РУСИ ОПЕТ УПОЗОРИЛИ: Блиски исток је пун оружја из Украјине, и тек ће бити по целом свету!

RUSI OPET UPOZORILI: Bliski istok je pun oružja iz Ukrajine, i tek će biti po celom svetu!

9 oktobra 2023

Oružje predato neonacističkom režimu Ukrajine aktivno se koristi u Izraelu, potvrdio je danas zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev na Telegramu.

Komentarišući poslednje informacije prema kojim je zapadno oružje korišćeno u sukobu Izraelaca i Palestinaca, Medvedev ističe da će se zapadno oružje, baš kao što je to ranije bio slučaj sa Avganistanom, i dalje „bez kontrole koristiti u svim žarištima“, jer su i ranije „korumpirane ukrajinske vlasti trgovale svim što su dobijali“.„Krali su gas, naftu, prehrambene proizvode, materijale. Kradu sve što se može ukrasti. Biće samo gore. Očekujte na crnom tržištu i rakete, tenkove, a uskoro i avione iz Kijeva“, prokomentarisao je Medvedev.

Na istu temu oglasila se i portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova koja je istakla da je lično ona poslednjih šest meseci na svojim brifinzima „govorila o tome kako se natovsko, a, pre svega, američko oružje, koje se daje Zelenskom, širi po crnom tržištu“.

„Rekla sam i koji je razlog tome – korupcija Ukrajine i korupcioni dogovor Vašingtona i Kijeva. Govorila sam o tome, upozoravala, molila medije sveta da obrate na to pažnju. Pitajte ‘Blumberg’, ‘Njujork tajms’, ‘Volstrit džornal’, ‘Politiko’, a takođe i AP, Bi-Bi-Si i ostale medije koliko su puta citirali naše podatke ili na njihovoj osnovi sprovodili istragu? Reći ću vam – nijednom“, napisala je Zaharova na Telegramu.

Zaharova je, inače, od marta prošle godine do danas čak 21 put govorila na tu temu.

I ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je na konferenciji sa liderom Arapske lige kratko prokomentarisao ovu problematiku, rekavši da je sve to opšte poznata činjenica, na šta je Moskva više puta upozoravala u okviru Saveta bezbednosti UN.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *