РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА НЕМАЧКЕ ПРЕТЊЕ: Сетите се како сте прошли када сте последњи пут применили силу

RUSI ODGOVORILI NA NEMAČKE PRETNJE: Setite se kako ste prošli kada ste poslednji put primenili silu

27 novembra 2020

Rusko Ministarstvo odbrane prokomentarisalo je izjavu nemačke ministarke odbrane Anegret Kramp Karenbauer o dijalogu sa Rusijom „sa pozicije sile“, podsećajući da je takav pristup dijalogu već dovodio do tragičnih posledica po svet.

„Nismo žurili da odgovorimo, nadajući se da će političari zdravog razuma u Nemačkoj sami ispraviti ministarku, setivši se do čega su takvi apeli doveli u prošlosti. Nažalost, to se nije dogodilo”, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov.Prema njegovim rečima, ovo nije prvi put da izjave nekih nemačkih političara o dijalogu sa Rusijom „liče na pokušaje učenika osnovne škole da nedostatak znanja o predmetu nadoknadi jačinom izgovorenog apsurda“.

„Ministarka odbrane Nemačke je nedavno došla na tu funkciju, ali, kao i njena prethodnica, pokazuje nesposobnost da ponudi bilo šta značajnije za stvarno jačanje bezbednosti u Evropi“, smatra Konašenkov.

„Prisiljeni smo da podsetimo gospođu Karenbauer da je upravo ‘ta pozicija nemačke spoljne politike’, koju je pre neki dan predložila u Bundestagu, a tiče se vođenja dijaloga sa pozicije sile, u 20. veku već dovela do tragičnih posledica po ceo svet, ali i po Nemačku i nemački narod“, rekao je portparol Ministarstva odbrane Rusije.

Podsetimo, pre nekoliko dana je nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp Karenbauer izjavila da Nemačka treba da održava na visokom nivou svoje vojne rashode kako bi Evropa mogla da vodi dijalog sa Rusijom „sa pozicije sile“ zbog „očigledne vojne pretnje nakon modernizacije ruskog naoružanja“.

Prema njenim rečima, to je uvek bila dobra tradicionalna pozicija nemačke spoljne politike i treba takva i da ostane u budućnosti

Ruski mediji podsećaju i da se izjave o „ruskoj pretnji“ periodično čuju iz usta zapadnih političara, najviše iz baltičkih republika i Poljske.

Međutim, Moskva je više puta saopštavala da nikad neće napasti ni na jednu državu-članicu NATO-a.

KOMENTARI8 komentara

 1. milorad3 says:

  ako nemci samo pokušaju da se ozbiljnije naoružaju rusi će ih preventivno sravniti sa zemljom ali bukvalno i to bez povoda razloga i razmišljanja.Nemački vermahi više NIKADA neće marširati na rusiju makar to značilo potpuno istrebljenje nemaca.Mnogo se neki u nemačkoj zanose, ali previše , dužni su ruisma krv koju ne mogu nikako da vrate, i bolje da ćute i kopaju atomska skloništa.

 2. 1389 says:

  Nemačka bolje da ćuti, Rusima nijen dobro pretiti, čak ni u snu...

 3. padre says:

  Da samo može tako,kažeš da nastupaš sa pozicije sile i svi se useru!

 4. Zorana says:

  Koja je ovo beda kada samo prete zapadu, a stalno docekaju napad u onda se povlace. Eventualno ako uspeju da zaustave napad, to slave kao pobedu. Auuuu kakva beda. Muka mi je.

 5. petrovgrad says:

  Ovakva izjava pokazuje suštinu nemačke politike. Sve se to radi smišljeno. Nije ona lupila i ostala živa. Germani su se preračunali u proceni i misle da su Rusi na kolena. To što su Rusi popustljivi, ne znači da su slabi. Rusi pod hitno moraju nastupati ofanzivno. Za početak da prošetaju stoninak raketa do Kaljingarad. Moraju voditi politiku kao Koreja. Ako je Putin popustljiv i mekan, verujem da u Rusiji ima žestokih generala, koji neće dozvoliti poniženje Rusije.

 6. Gagi says:

  Rusi su kulturno dominantna nacija.Znamo iz istorije kada su poterali Napoleona, bez ijednog incidenta su popili kafu na Sanzelizeu i vratili se svojoj domovini. Kultura u Rusiji oko 1900-te godine je bila neuporediva sa europskom i zapadnom. Spava medo i brunda, to urlicu i grizu ove hijene, sakali, kurjaci i ostali strvinari. Zavladala glad u sumi a ovi neoprezni strvinari se sve vise priblizavaju medinoj jazbini a svojim rezanjem i urlicima smetaju medi da lepo sanja. Bice opet kuku i lele ako probude medu i on onako bunovan pocne da ih razjuruje. Opet ce da beze i nece se zaustaviti sve do Argentine i Urugvaja.

 7. Rista says:

  Na žalost, Rusija je danas ponovo ponižena i opet je na nivou Jeljcina. Zašto Rusi ne uvedu sankcije Nemačkoj i ukinu im naftu i gas? Kao nama 90-tih, na primer? Propašće im vlast a narod će biti siromašniji? Pa kad Nemačka i Kina odbiju kupovinu ruskih resursa, a hoće, onda će biti još gore. Rusija ne vidi dalje od svoje današnje vlasti a današnja vlast joj je izgleda zadnja vlast neke moćne Rusije. Putin je postao - Posle mene potop precednik!Rusija je na ivici bankrota a krivi su Lavrov, Putin i saradnici. Ljudi koji su napravili neviđeni oporavak Rusije, danas uništavaju Rusiju da bi ostali u svojim udobnim foteljama. Onda je Jeljcin doveo na vlast Putina, ali Putin je prerastao sam sebe još pre skoro 5 godina i teško će dovesti na vlast drugog mladog Putina. Imajući u vidu da SE ruski narod još uvek nije oporavio od 25 miliona izginulih od čega su većinom bili mladi muškarci, ako Rusija opet doživi tako nešto, neće preživeti. Sve ostalo su basne. Danas ruske devojke nemaju dovoljno ruskih mladih muškaraca da se sve udaju i udaju se uglavnom za Kineze u pograničnim delovima a ostale devojke Ruskinje, prekrasne, prelepe, izgubljene i terane nagonima prirode, preplavile su internet mreže nudeći sebe muškarcima sveta. Iako mnoge devojke sveta to isto rade loveći neki životni san, u Rusiji je to hronično. Sramotne kolone Rusa koji traže vize Zapadnih država po konzulatima i AMBASADAMa zapada se povećavaju svake godine. Mlađani ruski lekari i lekarke, šoferi i naučnici su preplavili Ameriku. Ruski naučnici imaju svoju koloniju u Silikonskoj dolini, bazi američke nauke koja sve što stvori, upravlja prvo protiv Rusije. Preventivni udar Rusije je već zakasnio a ako budu čekali još i da im sednu na granice sa visoko preciznim oružjem što se upravo događa, Rusi zaista neće imato potrebe da izvrše preventivni udar, jer ih jednostavno neće spasiti. Zapad polako gura Ruse da shvate kroz koju godinu da je odbrana Rusije bezpredmetna. I po svim izgledima, Rusi su zagrizli zadnju jabuku. Ostaje nam nada da će pod hitno opet doći neki novi Putin, ali iz godine u godinu ta nada je sve manja. Eh, braćo Rusi, opet će vas desetkovati a vi nam bili zadnja nada. Mi odma možemo da se raselimo po zapadu i sačuvamo snove nekadašnje braće Rusa i Srba. I ništa više.

  • sumadinac says:

   bolje da im posalju sarmu i satanu RS-20 i RS-28 svaka nosi po 10 nuklearnih glava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *