РУСИ ОБЈАВИЛИ: Велика америчка обмана – У ФОРТ НОКСУ нема злата…

РУСИ ОБЈАВИЛИ: Велика америчка обмана – У ФОРТ НОКСУ нема злата…

11 марта 2021

Економиста Михаил Хазин довео је у питање поузданост информација о десетинама хиљада тона злата у америчкој „тврђави“ Форт Нокс.

Верује се да војна база Форт Нокс, која се налази у Kентакију, има улогу складишта за већину америчких резерви злата.На то директно указује данас најсавременији систем безбедности, о којем нема пуно података. Познато је да се племенити метал налази иза врата класе 13, којом се не могу похвалити ни најбоље светске банке, а у самом објекту стално дежура 30 хиљада војних лица.

Међутим, руски економиста Михаил Хазин није склон да верује да је стварна количина злата ускладиштеног у Форт Ноксу 20-30 хиљада тона.

Према његовим речима, неки историјски догађаји наводе на помисао да се стварно стање значајно разликује од документованог.

Kао што је стручњак приметио, злато је још 1970-их изгубило статус јединствене мере вредности за амерички долар, а 1980. године племенити метал је достигао врхунац своје вредности.

Истовремено су операције под називом закуп злата постале релевантне. Ствар је у томе што су светске банке, уз помоћ посебних позајмица узеле жути метал, снижавајући тако цене за њега, а затим га откупиле.

Једина нијанса лежи у чињеници да је шема коју је изговорио Хазин тако функционисала у теорији, у пракси су финансијске организације могле да задрже злато у свом поседу.

„Може се испоставити да сада у Форт Ноксу нема злата, већ белешке банака са натписом:„ Дужни смо да вам вратимо злато.”А онда банка проглашава банкрот. Где је злато? Нема злата“, резимирао је економиста.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI7 коментара

 1. jovan says:

  Od 70-ih kada su globalisti uz pomoc kvisloinga odlucili da porobe Istok, radpad SSSR, a razbijanje svake zemlje, ide parama,. PA TO NAJLAKSE JE BILO STAMPANJE LAZNIH DOLARA, TAKO JE OBARANA EKONOMIJA ISTOKA I STVARANJE BLAGOSTANJA ZAPADA, sto je dovelo do "obojenih revolucija", uz pomoc "kvislinga" Gorbacova, drugih "nobelovca", i pijanaca! I njima nije vazno sto nemaju zlato u Fort Nox. Pa sta mislite, da li je BITCOIN stvarno vredan koliko svakodnevno nas bombarduju sa svih medija???!!! Pa i to je LAZAN NOVAC, ali ce trajati dok vladaju fasisti-globalisti i imajaju podrsku naivnog naroda i "naucno- intelektualne elite" bez intelekta, ali sa mnogo pokvarenosti i samozivosti!

 2. Si Ju Leter Aligeder says:

  To su ukrali celom svetu po ugledu na Hitlera, a ovaj je učio od njih, kada su okupirali starosedeoce amerike i sve ih potamanili i opljačkali.

  • jovan says:

   Globalisti- svetski kriminalci, svoje bogatstvo prebacuju u "kripto-laze valute", razni "bitcoini", i to nece biti dostupno obicnom narodu! Odnosno, pojedincima daju da imaju 0,00000000000000000000000000000000000000000000001 "bitcoin"', da se narod "nalozi" na tu ropsku zavisnost od Velikog Brata!

 3. Риста says:

  Руси све боље употребљавају медијски простор и лукаво подмећу фантомске болове на најосетљивија места. То је све небулоза, али лепо запакована изазива језу код свих држава и државица које су се зај...овај...бале да чувају злато у Америку. Заједно са теоријама завере, ти стални напади на крају дају резултате. Још није крај, али кажем, Руси су све бољи. Значи, по тој теорији оних 30 иљаде војника није тамо да неко не украде злато, него да не открије да га нема. Међутим, на интернету можете наћи много података који говоре да Форт НИкс није највећа ризница злата у Америци и то више није тајна. А да ли га има било где баш толико, е то је тајна коју чува 30 хиљада војника и брава 13. Нико није крив док се не докаже. Ај докажи!

  • doktrina soka says:

   Hahaha,ajd dokazi, tko? Dokazati treba onaj ko je optuzen,INFORMACIJA JE PUSTENA U ETER.Sada nastaje panika,pametan ce skopcat da je njegovo zlato ukradeno i nastaje ujdurma( DAFINA, JEZDA).Zato su SADe tj. vladari iza ogledala smislili RESET. Ajmo ispocetka kao posle 2ww. Nije im uspelo jer su Rusi obuzdavali ratove i sada je jasno zasto je Putin na sve njihove manifetluke da do rata dodje cutao. OVAJ RAT JE RAT SA INFORMACIJAMA sada sledi da zlato ode u NEBESA, a Rusija i Kina koje su to zanle su kupovale ZLATO gde god su stigle, bitkoin ce rokne i ZRELU KRUSKU U KILO CE DOCEKATI ISTOK. Sada pogledajte i uporedite EKONOMIJU,KORONU i LOKDAWN. Zapadni mediji su u kresendu SKRETALI PAZNJU SA EKONOMIJE NA VIRUS,DA SE NAROD UPLASI. PUTIN JE DANAS REKAO NARODU TKO ZELI MOZE DA PUTUJE U INOSTRANSTVO,A TURSKA JE REKLA SVI MOZETE NA LETOVANJE U TURSKU BEZ IKAKVOG OGRANICAVANJA I DOKAZA O VIRUSU.GRCI SRAMEZLJIVO OTVARAJU GRANICE ZA SRBIJU. Alo ko se kopca na ledjima?

   • Риста says:

    Па овог пута сам се ја закопчо на леђа. Видим нешто лепо у вашем коментару, не видим ништа ружно али нисам ништа разумео. Ај откопчајте ме мало да схватим. Ај рецимо да није истина да у Форт Никсу нема злата, значи та тврдња је лаж, или бар делимично лаж. То су Руси урадили а ако Американци покушају да докажу, испашће кловнови. Значи, неће ни случајно покушати. Најгоре је и готово немогуће да се бориш против лажи јер свака лаж оставља дубоке трагове. Увек остаје резерва да је то можда истина и то је ужас пропагандног рата. А ако је истина, е онда долази до ујдурме. А онај ко покрене медијску ујдурму не мора ништа да доакзује јер тај медијски шамар оставља трагове па макар и не погодио мету сасвим. Кажем, батргам се али ми ваш коментар не изгледа доречен иако ми се делимично свиђа. Написао сам коментар са аспекта медијског рата па ми мало тешко да схватим практичан одговор.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u