РУСИ ОТКРИЛИ: Ево из које земље се дестабилизује ВЕНЕЦУЕЛА!

RUSI OTKRILI: Evo iz koje zemlje se destabilizuje VENECUELA!

29 januara 2019

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova je komentarišući belešku u notesu savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona o slanju vojnika u Kolumbiju podsetila da se destabilizacija situacije u Venecueli odvija upravo sa teritorije Kolumbije.

Zaharova je istakla da su o mogućnosti vojne intervencije Sjedinjenih Američkih Država u Venecueli „sa različitim stepenom drskosti“ nagoveštavali mnogi u Vašingtonu: od predsednika do predstavnika njegove administracije.

„Televizija En-Bi-Si je, pozivajući se na trojicu visokih zvaničnika Pentagona, danas saopštila da američka vojna komanda ne šalje trupe u Kolumbiju ili Venecuelu. Prema rečima sagovornika televizije, SAD ne prebacuju vojno osoblje ni vojnu tehniku u te zemlje“, navodi se u saopštenju portparolke na njenoj stranici na Fejsbuku.

Za sada nema zvaničnih komentara, „ali ne gubimo nadu“, dodala je ona.

„Da vas podsetim da se ’povratak demokratije‘ u Venecuelu ili, nazivajući stvari pravim imenom, destabilizacija situacije u ovoj zemlji sprovodi upravo sa teritorije Kolumbije. A šta je sa nemešanjem u unutrašnje poslove od izbora do sajber-bezbednosti, zbog kojih je toliko zabrinut kolektivni Zapad poslednjih godina, pitate vi. Pa, tako nekako“, zapazila je Zaharova.

Bolton je u ponedeljak održao konferenciju za štampu o sankcijama protiv Venecuele. U njegovoj beležnici novinari koji su gledali fotografije novinskih agencija sa događaja videli su belešku „5.000 vojnika u Kolumbiju“. Američki predsednik Donald Tramp je 2017. godine nagoveštavao o mogućnosti američke vojne intervencije u Venecueli. Predstavnici američke administracije u poslednje vreme govore da se za Venecuelu „razmatraju sve varijante dejstava“.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

 1. Velika Metla says:

  Demokratski,iliti lažljivi,zapad izveštava na dva različita načina o demonstracijama u Venecueli i u Francuskoj! U Venecueli "mirni" demonstranti,a u Francuskoj "agresivni"! Toliko o poštenom,neopredeljenom i iznad svega pravednom naci-zapadu! Šljam,kakav se nigde drugo ne može naći na celom dunjaluku sem na zapadu!

 2. Vesko says:

  Izgubio sam nadu za Madura! On je retardiran, i kukavica najobicnija. Gdje su optuznice za pokusaj drzavnog udara, gdje je poziv Rusiji da odmah dode sa svojom armadom dok se jos nije dodatno zakuvalo ?! On je glineni gilub sada koji sjedi i ceka da ga pometu dok trazi da 'pregovara' sa zavjerenicima i agresorom.

  • Milan says:

   Polako. Najpre baš sve i sada nam neće ni reći, čućemo ali puno kasnije i nikada baš sve. ... Iz Kolumbije još uvek nisu počeli napadi, trenutno rata nema, a tek kad on bude pokrenut ima smisla tražiti pomoć. Važnije je ovo iznutra očistiti - glavni štab neprijatelja Ambasada SAD da napusti zemlju ili da se ometaju i guše njihove veze i komunikacije, da im se oduzmu automobili, itd. Zatim da pohvataju ili likvidiraju onih 200 komandosa što su stigli iz Brazila. Na kraju neki od njih bi i pobegli, a marioneta Huan ostao bi potpuno bespomoćan, kao glupi ovan.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *