РУСИ ОТКРИЛИ: Бајден има три плана за Русију!

RUSI OTKRILI: Bajden ima tri plana za Rusiju!

17 jula 2021

Ruski senator Aleksej Puškov smatra da Sjedinjene Države, pod rukovodstvom novog predsednika Džozefa Bajdena, spremaju tri plana da iznenade Rusiju.Čak i dok je Donald Tramp bio na čelu Sjedinjenih Država, predstavnici Demokratske stranke optuživali su ga za ustupke Rusiji i lično njenom predsedniku Vladimiru Putinu.

Uprkos činjenici da se ništa slično nije dogodilo, ova retorika uspela je da okrene deo biračkog tela protiv bivšeg američkog lidera.

Sada je u Beloj kući Bajden, čija je administracija zapretila da će započeti ofanzivu velikih razmera na Rusiju.

Aleksej Puškov, član Saveta Federacije Rusije, govorio je o tome kako se događaji mogu razvijati u kontekstu Moskve i Vašingtona .

Političar veruje da američko rukovodstvo može da izabere jednu od tri opcije o kojima se danas najviše govori. Istina, postoje određene nijanse.

Prvi scenario podrazumeva nametanje „sankcija iz pakla“ protiv Rusije, na čemu insistiraju „dosledni rusofobi“. Međutim, takav korak je vrlo rizičan, jer možda neće doneti željeni rezultat.

Pored toga, to će biti udarac za evropske i američke investitore zainteresovane za saradnju sa Rusijom, a dovešće i do opasne linije u odnosima dve zemlje, rekao je Puškov.

Druga prilika Vašingtona leži u ratu na jugoistoku Ukrajine. Ali ni tu iznenađenja nisu isključena. Niko ne može da garantuje da se sukob Kijeva i LPNR-a neće pretvoriti u ozbiljan šamar Ukrajini. Istovremeno, sami Amerikanci nisu željni da učestvuju u ovom sukobu.

„Ostao je samo treći pravac – stvaranje oružanih snaga na granicama sa Rusijom i u Crnom moru. Ali ovo je samo nastavak prethodnog pravca Sjedinjenih Država pod Trampom“, naglasio je senator.

S tim u vezi, gruba retorika Bajdena prema Moskvi više je retoričke prirode. Prema rečima Puškova, Vašington neće napustiti antirusku politiku, ali neće preduzeti ni drastične i rizične korake.

Sa velikim stepenom verovatnoće, Sjedinjene Države će se kladiti na „dugu opsadu“, pokušavajući da pomoću nje izgladne Rusiju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. M says:

  Te tri opcije su:- 1.-Srušiti Rusiju kao i Ukrajinu itd.,bez ispaljenog metka,iznutra! 2.-Doći dovoljnim vojnim efektivima na Ruske granice,i uništiti je iznenadnim neobranjivim prvim udarom! 3.-Ako ne uspiju prva dva plana,treći uvijek može uspjeti,a to je uvlačenje Rusije u Veliki rat,ili niz ratova,te je tako izcrpiti i onda onemoćalu uništiti! Ono čega se USA-Zapad jedino boji,jest Velika Istočna Koalicija Rusije,Kine i saveznika im!

 2. persida says:

  Ne ume da sidje niz stepenice, a ima tri plana za Rusiju. Jako je oprasan.

 3. Ovcoizovani covid idioti says:

  Dok ameri cekaju da skuoe hrabrost, dugovi se kamare a tako i oni EU, a Kina i Rusija napreduju i stvaraju sve vecu prednost,ekonomsku i vojnu u odnosu na pigmejsku EU i propadajuci SAD. U medjuvremenu ce da rokne gradjanski rat u SAD i EU

 4. šiško says:

  Sanjarenje nije zabranjeno. Samo neka on planira.

 5. Kulak says:

  Imaju li Rusi plan za Bajdena?Neće on večno.

  • padre says:

   Rusi planiraju dugoročno, prema tome Bajden za njih nije neki bitan faktor!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *