РУСИ ОБОРИЛИ УКРАЈИНСКЕ ДРОНОВЕ У БЕЛГОРОДСКОЈ ОБЛАСТИ! СПЕЦНАЗ чисти област од украјинских диверзаната

RUSI OBORILI UKRAJINSKE DRONOVE U BELGORODSKOJ OBLASTI! SPECNAZ čisti oblast od ukrajinskih diverzanata

23 maja 2023

Guverner Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov je izneo najnovije podatke o situaciji u pograničnom Grajvoronskom okrugu.

„Teritoriju čisti Ministarstvo odbrane zajedno sa organima reda.“Tokom mera evakuacije umrla je žena rođena 1941. godine. Za sada se utvrđuju uzroci.

Postoje podaci da u tim naseljima u koja je ušao neprijatelj ima dva ranjena civila. Snage bezbednosti do sada nisu uspele da dođu do njih.

„Za danas nema poginulih civila. Sprovode se sve neophodne radnje od strane organa reda. Čekamo završetak juče najavljene protivterorističke operacije’’, rekao je Gladkov

Podsetio je građane da još nije bezbedno da se vrate svojim kućama.

Za to vreme ukrajinska strana tvrdi da su napad u Belgorodskoj oblasti izvršile ruske opozicione naoružane grupe i da Oružane snage Ukrajine ne učestvuju u borbama u tom regionu.

Ruski sistemi za protivvazdušnu odbranu su oborili bespilotne letelice iznad Belgoroda i Belgorodske oblasti, saopštio je gubernator Vjačeslav Gladkov. U napadu nije bilo žrtava.

Vlasti Sumske oblasti Ukrajine objavile su evakuaciju stanovnika iz nekoliko naselja Ahtirskog okruga koji se nalazi u blizini granice sa Belgorodskom oblasti Rusije, u kojoj se sprovodi operacija protiv ukrajinskih diverzanata, saopštila je lokalna vojna administracija.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Već nekoliko puta sam pisao u komentarima da će ukronacisti vojskom ući u Belgorodsku, Kursku i Brjansku oblast u Rusiji. Rusi misle ako je to državna granična linija, da je ukronacisti neće prelaziti. Tamo su samo ruski graničari, teren nisu minirali, niti su Rusi postavili bilo kakve prepreke i sagradili utvrđenja. Rusi definitivno moraju shvatiti da se ne ratuje samo u Donbassu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *