РУСИ ОБЈАВИЛИ: Велика америчка обмана – У ФОРТ НОКСУ нема злата…

RUSI OBJAVILI: Velika američka obmana – U FORT NOKSU nema zlata…

11 marta 2021

Ekonomista Mihail Hazin doveo je u pitanje pouzdanost informacija o desetinama hiljada tona zlata u američkoj „tvrđavi“ Fort Noks.

Veruje se da vojna baza Fort Noks, koja se nalazi u Kentakiju, ima ulogu skladišta za većinu američkih rezervi zlata.Na to direktno ukazuje danas najsavremeniji sistem bezbednosti, o kojem nema puno podataka. Poznato je da se plemeniti metal nalazi iza vrata klase 13, kojom se ne mogu pohvaliti ni najbolje svetske banke, a u samom objektu stalno dežura 30 hiljada vojnih lica.

Međutim, ruski ekonomista Mihail Hazin nije sklon da veruje da je stvarna količina zlata uskladištenog u Fort Noksu 20-30 hiljada tona.

Prema njegovim rečima, neki istorijski događaji navode na pomisao da se stvarno stanje značajno razlikuje od dokumentovanog.

Kao što je stručnjak primetio, zlato je još 1970-ih izgubilo status jedinstvene mere vrednosti za američki dolar, a 1980. godine plemeniti metal je dostigao vrhunac svoje vrednosti.

Istovremeno su operacije pod nazivom zakup zlata postale relevantne. Stvar je u tome što su svetske banke, uz pomoć posebnih pozajmica uzele žuti metal, snižavajući tako cene za njega, a zatim ga otkupile.

Jedina nijansa leži u činjenici da je šema koju je izgovorio Hazin tako funkcionisala u teoriji, u praksi su finansijske organizacije mogle da zadrže zlato u svom posedu.

„Može se ispostaviti da sada u Fort Noksu nema zlata, već beleške banaka sa natpisom:„ Dužni smo da vam vratimo zlato.”A onda banka proglašava bankrot. Gde je zlato? Nema zlata“, rezimirao je ekonomista.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI7 komentara

 1. jovan says:

  Od 70-ih kada su globalisti uz pomoc kvisloinga odlucili da porobe Istok, radpad SSSR, a razbijanje svake zemlje, ide parama,. PA TO NAJLAKSE JE BILO STAMPANJE LAZNIH DOLARA, TAKO JE OBARANA EKONOMIJA ISTOKA I STVARANJE BLAGOSTANJA ZAPADA, sto je dovelo do "obojenih revolucija", uz pomoc "kvislinga" Gorbacova, drugih "nobelovca", i pijanaca! I njima nije vazno sto nemaju zlato u Fort Nox. Pa sta mislite, da li je BITCOIN stvarno vredan koliko svakodnevno nas bombarduju sa svih medija???!!! Pa i to je LAZAN NOVAC, ali ce trajati dok vladaju fasisti-globalisti i imajaju podrsku naivnog naroda i "naucno- intelektualne elite" bez intelekta, ali sa mnogo pokvarenosti i samozivosti!

 2. M says:

  Ne bi me čudilo da je tako!?!

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  To su ukrali celom svetu po ugledu na Hitlera, a ovaj je učio od njih, kada su okupirali starosedeoce amerike i sve ih potamanili i opljačkali.

  • jovan says:

   Globalisti- svetski kriminalci, svoje bogatstvo prebacuju u "kripto-laze valute", razni "bitcoini", i to nece biti dostupno obicnom narodu! Odnosno, pojedincima daju da imaju 0,00000000000000000000000000000000000000000000001 "bitcoin"', da se narod "nalozi" na tu ropsku zavisnost od Velikog Brata!

 4. Rista says:

  Rusi sve bolje upotrebljavaju medijski prostor i lukavo podmeću fantomske bolove na najosetljivija mesta. To je sve nebuloza, ali lepo zapakovana izaziva jezu kod svih država i državica koje su se zaj...ovaj...bale da čuvaju zlato u Ameriku. Zajedno sa teorijama zavere, ti stalni napadi na kraju daju rezultate. Još nije kraj, ali kažem, Rusi su sve bolji. Znači, po toj teoriji onih 30 iljade vojnika nije tamo da neko ne ukrade zlato, nego da ne otkrije da ga nema. Međutim, na internetu možete naći mnogo podataka koji govore da Fort NIks nije najveća riznica zlata u Americi i to više nije tajna. A da li ga ima bilo gde baš toliko, e to je tajna koju čuva 30 hiljada vojnika i brava 13. Niko nije kriv dok se ne dokaže. Aj dokaži!

  • doktrina soka says:

   Hahaha,ajd dokazi, tko? Dokazati treba onaj ko je optuzen,INFORMACIJA JE PUSTENA U ETER.Sada nastaje panika,pametan ce skopcat da je njegovo zlato ukradeno i nastaje ujdurma( DAFINA, JEZDA).Zato su SADe tj. vladari iza ogledala smislili RESET. Ajmo ispocetka kao posle 2ww. Nije im uspelo jer su Rusi obuzdavali ratove i sada je jasno zasto je Putin na sve njihove manifetluke da do rata dodje cutao. OVAJ RAT JE RAT SA INFORMACIJAMA sada sledi da zlato ode u NEBESA, a Rusija i Kina koje su to zanle su kupovale ZLATO gde god su stigle, bitkoin ce rokne i ZRELU KRUSKU U KILO CE DOCEKATI ISTOK. Sada pogledajte i uporedite EKONOMIJU,KORONU i LOKDAWN. Zapadni mediji su u kresendu SKRETALI PAZNJU SA EKONOMIJE NA VIRUS,DA SE NAROD UPLASI. PUTIN JE DANAS REKAO NARODU TKO ZELI MOZE DA PUTUJE U INOSTRANSTVO,A TURSKA JE REKLA SVI MOZETE NA LETOVANJE U TURSKU BEZ IKAKVOG OGRANICAVANJA I DOKAZA O VIRUSU.GRCI SRAMEZLJIVO OTVARAJU GRANICE ZA SRBIJU. Alo ko se kopca na ledjima?

   • Rista says:

    Pa ovog puta sam se ja zakopčo na leđa. Vidim nešto lepo u vašem komentaru, ne vidim ništa ružno ali nisam ništa razumeo. Aj otkopčajte me malo da shvatim. Aj recimo da nije istina da u Fort Niksu nema zlata, znači ta tvrdnja je laž, ili bar delimično laž. To su Rusi uradili a ako Amerikanci pokušaju da dokažu, ispašće klovnovi. Znači, neće ni slučajno pokušati. Najgore je i gotovo nemoguće da se boriš protiv laži jer svaka laž ostavlja duboke tragove. Uvek ostaje rezerva da je to možda istina i to je užas propagandnog rata. A ako je istina, e onda dolazi do ujdurme. A onaj ko pokrene medijsku ujdurmu ne mora ništa da doakzuje jer taj medijski šamar ostavlja tragove pa makar i ne pogodio metu sasvim. Kažem, batrgam se ali mi vaš komentar ne izgleda dorečen iako mi se delimično sviđa. Napisao sam komentar sa aspekta medijskog rata pa mi malo teško da shvatim praktičan odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *