РУСИ ОДЛУЧИЛИ: „Нема преговора са Украјином, можемо да преговарамо само са Америком“

RUSI ODLUČILI: „Nema pregovora sa Ukrajinom, možemo da pregovaramo samo sa Amerikom“

21 maja 2023

NEMICA na čelu Evropske komisije – Ursula fon der Lajen – izjavila je da se smeju dopustiti bilo kakve mirovne inicijative i pregovori u kojima bi Rusija i Ukrajina bile ravnopravni pregovarači.

Na ovo je odmah usledila očekivana kontra sa vrha Rusije.Zamenik Vladimira Putina na funkcijama predsednika Saveta bezbednosti RF i Vojne komisije – Dmitrij Medvedev koji je bio i premijer i šef države, a sada je i lider vladajuće stranke Jedinstvena Rusija – poručio je ne samo Ursuli:

„Uopšte ne postoji nikakva potreba za pregovorima ruskog i ukrajinskog rukovodstva. Ne može biti ni ravnopravnih pregovora! Kakvi ravnopravni pregovori mogu biti sa nacističkom državom koja je u procesu poluraspada a pod spoljnom kontrolom? Možemo pregovarati samo sa gazdama kijevskog režima, odnosno sa Vašingtonom, pošto drugih sagovornika jednostavno nema“.

Posebno je pritom – da niko ne bi imao iluzija – naglasio:

„Same pregovore možemo voditi samo o uslovima posleratnog svetskog poretka, ali o tome je još prerano govoriti. Stoga, sada uopšte nisu potrebni nikakvi pregovori!“

(Fakti)

KOMENTARI6 komentara

 1. Rista Bre says:

  MedvJedev. Sakaramento! Posleratni svetski poredak? Pa ne znam. Taj posleratni je kanda kitajsko-američki surogat i "artifišal" sveckih poredakA, a Amerika i Kina već pregovaraju o zamrzavanju konflikta pod uslovima vrlo malo KINE a najviše Amerike. Kina je istorijski poltron i od 1000 godina svoje Hiljadugodišnje Velike Kitajske istorije, 700 godina je bila pod vlašću Mongola, Japanaca i Britanaca a samo 300 godina je bila samostalna. Srbija je bila samostalna, pa čak i mini imperija na Balkanu gotovo 350 godina, ali je na kraju Bugarska izdala. Izdala i pokajala se. Naravno, svi znamo da će posle dubinskog zamrzavanja konflikta na Američki način, Jamerika igrati mice sa Rusijom a ne šah jer nisu dobri šahisti a zatim će napasti Kinu. Ali neće dok je kina korisni idijot i glumi neke mirovne snage Amerike i veruje kako uspešno manipuliše i Ruse i Amere.(Kinezi to stvarno misle. Al će neko da bude razočarat) Ne verujete? Pa onaj iz spoljnih poslova Kine i onaj iz spoljnih zajebancija Amerike su imali sastanak 10. i 11. Maja u Beču gde su raspravljali 10 sati u dva dana šta da "rade" sa Rusijom. Amerika zahteva duboko zamrzavanje sukoba, tako da dobije vreme i ponovo naoruža one što su preostali u Ukrajini, jer ovaj američki rat je planiran do poslednjeg Mohikanaca. To Amerikanci znaju i imaju iskustva kako se radi. I onda naprave čak i filmove o Poslednjem Mohikancu. Saće mu se pridruži i film o poslednjem Ukrajincu. Kina se opet pa malo uzdržava i ne bi želela da se konflikt baš tako duboko smrzne jer može da dođe do neprijatnih i vrućih stvari između Rusije i Kine, a Amerika baš na tome radi. I tako to...Dakle, Rusiju niko ne zove na pregovore i uzalud se glasaju za sada. Ali ako...Pa ne znam, ako Rusija zauzme Kijev, Odesu i Harkov, pa smlavi LJvov sa zemljicom crnom, e ondak...

 2. Rista Bre says:

  Lično stojanje mene mi...Kina je važniji(ustvari - lakši) oponent Americi jer poseduje slabije naoružanje ali veliku ekonomsku moć. Rusija ne poseduje veliku ekonomsku moć ali zato poseduje izuzetno tvrdoglavu i neuništivu ekonomsku moć i iznad svega, poseduje oružje koje može da izbriše Meriku sa planete zemljice crne, ako se Rusiji digne na vreme. Takva opasnost ne preti Americi od Kine jer Kini ne odgovara nikakav rat pa ni najmanji a o sankcijama ne treba ni pričati. Zato će Amerika ipak ponuditi Rusiji znatno više nego što se očekuje, znatno više nego što Kina očekuje, Rusija će još malo više tražiti, Kina će trčkati miroljubivo po američkim instrukcijama, Rusija će shvatiti da je Kina ne podržava previše, Amerika će ipak postići sporazum sa Rusijom i obećati joj vavilonske kule a poneku će im oma i dati, a onda Kina dolazi na red. Stvar je samo vremena i pregovaračkog talenta Amerike. Gotovo sam siguram da će Kina prilično pritisnuti Rusiju za neki manje zabavan mir u Ukrajini, ne znajući da Ameri već nude Rusima daleko više. I tu će Kina pasti. To moje lično stajanje, dragi prijatelji. A koliko će interesno druženje Kine i Rusije opstati, zavisi od...Pa od Kine. Ako Kina samo malo jače podrži Ameriku i zatraži od Rusije nepovoljan mir po Rusiju, Kina će već kroz 10 do 15 godina opet biti kolonija Zapada. Nadam se da Rusija ima dovoljno snage i razuma da postavi na mesto i Kinu i Ameriku bez rasturanja Kine. Nema druge. Ili to, ili...

 3. Rista Bre says:

  Danas ništa više ne valja na ovom Svetu. Kažu neki, nije nikad ni valjalo...Jeste da nije, ali ja nisam tada živeo i mene jede samo ovo moje "ne valja". Baš me briga što nikad nije valjalo. Najbolji način razmišljanja je pomalo ne razmišljati. Samo gledaš i bez ometanja iz glave vidiš bolje. Čini mi se da smo ispred "opasnosti" velikih razmera. Ali ne atomski rat nego nešto drugo. Kad sam malo bolje ne razmislio, vidim lepo da su sve 4 velike države na klimavim nogama i da sve imaju dobre mogućnosti da se raspadnu. Dakle, Kina, Amerika, Indija i Rusija sve imaju gotovo jednake šanse da posrnu i nestanu kao velike države. Da ne idem pojedinačno i duboko. Ako EZ preživi kao EU, ne valja. Ako Amerika preživi kao Amerika, ne valja. Ako Kina preživi kao Kina, ne valja. Ako Indija preživi...neće preživeti. Ako Rusija preživi kao Rusija, e onda ćemo...pa ne znam šta ćemo onda. Šta ćemo sa NVO Srbima i janičarima, odnosno šta ćemo bez njih? Koga da pljujemo? Danas više ništa ne valja, kažem vam.

 4. RASPUCHIN says:

  Pisao sam više puta a ovaj tekst to potvrđuje. Stvari će se , bar što se NATO-a tiče , morati vratiti bar na 1997.g. i to u najboljem slučaju po njih ali ne bih se iznenadio kada bi Rusi sve vratili na "početne postavke" a to bi bila Jalta. Znači , dolinom Soče pa na sjever preko pola Njemačke.

 5. Smrdevit Posavski says:

  Nece Rusija ni Chemeriku ništa pitati a kamoli ovu Usrulu. Medvedev je rekao, ko ima kapaciteta da razume šta covek govori, a ovde ima komentatora i sa ganglijom pa nisu u stanju, da Rusija želi i dalje da uništava fasiste,zasad u ukrajini, a usput da razbija valute, ekonomiju i društva USA-EU rajha. Kada razore rajh onda ce se razgovarati o Novom rusko-kineskom svetskom potetku, samo o tome, ukrajina ce da bude mala stavka unutar svega toga. Razgovarace se ore svega o novom ustroju države USA i EU pudlica koje ce da budu razvaljene.

 6. Milutin says:

  Rusija se brani od nasrtaja NATO-a. I nastaviće da se brani sve dalje od svojih granica. Možda usput uspostavljajući nove. Zato vodi produženi odbrambeni rat ne dozvoljavajući Zapadu da se on brani od nje. Tu prednost im neće dati. A pregovori mogu da se vode o zonama uticaja. A te zone uticaja se iscrtavaju već putem BRIKS-a, ŠOS-a, Evroazijske unije. Naravno da će i Kina iscrtati svoje zone uticaja. Time će Zapad sve više i više biti potiskivan u svoju "baštu".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *