РУСИ ОТКРИЛИ: Ево због чега нас се Американци плаше!

RUSI OTKRILI: Evo zbog čega nas se Amerikanci plaše!

13 maja 2020

Vojni stručnjak Konstantin Sivkov ukazao je na strah Amerikanaca od gubitka njihove poslednje mogućnosti za pokretanje preventivnog nuklearnog napada protiv Moskve.

Komanda američke vojske zabrinuta je zbog činjenica da će nova ruska raketa omogućiti sistemima protivraketne odbrane ruske prestonice da ponište nade Pentagona da sprovedu planove za njihov preventivni nuklearni napad protiv Rusije.U tom kontekstu, vojni stručnjak Konstantin Sivkov objasnio je zašto ruski Nudol izaziva američku ogorčenost.

“Amerikanci su ogorčeni što postavljamo rakete Nudol, jer će u ovom slučaju sposobnost SAD-a da napadne središte strateških nuklearnih sila Rusije u moskovskom industrijskom području biti znatno smanjena”, rekao je ekspert.

Istovremeno, primetio je visoku efikasnost nove ruske rakete, zahvaljujući kojoj će se šanse za realizaciju američkih planova za pokretanje neočekivanog nuklearnog napada protiv Rusije “praktično nestati”.

Takođe je naglasio da su u moskovskoj oblasti, gde će biti postavljeno ovo novo rusko raketno naoružanje, “smešteni glavni komandni centri”, što povećava želju Amerikanaca da na sve načine spreče njihovu pojavu u ovom ruskom regionu.

“Nudol” je element raketne odbrane, najnoviji element izgrađen na osnovu primene tačnih smernica i pogađanja balističke mete bez nuklearne eksplozije, kao i napadanjem dinamičkim napadačkim elementima“, objasnio je Sivkov, napominjući da su slični sistemi raspoređeni od strane američke vojske na Aljasci.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Rusa se najvise plase americke banke u kojima ruski bilioneri cuvaju svoje dolare.

  • Zaliv says:

   Perso jos lupas u serpicu?

 2. Zorana says:

  Meni je fascinantno da niko ne primecuje da Nudolj kao najefektivnija PVO raketa stiti samo Moskvu, a za ostatku Rusije niko ne haje. Takav im je i zivotni standard, Moskva i svi ostali. Meni je to bolesno. Kao da u Moskvi vladaju ljudi koji ostatak Rusije ne tretiraju kao svoju zemlju nego kao koloniju. Mislim da je to ocigledno do sada.

  • Zaliv says:

   Sistem je veoma skup a ni jedna drzava nece reci da li stiti i sta sve stiti...kako vi znate da nisu i drugi bitni vojni centri pokriveni ovim sistemom? Javlja vam se?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *