РУСИ ОЧИТАЛИ ЛЕКЦИЈУ НЕМЦИМА У СБ УН: Ми смо Берлин заузимали, а Минск ослобађали!

RUSI OČITALI LEKCIJU NEMCIMA U SB UN: Mi smo Berlin zauzimali, a Minsk oslobađali!

13 februara 2019

Stalni predstavnik Rusije u Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja je tokom rasprave u Savetu bezbednosti UN o četiri godine Minskih sporazuma o Donbasu na primedbu stalnog predstavnika Nemačke Kristofa Hojsgena da je Rusija „zauzela Minsk“, podsetio da je Rusija „zauzela Berlin, a da je Minsk oslobađala“.

Govoreći u Savetu bezbednosti o situaciji u Ukrajini, stalni predstavnik Nemačke odlučio je da podseti članove Saveta da „moramo da shvatimo da je to bila ruska invazija, da su ruski vojnici bili direktno uključeni i u okupaciju Minska i okupaciju Donjecka“.„Moj prijatelj Kristof je, očigledno napravivši lapsus prema Frojdu, rekao da je Rusija 2015. ’zauzela Minsk‘. Rusija je zauzela Berlin, to je bilo ranije, a pre toga je oslobađala Minsk“, objasnio je Nebenzja, prenose RIA Novosti.

Vraćajući se na raspravu o temi sastanka Saveta bezbednosti, stalni predstavnik Rusije je primetio da „2015. godine nismo bili u Minsku i nismo to nameravali, jer tamo žive naši prijatelji, braća i saveznici. Mi uopšte nemamo planove da ikoga „zauzimamo“ ili gde da negde „upadamo“.

„Intervencija je vaš metod koji sada dobro vidimo na primeru jedne latinoameričke zemlje“, dodao je Nebenzja.

(vostok.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. Velika Metla says:

  Bravo! Potsećajte ih stalno,jer su oni,namerno,"skloni" da zaboravljaju! Hahahahahahahahahaha............,kratko i mLogo jasno! U metu! Hahahahahahahahaha.......!

 2. Milan says:

  Nemačka danas ima svoj stari pogled o širenju na istok. Kao što su već umešani u Ukrajinu takve namere otkrivaju i prema Belorusiji.

 3. Vesko says:

  Ovo je DIVNO procitati!! Bravo za Rusiju! Nemacki nacisti moarju biti obuzdani, njihovo raspirivanje antiruske i antisrpske mrznje i rasizma vise ne moze biti tolerisano. Udri Rusijo SVOM SNAGOM po EU Rajhu! To je i u tvom interesu, kao svih naroda Evrope.

 4. Baracuda says:

  „Moj prijatelj Kristof je, očigledno napravivši lapsus prema Frojdu, rekao da je Rusija 2015. ’zauzela Minsk‘. Rusija je zauzela Berlin, to je bilo ranije, a pre toga je oslobađala Minsk“, Hehe...niko odavno nije na ovako inteligentan način začepio gubicu vječitim nacistima ! Bravo, oduševio me !

 5. rajko says:

  Hahahaha. Tek da se zna šta su kome radili. Onako, preciznosti radi. Hahaha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *