kazahstan, Azerbejdžan, Jermenija, Turkmenistan,Uzbekistan, Tadžikistan, Kirgistan. U toj varijanti "smene režima" neće im pomoći ni članstvo u ODKB. Zatim u sličnom scenariju prešli bi na sadašnje subjekte Ruske Federacije koji su etnički homogeni i neruski su, a kao što su: Tatarstan, Baškirija, Adigeja (bar delimično), itd. itd. Za stvaranje nekadašnje Ruske imperije, kasnije Sovjetskog Saveza, ipak su najveći doprinos dali Rusi. Njihov tj. ruski rascep najpre na tri naroda i u novije vreme na tri nezavisne države doprinosi raspadu svega što je nekad predstavljala ruska imperija, a na kraju čak i te tri države istočnih Slovena kao nezavisne - slabije su i prilično su zgodne za napad. Rusija ima snagu, um i duh, ali Belorusija ipak nema dovoljno duha u sebi, a o Ukrajini da se i ne govori. Dok oni to shvate i između sebe rasprave manju južnoslovensku grupu će poručkati kao laki desert. Jedino mogu da im pošaljem pozdrav upozorenja: Ostaćete sami na ovom svetu, skroz sami, slabi i jadni. To nejedinstvo tri ključna slovenska i tri ruska naroda je veliki greh, time ste pozvali đavola u kuću.

 7. teoretičar says:

  Ima jedna javna stvar o kojoj Rusi nikada još nisu pisali niti dali izjave. Amerika poseduje elektronski štit koji pokriva sve i jednu tačku na teritoriji Amerike. Negde na nekoj visini, taj se štiti oformljuje kao elektronski oblak koji ništa i niko ne može da probije. Normalno da je jedan od najskupljih sistema ikada zamišljenih i izgrađenih u ljudskoj istoriji. Izvori napajanja ovog štita su potpuno nezavisni i nemaju nikakve veze sa javnim sistemima, niti mogu biti uništeni direktnim pogocima, jer ih ima na milione izgrađenih, aktivnih i prilično utešno praktičnih. Zato je stvorena elektro magnetska bomba, ali nju treba prvo ispaliti što bi bio znak da sledi napad. Dakle, nije sve tako jednostavno kako se to javno priča. A ako neko zna da će biti napadnut, onda to nije zgodno. Amerika takođe ima iste podmornice oko Rusije. Uključivanje elektronskog štita traje verovatno samo jednu sekundu. Ne znam koliko je potrebno vremena da se štit oformi, ali to su manje više minuti. Dakle, nešto smo generalno neobavešteni. Znaju Rusi za svako pojedinačno naoružanje Amerike i zato ćute i nisu spremni da reaguju na dovlačenje nuklearnih glava na same granice Rusije. Nije niko mutav da ne zna da je Amerika razmestila nuklearne rakete oko Rusije. Pored toga, poseduje i 118 nuklearnih bunkera širom Evrope a u tim bunkerima je, ajde da pretpostavimo, negde oko 1000 do 2000 nuklearnih glava. Malo mi dosadilo ovo nadlagivanje naroda i izbegavanje spominjanja smrtonosnih i nezaustavljivih raketa i oko Rusije i oko Amerike. Sdruge strane, Rusija ima bar 1000 nuklearnih gava više od Amerike. Nikakav štiti neće funkcionisati ni u Americi, ako Rusi ispale nujklearne glave iznad štita. On pada. I tako dalje...ostaje pitanje pitanja - Ko će biti brži da nanese više udara. Dakle, neće ni nuklearni rat biti završen ispaljivanjem prvih 1000 raketa.

 8. pravda says:

  kapitalizam se mora zaustaviti.

 9. PRVA LINIJA says:

  UDRITE BRACO... DAJTE NESTO OD RAKETA I NAMA DA SE I MI ISTAKNEMO... IMAMO I MI DA PREDLOZIMO NESTO OD META... ZGRADU SNN-a, GOLDEN GEJT I DRUGE MOSTOVE PO SLOBODNOM IZBORU, BOLNICE, SKOLE, SLADISTA GORIVA I PETRO HEMIJE, VOZOVE I PO NEKI STAMBENI BLOK ISTO KAO I ONI PO SRBIJI STO SU GADJALI, OLOSI... SVE CIVILNE ZRTVE ODMAH OZNACITE KAO KOLATERALNU STETU I NE BRINITE... UDRITE IZ SVE SNAGE ISTO KAO ONI PO NAMA, IRAKU, LIBIJI, SIRIJI, VIJETNAMU I DRUGIM NARODIMA SIROM SVETA... DOLAZI DAN KADA CE MORATI DA SE POLOZE I PLATE RACUNI UZ BOZIJU POMOC I KAZNU... AMIN...

 10. Budi Bog s nama says:

  Od Bele kuće ostaće samo crna rupa. Podigni mač svoj anđele neka pocrkaju dušmani, pa da vide šta je beda, strah i bol.

 11. samostalan says:

  Zasto samo ciljevi u Americi, a ne i u Engleskoj i Izraelu, najvecim neprijateljima Rusije? Zato sto su Rusi kukavice i manipulanti.

 12. A akoM says:

  Kažu da štakori prvi napuštaju brod koji tone!?!Zato možda ne bi bilo loše gledati i Velike štakorčine iz New Yorka,Londona i sl.,kad oni naglo to napuste i odu u daleke i"sigurne"oaze svijeta,pa i to gađati,uz njihove"perle"po svijetu,naravno!Pa kad je bal,nek je maskenbal!

 13. A akoM says:

  Elektronski neprobojni štit iznad USA,Ruski skalarni valovi kroz zemlju pa ispod USA(npr.ispod Yelouston supervulkana),pa USA-UFO replike i tehnologije,pa još hrpa tajnih čudesa kod jednih ili drugih ili trećih,a koja nadilaze službenu(javnu)nauku stoljećima,a možda i tisućljećima...!A ljudi previše,a ambicije prevelike...!Čini mi se,bit će veselo!

 14. petrovgrad says:

  Nema od toga ništa. Ameriku će uništiti prirodna katastrofa, kad im proradi uspavani vulkan Juluston, kako kaže poznati američki naučnik od 50 država ostaće samo 30.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *