РУСИ ОПЕТ ШОКИРАЛИ АМЕРИКАНЦЕ: Ракете ће бити неухватљиве!

РУСИ ОПЕТ ШОКИРАЛИ АМЕРИКАНЦЕ: Ракете ће бити неухватљиве!

28 децембра 2019

ЗАМЕНИК министра одбране Русије Алексеј Криворучко објавио је да ће његова земља повећати максималну брзину ионако застрашујуће брзих хиперсоничних ракета „Кинжал“ и „Циркон“.

Обе ће постати више од десет пута брже од звука! Другим речима: најмање 12.250 километара на сат, над површином Земље.„Настављамо да `брусимо` технологију која ће обезбедити повећање не само брзине, већ и домета и прецизности гађања. Кинжале носе и носиће авиони, а Циркони ће бити лансирани са копнених и поморских платформи“ – нагласио је Криворучко.

Додатно је открио и прецизирао:

„Радимо и на широј примени тих ракета. Желимо њихову врхунску ефикасност и на оперативно-тактичком плану и у стратешкој дубији противника“.

„Циркон“ је првобитно требало да буде „само“ девет пута бржи од звука, али је од самог почетка називан „убицом (америчких) носача авиона“.

Владимир Путин је минуле недеље констатовао да само Русија тренутно у свету има хиперсонично оружје и оценио:

„Данас смо у јединственој ситуацији у нашој новијој историји. Сада нас сустижу. Нико у свету нема хиперсонично оружје, а поготово оружје са континенталним дометом“.

Оружане снаге Русије већ користе „Кинжале“ и ласерске борбене системе „Пересвет“, а почело је и опремање првог пука интерконтиненталним ракетним системом „Авангард“ које се серијски производе.

„Кинжал“ је ракета на чврсто гориво домета 2000 километара.

Може да има и нуклеарну и класичну бојеву главу, а тврди се да пробија сваку и свачију противракетну одбрану.

Главни уредник руског војног магазина „Арсенал Отаџбине“ Алексеј Леонков указује да ће повећана брзина „Кинжале“ и „Цирконе“ учинити још неухватљивијом, па указао:

„Американци форсирано раде над хиперсоничном диригованом оружју. Раде не само на ударној ракети тог типа, него и над зенитној диригованој хиперсоничној ракети којом би обарали туђе хиперсоничне ракете. Међутим, стигли су само до 5-6 пута већих од звука. Наше повећавање брзине гарантује да ћемо још годинама бити испред њих“.Шеф Пентагона Марк Еспер признао је да САД у области хиперсоничног наоружања заостају за Русијом и открио да у њега улажу сав новац који могу јер желе доминацију и у тој сфери.

Највеће изгледе да буде уведена у употребу има америчка хиперсонична ракета AGM-183. Незванично, могла би бити спремна за серијску производњу 2022-ге. Проблем Пентагона је и то што ни један његов авион није у стању да носи хиперсоничне ракете.

Русија такабв има. То је модернизовани ловац МиГ 31БМ који може да носи један „Кинжал“. До четири „Кинжала“ може да носи и далеколетни бомбардер Ту-22МЗМ.

Леонков посебно указује: „Наше хиперсоничне ракете планиране су да лете знатно преко 10 Маха. Ми смо већ у стању да управљамо и ракетама које лете 27 пута брже од звука. Зато је мало вероватно да ће нас Американци ускоро достићи“.

Леонков још наглашава: „Ми смо већ у стању да истовремено управљамо са неколико таквих ракета које –летећи потпуно непоредвидљиво – ипак погађају задати циљ!“

Према његовим речима, руска интерконтинентална балистичка ракета РС-28 „Сармат“ добиће бојеве главе као хиперсонични системи. Носиће их по 10-15 и све ће бити у стању да маневришу летећи најмање 10 пута брже од звука.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kro beda says:

    Ludog i glupog kauboja samo sila moze da opameti, jednako kao i KROmanjonce ovde kod nas...doduse njih moze da opameti i iseljavanje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u