РУСИ ОПОМИЊУ: Ако Америка нападне Сирију, Русија ће одговорити моментално! ЕВО И ЧИМЕ

RUSI OPOMINJU: Ako Amerika napadne Siriju, Rusija će odgovoriti momentalno! EVO I ČIME

11 aprila 2018

Američki razarač „Donald Kuk“ opremljen sa 50 krstarećih raketa „tomahavk“ približio se na 100 kilometara od Tartusa u Siriji, gde se nalazi vojno-pomorska baza Rusije, ali, kako kaže ruski vojni analitičar Viktor Baranec, ruske oružane snage imaju čime da odgovore na eventualni američki napad.

Kako precizira ovaj ekspert u komentaru u listu „Komsomoljska pravda“, u Sredozemnom moru se nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući dizel-podmornice naoružane čuvenim raketama „kalibar“. U bazi Hmejmim, podseća dalje Baranec, Rusija ima lovce i bombardere uključujući i par najnovijih aviona Su-57.

Na raspolaganju Rusiji su i „bastioni“, obalski raketni kompleksi sa visokopreciznim protivbrodskim raketama „jahont“ i „oniks“. „Bastioni“ su namenjeni za gađanje brodova u radijusu 350 kilometara, a raketa može da dopremi bojevu glavu težine nekoliko stotina kilometara na minimalnoj visini i zato ju je veoma teško presresti.

Ruske jedinice u Siriji imaju i „pancir – S1“, samohodni protivvazdušni raketni kompleks za zaštitu od svih sredstava vazdušnog napada sa bliskog rastojanja. Baranec dodaje da su i „bastioni“ i „panciri“ uspešno isprobani u Siriji u realnoj borbi i da su se pokazali kao visokoefikasni.

Naravno, ističe analitičar, ruske baze u Siriji pokrivaju i trenutno najbolji u svetu PVO kompleksi S-400.

Podsetimo, prema informacijama turskog lista „Hurijet“ američkom razaraču „Donald Kuk“ su se „bar četiri puta“ približavali ruski lovci. Kako navodi Baranec, to je onaj isti razarač koji je u proleće 2014. sramotno pobegao iz Crnog mora dalje od Krima nakon što je ruski avion Su-24 oslepio njegove lokatore.

Ne treba isključiti mogućnost da će i sada ruski piloti izvesti nešto u sličnom duhu. Ali u pomoć „Kuku“ stiže još jedan raketni razarač SAD – „Porter“ sa 60 „tomahavka“, o čemu piše „Volstrit žurnal“.

„Porter“ je već na istoku Sredozemnog mora, a očekuje se da će se priključiti „Kuku“ za par dana. Baranec podseća da je „Porter“ pre tačno godinu dana bio angažovan u vršenju udara na vazduhoplovnu bazu „Šeirat“ u Siriji kada je lansirao 59 „tomahavka“ pod istim opravdanjem – da je to odgovor na nedokazani „hemijski napad“ Asada.

Prema rečima analitičara, ako američki razarači lansiraju ovoga puta rakete na vojne objekte Sirije, a tamo se nalaze i ruski vojni savetnici, odgovor Moskve će biti trenutan: setimo se upozorenja načelnika ruskog Generalštaba Valerija Gerasimova da će ruska grupacija u Siriji uništiti ne samo rakete koje budu gađale Damask, nego i brodove i avione s kojih su lansirane.

– To već znači neposredan sukob SAD i Rusije, odnosno faktički rat. Dalji razvoj te priče je nemoguće predvideti jer se radi o dve najveće nuklearne države – upozorava Baranec.

KOMENTARI59 komentara

 1. Trifun says:

  Zapadni genocidni agresori ce BITI KAZNJENI ZA AGRESIJE. Zestoko. To je neminovno. Nema nazad.

 2. Miraš says:

  S obzirom na ukupnu količinu brodova američke ratne mornarice koju Tramp sada pokreće ovo izgleda kao da SAD i ceo Zapad želi da iskompromituje Rusiju da uopšte nije sposobna da zaštiti svog saveznika, u ovom slučaju Siriju. Tako nešto bi SAD i NATO-u baš puno značilo da im ubuduće ni neke druge države ne bi pružale otpor. Rusi to znaju jer i sami su nešto slično komentarisali.

  • Kiki ns says:

   Ja mislim da je vreme da Rusija aopšti izvinjenje za kolateralnu štetu. Neka potopi par brodova i nosač pa neka se posle izvinjava...

 3. Miraš says:

  Sad se setih. Jedno od "proročanstava" koje je dao samozvani britanski vidovnjak Kreg Hamilton Parker za 2018 godinu je: AMERIČKI RATNI BROD BIĆE POTOPLJEN NEGDE U 2018 GODINI... Hm, neka to bude sada i ovde u istočnom Sredozemlju. Inače Valerij Gerasimov u prošlom mesecu martu izjavio je da u slučaju napada na Siriju odgovor ruske vojske neće biti samo u presretanju i uništavanju ispaljenih raketa nego i gadjanje brodova i aviona sa kojih se one ispaljuju.

 4. Roy says:

  Kao prvo americki razarac Donald Kuk ne nosi 50 nego 60 Tomahavk krstarecih raketa, a kad je u punoj borbenoj gotovosti onda nosi 96. Sve ovo sto ce se desiti ovih dana je dogovoreno u detalje i iz istog ofisa dostavljeno Trampu i Putinu. Oni su samo igraci na terenu, a iza zavjese je ista ekipa koja im komanduje. Cilj je stvaranje Velikog Izraela sa Jerusalimom kao glavnim gradom, dovodjenje Antihrista kao pomiritelja zaracenih strana i spasitelja i uspostavljanje Novog Svjetskog poretka u kojem jednako sudjeluju Rusija i Amerika, ali ko to moze dokazati budalama poput polupismenog Trifuna i jos manje pismenog Mirasa. Gadite mi se vi i vasi komentari seljacki iz 1945.

  • Zaharije qSerak says:

   Ocjenjivati Trivuna i Mirasa je uzaludno.Oni su .......jednostavno to sto jesu.....

  • stevan -vd says:

   Ma važno je da si samo ti pametan i komentari su ti produhovljeni. Ajde ne seri više .

  • goran says:

   Uzalud im govoris, nista Srbi ne razumeju u svetskoj politici, pecaju se na zvanicnu pricu ko som na dudubak.

   • vindfaker says:

    Radnicka klasa nema domovinu, zato ne laprdaj vise!

  • Miraš says:

   Vidi se da si odrastao u Brozovom socijalizmu pa praviš nerealne i nepoštene uravnilovke. Još tako nervozan ne vladaš uljudno ni samim sobom, a hteo bi da spašavaš svet... Dok god je cela Sirija, nema ni Velikog Izraela jer jugozapadni deo Sirije zajedno sa Damaskom i ceo zapadni deo Sirije treba da se pripoji Velikom Izraelu pre dolaska Antihrista. Dok god je Sirija cela eventualni dolazak antihrista se odlaže. Zato su i napravili ISIS u Iraku koji je trebao da raskomada i sam Irak i još da se prenese na Siriju. Zato su još podržavali razne pobunjeničke grupe po Siriji da bi i uz njihovu pomoć raskomadali Siriju i još doveli marionetu za predsednika. 1. Bašar el Asad ovakav kakav je sigurno nije marioneta ni Zapada, a ni Izraela. To jeste veoma važno jer bez postavljane marionete u Damasku nema komadanja Sirije. Bilo je to veoma jasno iz teksta koji je objavio Izrael 30.06.2015. a zatim su preneli ostali mediji. To je bilo u vreme kada niko nije ni sanjao da će Rusija doći da pomogne Siriji. Ukucajte samo u gugl: Izrael: Sirija umire. Veoma pažljivo sve pročitajte. U tekstu izmedju ostalog stoji da "ova Giladova izjava odražava zabrinutost zemalja širom regiona da se Sirija de fakto raspada nakon četiri godine građanskog rata". Ovo je veoma licemerna konstatacija jer pre će biti da je Galadu itekako odogovaralo što Sirija nestaje i umire. U to isto vreme u Izraelu na Golanu bio je popularan ratni turizam te su razni belosvetski "reptili" sa tog ranije otetog Golana pratili kako Sirija nestaje, pretpostavljam sa zadovoljstvom. A prošlogodišnja tužna konstatacija Libermana da je najveće iznenadjenje da Sirija opstaje i da će Asad biti pobednik u ratu je kontinuitet koji pokazuje konstantna stremljenja vrha Izraela u pogledu države Sirije. 2. Ipak došla je Rusija 30.09.2015. hodine. Rusija stalno i politički i vojno i preko centra za pomirenje zaraćenih strana i pružanjem humanitarne pomoći stanovništvu radi na tome da se sačuva potpuni teritorijalni integritet Sirije, a i da se moraju poštovati i ne mogu nasilno svrgavati suverene vlasti Sirije. Ruski stavovi i aktivnosti su u redu i po pitanju važećeg medjunarodnog prava koje nažalost malo ko poštuje, a i sa aspekta raznih proročanstava uzetih kumulativno o dolasku antihrista.

   • Velika Metla says:

    Miraš,e baš si našao KOME ćeš objašnjavati!!!??? Pa čoveče pobogu,taj balijener je dobio pasoš od naci-amerike samo pod jednim uslovom,a to je da laje i kevće na svaki prefiks RUS i SRB! Takvi su mu i pradedovi bili,prodali veru za večeru,a danas im je ovaj njihov naslednik(mnogo lepo su se nasledili)dao i ddupe i obraz za pasoš! Teška ljiga i nečovek!

   • Zaharije qSerak says:

    Sa ponosom mogu da kažem da sam odrastao u Brozovo vrijeme.Pogodnosti,o tome drugi put,ali trebalo bi mi dosta vremena za to.Sta je to sto nije bilo uredu u “Brozovo vrijeme”? Sto sam bio poštovan u cijelom Svijetu,sto sam mogao da spavam gdje god sam želio.Sto sam išao u školu,imao liječenje,sto sam gledao 50000 hiljada ljudi koji placu na utakmici Hajduk C.Z. poslije javljanja da je umro.Sto mu je bilo blizu 100 najvećih Državnika na sahrani.Sto još uvijek trošite ono sto je on ostavio.Svi ovi što sada pričaju budalastine protiv njega bili su pioniri,omladinci,a kada je bilo vrijeme i članovi partije.Ja nisam bio član partije,ali to ne znaci da cu pljuvati po njemu.Vi sa svojim nacionalizmom/pogrešnim/ Vi ste oni koji vodite ovu djecu,učite ih da mrze,šaljete ih u kampove za obuku 8 stvarate od njih nažalost generacije koje nisu spremne za život u 21 Vijeku.Nije Vam dovoljno da vidite pametnu djecu koja osvajaju medalje na takmicenjima iz fizike,matematike......Ne to nije potrebno ni Vama,a ni Državama kojima se ponosite.Vama su potrebne pjevaljke-pevaljke,Vama je potreban polusvijet,Vama su potrebni potomci onih koji se nisu smijeli javiti u Brozovo vrijeme.Nije mi jasno gdje ste to Vi rasli i zasto sam ja drugačiji ? Mene niko nije imao to da nauci,jer ja sam odrastao u familiji sa tolerancijom i ja sam gledao druge stvari kod ljudi.Njihove vrijednosti kao ljudi,ja cu ostati ovakav,a Vi koji ne znate drugo nego da mrzite ostanite na svome.Kako ja mogu mrziti Srbe,Ruse? Ne ja ne mrzim,ja samo mislim da za Rusiju nije rješenje Putin,za Srbiju ekipa iz devedesetih,kao i za Hrvatsku!Bosnu.To je moje pravo,ili mislite da mi se :”Treba krvi napiti,jer kevcem,skotina,balijaner” i da ne nabrajam.Meni to lično ne smeta,ja cu ostati na svome,

    • kwaka says:

     Tito je diktator koji je prodao Kosovo. To ni jedan njegov katolicki pradjed nikada nije branio. Od Hrvata je izasla nacija umjesto da budu ono sto su uvjek bili - saka jada bez drzave. Ali eto fino je znati bar da se ta komunisticka kuga vise nikada nece vratiti na nasu planetu. A to sto si ucio njihovu istoriju sad mislis da sve znas kako se dogadjalo je totalno nezrela logika. I da vam je svima super bilo ... da ali samo od americkih kredita jarane.

    • Nebeska Srbija says:

     Komunjaro,predji u pravoslavlje da bi bio kompletan covek.

  • zlatko says:

   Vrlo brzo ćemo videti ko je u pravu. Ali se već sad može reći da ti nisi u pravu kad tako ružne reči upućuješ ljudima koji ti nisu učinili ništa nažao. Kako ćeš se osećati ako se ispostavi da ti nisi bio u pravu i ako se oni tebi obrate nekim sličnim rečima?

   • Velika Metla says:

    Zlatko,pitaš kako će se ispostaviti da balijaner Zaharije nije u pravu? Ja ćeM ti kazuvam! Taj balijaner je ovde ostavio svoj komentarluk u slučaju Skripalja i LEGENDARNOG trovanja(ista laž kao i ovo navodno trovanje u Siriji što degenerisani i nemoralni,a iznad svega bezbožnički zapad hoće da na svaki način i silom naravno prikaže kao istinit),napisao je ovako "ja sam siguran da su to Rusi uradili"! A kad su pirgave skotine objavile da su optužbom prema Rusiji SAMO "pretpostavljali"da su to Rusi uradili,ovaj balijaner se nije javljao,pa da kao čovek(u balije ima svega samo ne ljudi)kaže "i ja sam mislio i pogrešio sam",ali ne taman posla,nego kao poslednja kkurva ćuti i pravi se kao da ništa nije nažvrljao ovde i ostavio svoj smrdljivi trag! Tako i sada to isto radi!

    • Zaharije qSerak says:

     Ako se vratiš da ponovim.Ja sam siguran da je Rusija kriva za trovanje.Ja sam siguran da Rusija stoji iza nesigurnosti na Balkanu.Ja sam siguran da je Rusija pokušala da izvrši Državni udar u C.G.,ja sam siguran da Rusija podriva Makedoniju,Bosnu i Srbiju.Ja sam siguran da se ni Srbija ni R.S. neće profitirati sa Rusijom.Ja sam siguran da su potrebni Rusiji za potkusurivanje.Razlog moga ne javljanjaoslije dolaska iz Rusije malo vise sam zauzet.Da sam još vise ovoga uvjerenja dodatna posjeta Rusiji me uvjerila

     • Nebeska Srbija says:

      Ti bi trebalo Rusiju da volis,komunjaro!!A da-tito se nije mirisao s njima pa ih ni ti ne volis,posto si rodjen u titovo vreme itd itd..Kako bre zivite takvi nenormalni sa izmenjenom svescu pitam se..Gledate u tita ko u boga a nista drugo ne vidite!!Plitkoumni i ispranih mozgova...

  • Strahinja says:

   Redakcijo, administratori, reagujte na ovo "Roy"-evo vredjanje Trifuna i Mirasa. Dokle cete ove mrzitelje Srba i Rusa uvazavati i pustati da pisu sta zele ? To se odnosi i na "Goran"-a i na "Zaharija". Dokle ?

   • Zaharije qSerak says:

    Poznata mi je ta demokratija.Demokratija,dok misliš isto kao i ja

  • SARMAT says:

   @Roy...T si teški komad budale ako vjeruješ u bajku da je ovaj rat namješten,odnosno,dogovoren.Taj namješteni rat postoji samo u tvoj šupljoj tintari.

   • kwaka says:

    Pa znate sta - mozda i nije toliko van smisla. Putin ne smije ni da prdne protiv izraela - a to je cinjenica. Nikada nisam naso da su izraelci spakovani u kovcege vraceni sa svojih misija protiv rusa ili ruskih saveznika. Nemam nista protiv jevreja i iskreno arapcine i muslimane ne podnosim. Blizi smo jevrejima u svakom pogledu. Jedino Hrvati i Svabe mrze jevreje. Ali sto jeste jeste - jevreji ne ginu - samo ostali. Evropa je fino natrpana muslimanima i ostalim gamadima (za evropu me takodje boli klinac jer su nas bombardovali i odvratni su licemjeri). Pitajte se ko moze samo da dobija kad hriscani i muslimani ratuju?

 5. Miraš says:

  Deda Pajina gola guzica stvarno nenormalno puno košta. Paja=Donald. Napominju da je ranija afera sa nekom starletom sada veoma aktuelna, a slično je sa slučajem Levinski pre napada na SR Jugoslaviju. Zamislite sirijsku vojsku kojoj sada prete, pa to su pretežno mladi ljudi koji treba da žive, ostvaruju svoje ljubavi i zasnivaju porodice. Dokle je stigla takozvana civilizacija i u njoj najizuzetnija nacija u ovom 21 veku!

  • Batina says:

   Katastrofa.

 6. Aleksandar says:

  Rusi će ponovo da podviju rep i osude napad njihovih "partnera". Oni će celog života čekati da neko dođe do Moskve i onda će se braniti. Naravno izgubiće par desetina miliona stanovnika ali Bože moj ima se može se. Izrael im napao bazu sa 8 raketaoni pozvali ambasadora na razgovor. Teško onom koga oni brane.

  • goran says:

   100% si u pravu, cak i ako je tvoj komentar samo pitanje, sasvim je umestan. Imali ko da cuje, ne verujem.

  • Batina says:

   Glupsone, ne komentarisi sto ne razumijes. Sjedi u dvojku I vozaj se okolo.

   • goran says:

    Batinasu pamet-sone, da li se javljas iz vatrogasne druzine "Nis", centra ruske armije? Ili se glupiras izvan baze, onako sam za sebe?

  • Miraš says:

   Rešenje kako se izboriti sa ovolikim zlom nije tako jednostavno kao što zamišljaš. Zla će uvek biti, ali sada ga je baš isuviše. Nije dovoljno samo ratovati, mada je i ta vojna spremnost izuzetno važna. Rusi su već dve i po godine u odbrani Sirije, a to je ujedno borba protiv medjunarodnog terorizma a time i druga spoljna linija odbrane južnih granica Rusije. Da li smo mi ikad tako branili svoju zemlju i/ili neku drugu nama prijateljsku zemlju? Kad je teško najlakše je drugima praviti prigovore, ali to nije dobronamerno, nije dobro.

   • Aleksandar M says:

    Ne prigovaram ja, samo konstatujem. Znači ako sad napadnu Siriju Rusi će prokockati sav kredibilitet koji imaju u međunarodnim odnosima. U Španiji se priča španski, možeš ti doći i pričati srpski ali niko te ne razume. Hoću reći, u svetu se priča silom i samo silom znači daj jednom odgovori pre nego što bude kasno. Imaš nuklearno oružje, koji k ga imaš ako ga ne smeš upotrebiti. Trebao si 1999 reći, ne može napad na Srbiju. Sad trebaš reći, "Ne može napad na Siriju". Spržiću te ako napadneš. Ako na drugoj strani imaš takvu silu kao što je USA ne možeš pričati o ljubavi i hrišćanskim vrednostima. Šta nama znači što smo se 1999 suprostavili, uništena zemlja, 15t uranijuma, ljudi napuštaju zemlju. Znači poruka je sklapaj savez sa fašistima ili ode glava. Rus te zaštiti neće.

    • Miraš says:

     Ne verujem da će sada Rusija prokockati svoj ugled. Razumem ruski jezik pa na njihovim sajtovima stoje procene da će reagovati a i pretpostavke kako bi mogli reagovati. U celom današnjem svetu ne priča se samo silom. Cela Afrika, skoro cela Azija, srednja i Južna Amerika izgleda da su sada na strani Sirije i njenih saveznika. Mnogi od tih naroda ili su osetili na svojoj koži ili su primetili u susedstvu veliku nepravdu. Naravno potrebna je i primena vojne sile, ali samo sila i samo očekivanja od Rusije to ne može biti jedino sredstvo popravljanja stanja. Svest ljudi u celom svetu treba da se podigne na viši nivo te da najpre dobro snime i ocene svoje domaće lažljive elite. Sa ljudima se jako puno manipuliše da bi bili savremeno roblje ovakvo ili onakvo. Jedni robovi slušajući svoje sumnjive elite služe porobljavanju i uništavanju drugih naroda i država, a ovi drugi stradaju puno. Gde je u današnjem svetu iskrena podrška ugnjetenima koje je nekad bilo puno više? Gde je nestalo neko normalno saosećanje za druga ljudska bića? Otkud ova ovolika tupost, ravnodušnost i sebičnost? Pripadnici Džejš al Islam kada su osvojili grad Dumu nosili su u kavezima kao robove neposlušne žene. Porobili su oko 5.000 civila da im kopaju kanale i tunele, a od takvih zarobljenika preživelo je samo 200. Još su ovih dana lagali i sirijsku vladu i ruske pregovarače kako u njihovom zatvoru ima više živih civila i kako će ih sve pustiti a da bi osigurali sebi izlazak iz grada. Trebalo je videti šok na licima ljudi koji se nadaju da će njihovi najbliži izaći iz zatvora, a izašlo ih je samo 200. Nije samo to nego teroristi u Istočnoj Guti su poznati po tome da su prvi improvizovali hemijske napade da bi zazivali stranu intervenciju. To su radili i sada. Pred očima celog sveta prolaze tako velike laži i grozne podvale. Ovakav svet i treba da nestane, a to jeste neka pravda. Nije u redu ne čuti vapaje drugih. Biće skupo na sopstvenoj koži to nesaosećanje sa drugima jer tako se dozvoljava da raste bezumno svetsko zlo.

     • Miraš says:

      Strašno je i slušati kako Hejli, Tramp i svi ostali su u istoj ravni sa kriminalcima i teroristima.

 7. Kulak says:

  Ameri će 11-tog aprila tući krilatim raketama tomahawk najvažnije infrastrukturne objekte sirijske vojske,ali će striktno izbegavati baze i objekte u kojima su stacionirani Rusi.Mislim da će Rusi verbalno kritikovati agresiju Amera ali da će izostati njihova vojna reakcija.Barem zasad.Nije mi baš drago,ali Putin je i dalje suzdržan.On je jednostavno takav.

  • Žitomir says:

   Nije on "takav" nego je borac koji hoće da dobije borbu a ne rundu. A pobeda se ne dobija bodi building gardovima nego pravovremenim udarcem i nokautom.

  • goran says:

   On je jednostavno biznismen koga zabole lakat za sve osim za pare.

  • Batina says:

   Nije pravi momenat. Samo opusteno.

   • goran says:

    Komandant ruske vojske, Anonimus Batina, zna kad je pravi momenat za sve. Samo ne zna da mu je dosao "momenat" da poseti Lazu Lazarevica.

  • Miraš says:

   Ne odgovara ni Rusiji a ni Siriji da svetski rat bude pokrenut na teritoriji Sirije. U čemu i koliko Rusija treba da reaguje teško je procenti. Takodje teško je reći kako namere banditskih uništitelja da osujeti, obidje i izbegne. Odatle potiče ta prividna suzdržanost. Sirija je već prilično razrušena, a u takvom ratu u daleko većem broju bi stradalo njeno stanovništvo. S druge strane neprijateljima Sirije sasvim hladno odgovara da je što manje i Sirije i samih Sirijaca.

   • Miraš says:

    Zašto Tramp tako mora da igra, a napušta ono što je ranije najavljivao. Setimo se atentata na Džona Kenedija. Mnogi smatraju da mu je došla glave njegova konferencija za štampu u kojoj je ozbiljno najavljivao raskrinkavanje tajne moći u SAD, a i njegov plan da će američku ratnu industriju umanjiti.

   • goran says:

    To najvise odgovara upravo Izraelu koji ce biti jedini profiter ovoga rata.

    • Miraš says:

     Da konačno da se oko nečeg složimo. Ali eventualni pad Sirije odgovara i formiranju novog svetskog poretka po meri mračne elite koji podrazumeva porobljavanje celog sveta. Znači Sirija je tek delić njihovog važnog puta u delu jugozapadne Azije. A gde su još ostale zemlje koje su još uvek nekako suverene i koje nameravaju da porobe? Za koga toliko po svetu ratuje NATO i šta će Amerikancima tolike vojne baze van SAD? Dobar deo američke javnosti jeste odvratno nemisleći i glup.

  • Miraš says:

   Rusija ima ogromno iskustvo i zato je oprezna. S tim u vezi proguglajte: Incident u Tonkinškom zalivu. Moguće je da SAD sada žele da urade nešto slično po uzoru na te njihove tajne operacije iz Vjetnamskog rata. Razarač Donald Kuk možda su i sami osudili na potapanje. Mogu namerno da ga pošalju u napad na ruske baze u Tartusu i u Hmejmimu. Rusi veoma lako sa kompleksima Bastion mogu da potope taj razarač. Ali šta će se desiti dalje? Potapanje razarača Donald Kuk je nešto što odgovara i samoj Americi i mogu da ga pošalju namerno u samoubilačku akciju, a oni će to znati drugačije prikazati svetskoj javnosti svim sredstvima propagandnog rata. Da bi propagandni rat uspeo u potpunosti - već su ukinuli ruskoj RT prikazivanje u SAD. Nastupila bi opšta histerija kako su Rusi napali razarač koji se naprimer brani. Na osnovu toga dobili bi dobar povod da proteraju sve ruske diplomate u SAD i u Evropi, zamrznuli bi rusku imovinu u tim zemljama, ukinuli bi SVIFT sistem plaćanja Rusiji, nove još oštrije sankcije, itd. Ko zna šta bi sve još preduzeli. Ali i bez potapanja Donalda Kuka Zapad bi sve to sproveo na neki drugi način zbog afere Skripalj i zbog nekih drugih afera tj. lažnih operacija koje će napraviti. Sada Rusi moraju da brane sebe i svog saveznika Siriju tako da razarač Donald Kuk mogu da potope, bez obzira što to može poslužiti drugoj strani kao dobar povod za dalje opasno zaoštravanje. Videćemo šta će biti.

   • Velika Metla says:

    Miraš,SAMO kod njihovih ddebila,koje nazivaju graDžanima naci-amerike i kod onih koji se plaše od toga ludaka,imena naci-amerika,mogu da uspeju sa takvom propagandom,i kod nikoga drugoga!

 8. Beli Orao says:

  Živi bili pa videli kako se dime i i potanjaju za nekoliko sati!!!

 9. Zaharije qSerak says:

  Treba biti totalni idiot i vjerovati u sukob Amerike i Rusije.Toga nema,rješavace se nova “Jalta” preko ledja miševa.Svako ima svoje miševe,a Srbi)a je miš broj jedan Rusije

  • Velika Metla says:

   Balijaneru laješ i kevćeš skotino! Samo ti kevći,jedino to i možeš!

  • Nebeska Srbija says:

   A vi ste papini misevi br jedan!!A Bosanci br dva!!

 10. slobo says:

  Stara ofucana prica .Do sukoba Amera I Rusa nece doci sigurno jer oni imaju kanale za izbjegavanje sukoba I incidenata tako da ce Ameri da Razvale Irance I Sirijsku vojsku A Rusi po obicaju naglasavaju da ce odgovorit ako budu ugrozeni Ruski vojnici .Ameri znaju tacno gdje su Ruski vojnici jer su I'm to Rusi rekli I oni nece bombardovat Ruse .jasno ko dan tako da svijet ne treba da strepi o buducem razvoju dogadjaja .stara prica koja se ponavlja godinama .Nece oni jedni na druge .Samo ne mogu da budem siguran da li Rusima odgovara podjela Sirije koja ce se dogodit poslije ovoliko troskova za Rusiju .Ameri po obicaju drze naftna polja A rusi imaju Ogromna prostranstva u pustinji I neke porusene gradove .Na kraju ce opet po obicaju Ameri uzet ono sto su htjeli .

  • Miraš says:

   Imaju te kanale, ali koliko i kanali mogu da izdrže kad su suprotstavljenosti sve veće. Ne mogu popuštati toliko da ostave svog saveznika na nemilost i stradanje. Toga su i sami svesni. Shvataju i oni da ovo može prerasti u veliku provokaciju sa ciljem da se diskredituje Rusija. Ako sada suviše popuste onda bi propao koncept multipolarnog sveta te Imperija zla bi mogla da nastavi i završi svoj posao osvajanja celog sveta. Sirija jeste prelomna i njena dalja sudbina bitna je za celokupnu svetsku istoriju.

 11. goran says:

  Jos je Nostradamus predvideo da ce Trifun komandovati ruskim trupama i da ce se okliznuti na bananu.

  • i ime says:

   Da bi ti mogao da pricas, ti moras da hodas, a ti sada puzis...Dakle, odrasti, i citaj malo, ne seri sa komentarima jer su degradirajuci za ljude...Prijavi se za komentare u majmunskim kolonijama...Kada naucis da pises i kazes svoje misljenje a pri tom da ne vredjas druge, onda ces biti postovan. Vredjam te, da bi osetio sta znaci biti vredjan. Naravno, poceces i ti mene da vredjas, ali, to ce ostati tebi...

   • goran says:

    Ako pratis moje komentare, videces da uopste ne koristim pogrdne izraze, naprotiv, svakoga dana moram da ih trpim od strane plemenitih Srba koji sve znaju. Moji komentari jesu degradirajuci jer komentarisem degradirajuce pojave. Stanje planete je degradirajuce i sve sto vidimo oko nas, a ne moja zapazanja o svetu, jer ja nisam taj svet pravio, vec neko drugi. A ti bi da tog drugog, citaj: Lucifera, odbranis od mene. Da li shvatas koliko ne umes da mislis?

    • Miraš says:

     Primećuješ, ali ne dovoljno. Ostavljaš takav utisak kao da si suviše narcisoidan i egoističan zato što samo tvoje valja. Podsećaš na pesmu Milana Rakića "Bedna ženo ne govori, šuti", a ta pesma je ipak dobra jer je iskrena i bez obzira što je tema samo ljubav ukazuje na problem u odnosima ljudi. Tako nekako na sličan način nerviraš ostale. ...ja ću ti, draga, opet reći tada otužnu pesmu o ljubavi, kako čeznem i stradam i ljubim te, mada u tom trenutku ne osećam tako. I ti ćeš, bedna ženo, kao vazda slušati rado ove reči lažne, i zahvalićeš bogu što te sazda, i oči će ti biti suzom vlažne. I gledajući vrh zaspalih njiva kako se spušta nema polutama, ti nećeš znati šta u meni biva - DA JA U TEBI VOLIM SEBE SAMA.

 12. Baja says:

  Ajmo braco Srbi u pomoć braći Rusima idemooooooo!!!

  • Zaharije qSerak says:

   Gdje budalo?

 13. Miroslav says:

  Ameri mere koliko su Rusi spremni da trpe, onog momenta kada budu sigurni da ce Rusi odgovoriti, povuci ce se. Inace, sve te brodove, nosace, mogu unistiti i iz Moskve novom raketom Kinzal, koja je u redovnom naoruzanju vojske...

  • goran says:

   Mogu, ali ne smeju. Sve je u dgovoru, kolo vodi Natanjahu.

 14. Roy says:

  Ja sam Srbin. Zivio sam u Americi 17 godina i vratio se kad sam saznao sasvim slucajno sta se sprema. To sam slucajno cuo razgovor dvojice americkih oficira u jednom podzemnom gradu sa sklonistima i hranom za boravak lokalne elite u slucaju opsteg rata. Onda sam pokupio porodicu i vratio se kuci, otvorio svoj biznis i evo vec dvije godine radim. Eto ja znam da je sve dogovor i da je Putin igrac iste ekipe kojoj pripada Tramp i ostali, ali ko moze glupim i nepismenim seljacima poput Trufuna i Mirasa nesto dokazati. Za njih je Rusija Bozanstvo. Rusija je sluga cionisticki isto kao i Amerika i oni sad po naredjenju idu u opsti rat u kojem ce milijarde ljudi stradati. Niko ne smije reci da nece jer su im jevreji na vlasti kako u Americi tako i u Rusiji. Putin, Medvedev, Lavrov, Surkov, Zirinovski i stotine drugih su jevreji Cionisti, a ne Rusi. Kolika budala moras biti pa vjerovati tim ljudima? Kao oni se bore za neko dobro. Ma bore se za Rotsilda i Kraljicu i one jos crnje i gore od njih na vrhu piramide, a za Rusiju, Srbiju, Ameriku i ostale ne bori se niko. Meni je iz ponizenja sa njima pricati. Necu uopste da se smaram sa smlacenicima. Najbolje da idu dobrovoljno u rat pa da dobiju ordenje.

 15. marko says:

  nema nikakvog problema NATO FASISTI CE BITI PORAZENI KAO UVEK AKO OPET POKUSAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *