РУСИ ОБЈАВИЛИ: Ево како се десна рука Наваљног договара са агентом МИ6

RUSI OBJAVILI: Evo kako se desna ruka Navaljnog dogovara sa agentom MI6

2 februara 2021

RT – ruska globalna televizija – objavila je tri videa razgovora Vladimira Ašurkova, izvršnog direktora Fonda za borbu protiv korupcije, koji u Rusiji ima status stranog agenta a kontroliše ga Aleksej Navaljni, sa britanskim diplomatom Džejmsom Vilijamom Tomasom Fordom, kojeg ruske državne službe smatraju tajnim agentom MI6.

Jedna od najuticajnijih televizija na planeti navela je da je do sastanka došlo 2012. godine, a da je Ford u to vreme bio drugi sekretar britanske ambasade u Rusiji za politička pitanja.Snimak svedoči da je izvršni direktor FBK tražio od Britanca da pomogne da ruska prozapadna opozicija dobija „informacija od britanskih specijalnih službi“.

„Siguran sam da vaša agencija za borbu protiv velikih prevara ima pristup velikoj količini informacija koje nama nisu dostupne. Siguran sam da britanske obaveštajne službe imaju podatke koji potvrđuju da postoji veza između Abramoviča i Usmanova sa ruskom vladom. Mislim da je Velika Britanija ključna. evropska zemlja koja može uticati na Rusiju“, rekao je Fordu Ašurkov.

U drugom videu, on obećava da će objaviti negativan materijal o ruskoj VTB banci koji će biti koristan za Britance.

„Zajedno sa londonskim društvom `Henri Džekson` objavićemo izveštaj o VTB. U tom izveštaju se navodi da je VTB umešana u korupciju i da predstavlja pretnju po evropska finansijska tržišta i njihov integritet. Naročito za britanske igrače poput Lloids, RBS i Barclay“ – objasnio je Ašurkov.

Na snimcima, Ford ne obećava da će pružiti bilo kakvu finansijsku pomoć FBK, već predlaže da fond sarađuje sa Transparency International (koji je u Rusiji takođe na spisku `stranih agenata`).

Ašurkov je Fordu predočio: „Da imamo više novca – imali bismo veću ekipu. Čovek koji ovde potroši 10-20 miliona dolara imaće prilike da gleda sasvim drugu sliku. A za one, kojima su u igri milijarde, to uopšte nije veliki novac“.

Britanska ambasada je izbegla da komentariše objavljene snimke.

Verovatno i zato što je svesna da ruska strana raspolaže i drugim snimcima, na kojima nije samo Ford, a koji su mnogo bliže današnjem trenutku…

KOMENTARIJedan komentar

  1. test01 says:

    Pa zasto ga ne optuzite kao stranog spijuna-agenta (sto u stvari i jeste posto radi za njih i oni ga placaju, imate sve dokaze). E Rusi samo vi nastavite da gundjate i da se pravdate a "partneri" ce jos zesce da napadaju, kao i svaki besan pas. Zna se kako se postupa sa besnim psom a pogotovu u tvome dvoristu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *