РУСИ ОБОРИЛИ ДВА УКРАЈИНСКА АВИОНА: Срушен и хеликоптер

RUSI OBORILI DVA UKRAJINSKA AVIONA: Srušen i helikopter

5 jula 2023

Oružane snage Rusije oborile su 14 dronova, pet raketa HIMARS i odbile deset napada ukrajinske vojske u donjeckom pravcu.

Ruske snage protivvazdušne odbrane oborile su dva aviona Su-25, 14 dronova, pet raketa HIMARS, helikopter Mi-8 Oružanih snaga Ukrajine u DNR, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.„Ruski PVO sistemi oborili su dva aviona Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u blizini naselja Georgijevka, u Donjeckoj Narodnoj Republici i Orehovu, Zaporoška oblast. Oboreno je pet projektila višecevnog raketnog bacača HIMARS. Osim toga, uništeno je 14 ukrajinskih bespilotnih letelica u oblastima naselja Ploščanka, Luganska Narodna Republika, Krinke, Sagi Hersonska oblasti, Gladkoje, Nesterjanka, Inženernoje Zaporoška oblast“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su Oružane snage Rusije odbile deset napada ukrajinske vojske u donjeckom pravcu, kao i da je tokom borbi u tom pravcu u toku prethodnog dana likvidirano skoro 290 ukrajinskih vojnika.

U saopštenju se navodi da su ruske snage uništile u Harkovskoj oblasti skladište municije 67. brigade teritorijalne odbrane, kao i skladište municije Oružanih snaga Ukrajine na području naselja Vijomka u DNR.

„Ruska vojska je u pravcu Krasnog Limana odbila četiri neprijateljska napada. Ukrajinske snage izgubile su tokom prethodnog dana u južnodonjeckom i zaporoškom pravcu skoro 200 vojnika i jedan tenk. Oružane snage Rusije sprečile su dejstva diverzantsko-izviđačke grupe Oružanih snaga Ukrajine u pravcu Krasnog Limana, koje su izgubile više od 135 vojnika“, navodi se.

(RT Balkan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *