РУСИ ОДЛУЧНО РЕКЛИ „НЕ“ АМЕРИЦИ: Кина је наш савезник

RUSI ODLUČNO REKLI „NE“ AMERICI: Kina je naš saveznik

13 septembra 2020

RUSIJI je strana američka politika „družiti se s nekim protiv nekog drugog“. Moskva nastoji da svima ima prijateljske odnose i da ne postavlja uslove, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.On je za TV „Rusija 1“, na pitanje kako tumači poziv Vašingtona međunarodnim partnerima da budu prijatelji protiv Kine, rekao:

– Ni Rusija, ni Kina, ni naši saveznici nikada ne predlažu da se s nekim druže protiv nekog drugog. Sama pristup po kome nekog treba huškati protiv onih koji ti se ne sviđaju već sadrži odgovor na pitanje kako se mi prema tome odnosimo – rekao je Lavrov.

Ministar je istakao da Moskva ima sasvim drugačiju diplomatsku i političku kulturu.

– Družiti se protiv, prema mom mišljenju, u suprotnosti je sa smislim reči prijateljstvo – rekao je on.

Povodom mogućnosti novih sankcija Zapada prema Rusiji koje najavljuju zbog slučaja blogera Alekseja Navaljnog, Lavrov kaže da se na to mora odgovoriti.

– To se ne sme ostaviti bez odgovora. To, prvo, nije ispravno sa aspekta zakona diplomatije. Kao drugo, želimo da ograničimo negativan uticaj različitih zapadnih struktura i država i mnogobrojnih tzv. nevladinih organizacija prema planovima naše zemlje i naših saveznika – naveo je Lavrov.

On je rekao da je to sa zapadnim sankcijama protiv Rusije počelo znatno pre događaja u Ukrajini, pre referenduma na Krimu – još u vreme kada se Edvard Snouden našao na teritoriji Rusije.

(Sputnjik)

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    Kinezi nisu neznalice. Kremaljskim jaharama se ne sme verovati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *