РУСИ ОДГОВОРИЛИ НА ТУРСКЕ ПЛАНОВЕ ширења на Балкан и југ Русије до 2050. године!

RUSI ODGOVORILI NA TURSKE PLANOVE širenja na Balkan i jug Rusije do 2050. godine!

16 februara 2021

Lider Liberalno-demokratske partije Rusije, poslanik Državne dume Vladimir Žirinovski ogorčen je mapom Turske sa planovima uticaja za 2050. godinu, izveštava dopisnik REGNUM 16. februara.

– Hvala Bogu, ovo nije posedovanje, već samo širenje sfere uticaja. Prvo moramo živeti do 2050. godine, a to su sfere uticaja. O čemu razmišljaju? Ludaci možda tako misle. Dakle, Napoleon je crtao mape, Hitler je crtao mape… Šta je bilo sa tim kartama? – tvrdi Žirinovski.Podsećamo, Turska televizija TGRT prikazala je u programu mapu na kojoj se vidi prognozirano širenje sfere uticaja Ankare, saopštila je RIA Novosti.

Kompanija predviđa da će do 2050. Turska proširiti svoju sferu uticaja na Balkan, Severnu Afriku, Bliski Istok, Zakavkazje, Centralnu Aziju i deo Rusije.

Dakle, na mapi u zoni interesa Ankare nalaze se republike Severnog Kavkaza, Krim, Krasnodarska i Stavropoljska oblast, Rostovska i Astrahanska regija, Kalmikija i delovi drugih regiona na jugu evropske teritorije Rusije.

(Alo)

KOMENTARI13 komentara

 1. zaliv.net says:

  Karta nije verodostojna, oni su pominjali prostore sve do Hrvatske i Srbije....

  • Marko says:

   Sve što Rusi rade,rade za svoje interese,a ne da bi nama kao nešto pomogli,da bude jasno,setimo se San Stefanskog mirovnog kongresa,a danas njihova uskladjenost u vezi vakcina nam govori da su oni u sprezi sa centrima moći,istim onima koji upravljaju i sa Amerikom,Kinom,UK i ostalima,ko to ne vidi veruje u bajke,svet je pozornica na kojoj se sigraju s ljudima kako oce,ali u ogranicenoj meri,ljudski rid još ima šanse da ih determinise i eliminiše i živi svoj kosmički život po višim principima stvaranja,a ne kao stoka!!!

   • Milan says:

    Pokušaj da izračunaš koliko bi nas bilo više da je realizovan San Stefanski mir. Glavni protivnici San Stefanskog mira bili su Velika Britanija i Francuska kojima nije odgovarao takav rast Rusije računajući i njenog satelita Veliku Bugarsku. San Stefanski mir predvidjao je Veliku Bugarsku sa širokim izlazom na severni deo Egejskog mora od Paralije do grada Aleksandropoli obuhvatajući i ostrvo Tasos. Albanija bi bila značajno manja, a kao što vidimo Makedonija svejedno nije sa nama. U tom slučaju Rusija ne bi zavisila od uskog turskog prolaza Bosfor i Dardaneli, niti bi morala da udje u neprirodno savezništvo sa Turskom koje vidimo danas. Za nas bi to značilo da manje bi se danas maštalo o Velikoj Albaniji niti bi morali mi sad za NATO da gradimo puteve i železnicu. Istovremeno ne bi imali Bugarsku za neprijatelja u prvom svetskom ratu.

 2. petrovgrad says:

  Šta će biti sa Turskom, ako Kurdi krenu na Carigrad. Dvadeset miliona Kurda nije malo.

  • milos says:

   Pobili su Jermene pobice i Kurde . A Kurdi su im pomagali pri ubijanju Jermena .

   • Gardista says:

    Gde je nasa sfera uticaja. Samo u i oko Beograda...izgleda.

 3. šiško says:

  Ahaaaa! I tata bu, sine!

 4. XXX says:

  "Pobili su Jermene pobice i Kurde . A Kurdi su im pomagali pri ubijanju Jermena Dok ne dobiju po p.... kao sto su dobili na Balkanu. Na Fundini ih je vojvoda Marko sacekao i smanjio im broj za 7000 za samo jedan dan. Deset godina su tu bile najdeblje vrane u Crnoj Gori i Brdima. Kad je kralj Nikola pitao Novaka Miloseva koliko je posjekao turskih glava tom prilikom, Novak je odgovorio: Ja sam gospodaru, brojao nedje do 36, poslije toga ne znam! To je bilo kad je Crna Gora bila Srpska Sparta, a ne danas Milovo dupe!

 5. Beli Orao says:

  Što će Redžep tek da popije kafu i to oni kad srkneš padaš i ni malim prstom ne mrdneš !!!

 6. M says:

  Vidim,Turci ili neki drugi tamo na Blistoku ili dalje,su u svoj zahvat zagrabili i Balkan,ne čudi me to,neće me začuditi ni kad se ostvari!Ali,začuditi će njih!Kad shvate da to nije kraj igre!Nego tek prvo poluvrijeme!Jer onda počinje drugo poluvrijeme!Iz ovoga gorja bu svanula zorja,bu vesela i sretna svaka hiža i klet!Budu glupi Balkanezi onda shvatili da je prvi susjed ne najveći neprijatelj,nego najbliži i najveći prijatelj!I da je došlo vrijeme!I onda bu krenuli,a za njima i drugi istomišljenici,i ne bu se zaustavili,sve dok ne bude vrijeme i za to,dok ne skrše glavu aždaji!I bu konačno vesela i sretna svaka hiža i klet!I to bu bilo to!Bu Velikim slovima to zapisano!Na svim jezikima!Da bolje i duže svetli!

 7. Rista says:

  Nije preterano sa turske strane. Oni već imaju na svim tim prostorima ogroman uticaj, a taj uticaj nažalost raste. Nema ko da ih zaustavi a Zapad ćutke podržava podrivanje svega ruskog i zato turski uticaj ipak raste, voleli mi ili ne. Naravno, i u Srbiji. Mi jedemo turski paradajz za stočnu upotrebu i gledamo Sulejmana za stočnu upotrebu. Naši uvoznici gledaju na zaradu i zato je to tako. Nešto slično je i na ostalim prostorima a u ponekim državama i ponekim ruskim oblastima, kao što je Krim, Turci imaju i vrlo snažan uticaj. Ponegde i vojni uticaj a imaju i svojih vojnih pretstavnika i vojnika. Imaju i vojne kadrove tih država školovane po turskim vojnim akademijama. Prema tome, ne gledajte površno na sve te događaje, kao Žirinovski. On je populistički klovn i ništa više.

  • Rista says:

   Srbi sve to vide, znaju i osećaju i u svojoj državi. Verujem da su Srbi ipak svesni te istine. Turci imaju vojsku i u Iraku i u Siriji i to je vrlo snažno. Imaju je i oko Kipra bez obzira na demokratske kritike Grčke.

 8. Pingback: RUSI ODGOVORILI NA TURSKE PLANOVE: Širenja na Balkan i jug Rusije do 2050. godine! - Šajkača

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *