РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА САНКЦИЈЕ РУСКИМ АВИОКОМПАНИЈАМА: „А шта ако ми затворимо небо за авионе?“

RUSI ODGOVORILI NA SANKCIJE RUSKIM AVIOKOMPANIJAMA: „A šta ako mi zatvorimo nebo za avione?“

11 novembra 2021

Ako se „Aeroflotu“ uvedu sankcije Rusija bi mogla da razmotri zabranu preleta zapadnih avio-kompanija preko ruske teritorije, izjavio je za Sputnjik prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov.„‘Aeroflot’ nema nikakve veze sa tim. Oni po svaku cenu pokušavaju da ‘ugrizu’ Rusiju“, rekao je parlamentarac.

Džabarov je naglasio da bi u slučaju da se „Aeroflotu“ uvedu sankcije Rusija mogla da razmotri zabranu letova zapadnih avio-kompanija preko svoje teritorije.

„Ako uvedu sankcije našoj avio-kompaniji, uvešćemo slične sankcije protiv njihovih kompanija, koje veoma zavise od Rusije zbog njenog geografskog položaja“, naglasio je političar.

On je napomenuo da ukoliko zapadne sankcije budu uvedene određenim zvaničnicima u „Aeroflotu“, Rusija bi mogla da uvede analogne sankcije zvaničnicima zapadnih avio-kompanija.

Ranije je agencija Blumberg saopštila da vlasti Evropske unije razmatraju mogućnost uvođenja sankcija ruskoj avio-kompaniji „Aeroflot“ u okviru novog paketa sankcija Belorusiji u vezi sa migrantskom krizom na belorusko-poljskoj granici.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Hahahaha.... Samo napred svi.... Hochu da zivim sam na planetu.... Kao will man.....

  • 2+2 says:

   Bilo bi dobro kada bi se Rusija, Kina, Indija, Turska, Brazil i jos neke zemlje udruzile i napravile sistem koji bi udario sankcije Zapadu. To je skoro cela Azija, deo Evrope, deo Afrike i deo Amerike. Taj sistem bi možda propao ili bi se prosirio na veci deo sveta. Nista ne mogu da izgube. Oni bi trgovali medju sobom, a zapad bi polako izvisio bez sirovina, gasa, nafte i robe. Nastupio bi totalni slom. razmaženog Zapada. Mozda bi tada posegao za oružjem, to niko ne može da zna, a mozda bi morao da poklekne i da se privoli sili od nekoliko milijardi ljudi.

 2. Gulisav Drzic says:

  Ne vredi govoriti sta ces uraditi, ako ti uvedu sankcije. Sa njima treba malo drugacije. To znaci odmah im uvesti zabranu preleta preko ruske teritorije, bez obzira da li ce oni vama uvesti sankcije. A posle neka se cesu i mole. Jos im uvesti takse za prelet preko Rusije...ali kazite im da je to samo privremeno na godinu dana, pa posle godinu dana produzite na jos jednu godinu.

 3. Velika Metla says:

  To ste trebali odavno već uraditi. Nego vi izgleda nećete da ljutite " partNjore " sa zapada. Možete zapadu i u prkno duvati ali ga nećete odobrovoljiti. Ne spustajte se nisko pred njima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *