РУСИ ОБОРИЛИ АВИОНЕ који су британским ракетама тукли Луганск

РУСИ ОБОРИЛИ АВИОНЕ који су британским ракетама тукли Луганск

13 маја 2023

УКРАЈИНСКИ рат добија нове димензије и интензитет, а накратко се проширио и на територију руске Брјанске области.

Само што су их добили, Украјинци су искористили британско-француске ракете Storm-Shadow за нови удар по Луганску, главном граду ЛНР.Погодили Полипак, фабрику полимерних производа и индустрију меса Милам.

Први напад је био јуче – на Дан Луганске Републике.

Руси су саопштили да су њихови ловци оборили украјински Су-24 који је лансирао те ракете и МиГ-29 који га је штитио.

Руска војска не туче цивилне објекте на територије Украјине. Чак ни ради одмазде.

Њени дронови-камиказе „Шахид“ напали су град Хмељницки, али – велико складиште муниције на његовој периферији. Детонације и безмало „атомска печурка“ – које су уследиле – најбоља су потврда да није гађан цивилни објекат.

Истим дроновима су гађани војни објекти и код Лавова, Дњепропетровска и Запорожја.

Кијев се хвали да од 21 дрона није пресрео „само четири“.

Кијеву не иде ни на бахмутско-северском фронту. Покушао је током три дана безмало 25 напада на положаје руских снага које држе безмало затворени обруч око Бахмута (Артјомовска) и према суседном Соледару, али нигде није имао прави успех. Штавише, у самом Бахмуту су остаци његовог гарнизона у критичној ситуацији јер их јуришни одреди „Вагнера“ могу опколити на западној периферији града.

Украјинци су једини прави успех остварили у ваздушном простору руске Брјанске области.

Убацивши преко границе обучене диверзанте са преносним ПВО-ракетама, успели су да оборе два руска хеликоптери за електронско ратовање Ми-8МТПР-1 који су коришћени за ометање непријатељских система ПВО и станица за навођење авиона.

Један од тих хеликоптера је радиоелектронски покривао ударе бомбардера Су-34 „паметним бомбама” по циљевим у украјинској Черниговској области. Као и један ловац Су-35.

Украјинци су – вероватно по плану који су осмислили стручњаци НАТО – прво са територије Черниговске области истовремено лансирали велики број ракета којима је једини задатак био да „запосле“ руску ПВО. Истовремено су убачени диверзанти отворили ракетну паљбу са земље.

Била је то – први пут изведена – својеврсна заседа. И, успели су да оборе оба хеликоптера и оба авиона.

Руси су се са оваквим комбинованим ударом срели први пут, а њихови хеликоптери су направили грешку што су се превише примакли граници…

(Факти)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u