РУСИ ОТИШЛИ КОРАК НАПРЕД: Направили вакцину за децу и труднице!

RUSI OTIŠLI KORAK NAPRED: Napravili vakcinu za decu i trudnice!

29 decembra 2020

VAKCINA protiv korone koju je napravio Centar „Vektor“ iz Novosibirska moći će da se daje i deci i trudnicama. Poslednja istraživanja na miševima su pokazala da ona ne ostavlja posledice na promenu težine i razmere ploda, objasnio je direktor Centra Rinat Maksjutov, koji kategorički tvrdi da njihova vakcina ima prednosti nad drugima.

– Naša vakcina „EpiVakKorona“ je bezopasna i lako se podnosi, pokazala su sva dosadašnja ispitivanja. Nju mogu da koriste stariji ljudi, ali i oni koji imaju probleme sa alergijama. Prednost „Vektorove“ vakcine je što se ona čuva na temperaturi od plus dva do plus osam stepeni – kaže Rinat Maksutov i ističe da će ta vakcina obezbeđivati imunitet od šest do deset meseci. Ruski ginekolozi smatraju da je korona, što se tiče trudnica, najopasnija u prva tri meseca starosti ploda.Rusija će dobiti u februaru i treću vakcinu, jer će tada biti registrovana ona koju je napravio Centar „Čumakova“.

Otpočela je i vakcinacija „Sputnikom-ve“ osoba starijih od 60 godina. U Moskvi je otvoreno 70 punktova gde građani mogu da dobiju dobrovoljno i besplatno vakcinu protiv kovida 19. Gradonačelnik Sergej Sobjanjin kaže da je do sada cepljeno oko 15.000 građana. Prednost su dobili lekari, učitelji i nastavnici.

I u Sankt Peterburgu će se vakcinacija obavljati na 70 mesta. Građani se prijavljuju elektronskim putem, a zatim im se tačno saopšti kada i gde da dođu da prime vakcinu.

Planirano je da se vakciniše oko 60 odsto građana Rusije, a proizvodni kapaciteti koji postoje ili se prave, biće dovoljni da se vakcinacija obavi do kraja 2021. godine.

PUTIN SAM ODLUČUJE

ODLAGANJE odluke ruskog predsednika Vladimira Putina da primi vakcinu protiv virusa ni na koji način se loše ne odražava na rusku vakcinu, rekao je u ponedeljak novinarima portparol Kremlja Dmitrij Peskov. On je dodao da će Putin primiti vakcinu „kada on sam odluči“. A na pitanje novinara da li će Putin biti vakcinisan pred kamerama, Peskov je odgovorio da će i o tome odlučiti predsednik lično.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rusofilus Serbianus Patriotus Putinofilus, Samo Jako i do Kraja, bre. says:

    Ahhaa! Eto, o tome još niko nije razmišljao. Zlotvori o tome i ne razmišljaju, samo zaista humani i pred Bogom čisti ljudi. Jesu Rusi, ali su ljudi, narod nebeski kao i Srbi. Neka Bog blagoslovi Rusiju!

  2. Cikakure says:

    Svako neka sebi stvori sliku o nuznosti vakcinisanja. Naime u sadasnje vreme generacije COVID19 nema jasne slike o korisnosti vakcina koje treba da stite od virusa COVID19. U potpunosti nisu precizni parametri o korisnosti tako da sve ovo dali Ruska,Kineska ili Nemacko Americka nijedna dosad nema tacnih i poverljivih podataka o koristo te vakcine. Stvara se pitanje vere dali neko veruje u korist ili ne. Takodje nijedna vakcina nestiti prenosenje i sirenje virusa sto bi trebalo da ima sterilni imunitet. Tako da osoba koja je vakcinisana motze i dalje da bude zarazena ,da njoj licno nista nefali ti jest da nema nikakve klinicke slike ali da je u stanju dalje nekog da zarazi. To pitanje sterilnog imuniteta nema ni jedan proizvidjac trenutno na svetu. Dale je pitanje dali treba decu vakcinisati. Moje licno misljenje NE. Posto deca nisu diraktno pogodjeni i tako da je moje misljenje da je to u tom pitanju nepotrebno. Za starije osobe preko 70 godina zivota ????? To je pitanje i tesko resiti. Mozda da mozda ne ....U svakom slucajui vakcine protiv gripe su se delile godisnje, sada naravno nemamo Influencu(Grip) tipa A ili B nego samo testiramo covid19. Tako da je licno moje misljenje DECU i Trudnice netreba svrstavati u kriticnu grupu. pozdrav ,,i Dajte komentare...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *