РУСИ ОДГОВОРИЛИ АМЕРИЧКОМ АДМИРАЛУ КОЈИ ЖЕЛИ ДА НАДНЕ КИНУ И РУСИЈУ: Бруталан одговор који је смирио Амере!

RUSI ODGOVORILI AMERIČKOM ADMIRALU KOJI ŽELI DA NADNE KINU I RUSIJU: Brutalan odgovor koji je smirio Amere!

10 februara 2019

JAVNI poziv admirala Džona Ričardsona – načelnika štaba američke Ratne mornarice – da SAD pređu u ofanzivu protiv Rusije iKine i da „udare prve“ – izazvala je u Moskvi očekivane reakcije.

Sa osnovnom zajedničkom procenom: Sjedinjene Države shvataju da gube geostratešku dominaciju a ne žele da se sa time pomire.Ruski senator Oleg Morozov je povodom Ričardsonovih pretnji rekao:

„Pozivi da se `udari prvi` su pozivi na rat. Dakle: nuklearni rat. A bez povoda sa strane Rusije jer je sve što ona preduzima – u svetlu dejstava SAD  i NATO – minimalna samoodbrana“.

Član ekspertskog saveta „Oficira Rusije“ Aleksandar Perendžijev  prvo je ukazao: Amerikanci preko Ričardsona opozivaju svoje dosadašnje tvrdnje da je vojno jačanje Rusije „izmišljotina kremaljske propagande“.

On procenjuje da američkog admirala najviše biru povećane mogućnosti ruske Ratne flote stečene povratkom Sevastopolja i kompletiranjem pomorske  baze u sirijskom Tartusu. I naglašava:

„Amerikanci sada moraju da se privikavaju na prisustvo na svetskim okeanima i morima sa nekim ko im je jednak, a to kod njih izaziva bes, čak i psihozu“.

Još je određenijiii i rezolutniji glavni urednik moskovskog magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko:

„Ako Ričardson zaista udari po Rusiji – mi ćemo im tako uzvratiti da ćemo Ameriku poslati u kameni vek. Ako oni nešto realno lansiraju, potopićemo im celu ratnu mornaricu. Ko preti Rusiji trebalo bi da ima na umu da je ona raketno-nuklearna sila. Mi već imamo dugu ruku: krstareće rakete „Kalibar“ koje nuklearne glave nose ka ciljecvima udaljenim 2.500 kilometara, a za koju godinu imaće domet do 4.500 kilometara. Loše je što Amerika na položaju koji drži Ričardson ima histeričnu osobu poput Dženifer Psaki koja je bila portparol Stejt departmana“.

Moskovski amerikanolog – dr Vladimir Vasiljev – smatra da je Ričardson primarno `gađao` Kinu:

„Krajem februara treba da se Donald Tramp sretne sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, a američka špijunaža tvrdi da je denuklearizacija stala. U Vašingtonu shvataju da taj susret može ostati bez rezultata pa pojačavaju vojnu napetost koja je usmerena prema Pekingu. Moguće je da Rusiju prosto priključuju jer su Moskvu i peking kao problem upariliu svim svojim dokumentima“.

Vasiljev je uveren da Ričardson preti i zato što želi da Ratnoj mornarici SAD  u budžetu za 2020-tu obezbedi bolje finansiranje.

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  RUSIJA TREBA DA SE SUZDRŽI OD KOMENTARA, I DA BOLESNIKU URUČI LEKOVE MOMENTALNO,MISLIM DA RUSI TREBAJU DA PUCAJU PO AMERIKNCIMA GDE GOD DA IH VIDE,DETEKTUJU ILI SLUČJNO SRETNU, I TO BEZ KOMENTARA , PRIČA I DIPLOMTIJE , SAMO IH ROKAJTE RUSI GDE GOD , KAKOGOD, I JAKAKO.

 2. milorad2 says:

  kao što su riuima potpili kursk podmornicu mislim da bi rusi trebali da razmisle o taktikama vučjeg čopora i da krenu da trebe usamljne američke podmornice, jednu po jednu.Ko zna šta se desilo na 1000 m dubine:)

 3. padre says:

  Gađao je Kinu?Kako je samo suptilna amerićka politika, ili ti razroka!

 4. mister x says:

  kursk nije potopljen,onaj ko ista zna o teoriji zvuka,ultrazvucnoj sondazi i sl.,zna da je kursk potopljen nakon zvucnog udara specificnog za jednu vrstu ruskog raketnog goriva(koriste ga torpeda kalibra 650mm)!zvucno grafickaq analiza je pokazala da je prvo eksplodirao jedan torpedo,a zatim jos tri!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *