РУСИ ОТКРИЛИ истину о Хрватској и С-300!

RUSI OTKRILI istinu o Hrvatskoj i S-300!

18 aprila 2017

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin kaže da su spinovanja o navodnim isporukama Hrvatskoj raketnih kompleksa S-300 iz Rusije „laž i provokacija“.

Njihov cilj je, ističe Čepurin u izjavi za Tanjug, da se nanese šteta Srbiji, koja čuva i razvija prijateljstvo sa Rusijom, te da se oslabi poverenje između srpskog i ruskog naroda.

„Još jednom izjavljujem da Rusija nije nikad isporučivala naoružanje kršeći međunarodne norme i embargo na isporuku naoružanja za zemlje bivše Jugoslavije, koji je bio uspostavljen od strane Saveta bezbednosti UN“, rekao je Čepurin.

Dodaje da je taj „informacioni napad“ bio ostvaren uoči proslave za, kako kaže, Ruse i Srbe svetog praznika Vaskrsa – da bude što bolniji i da se smanje mogućnosti reagovanja.

Čepurin navodi da je interesantno da se priča o S-300 „ubacuje“ u medije svakih pet, šest godina i dodaje da se dobro zna da su se kriminalne aktivnosti odvijale u trouglu „zemlja destinacije-posrednik-Ukrajina“.

„Predstavnici hrvatske vlade više puta su javno priznavali da je to naoružanje stiglo iz Ukrajine. Da nije spremno za upotrebu. Da su prevareni. Kasnije su delovi ovog sistema otišli u jednu treću zemlju. Pogledajte internet. Pogledajte Vikiliks“, rekao je Čepurin.

On kaže da je svima poznato ko je u međunacionalnim sukobima preopterećenom regionu Hrvatsku obilno snadbevao naoružanjem i ko su bili sponzori raspada Jugoslavije, a da sada neko pokušava da izvrne situaciju naopako.

Čepurin je upitao zašto ta priča, stara više od dvadeset godina, nije nikad bila istražena i zašto nisu izvedeni pred lice pravde naručioci, posrednici i isporučioci.

„Zašto kriminalni trgovci naoružanjem, ovi psi rata, osećaju sebe potpuno bezbedno? Privedite konačno tu priču kraju. A Rusiju ne treba da uplićete u to. Ostavite ruskog medveda na miru“, zaključio je Čepurin.

Bivši predsednik Hrvatske Ivo Josipović ponovio je tvrdnje koje su ovih dana iznete u javnost u Hrvatskoj, navodeći da je toj zemlji nedvosmisleno isporučen sistem S-300, dok bivši ministar odbrane Andrija Hebrang tvrdi da kompletan sistem nikada nije isporučen Hrvatskoj, niti je bio u upotrebi.

KOMENTARI6 komentara

 1. hristina says:

  Srbi to znaju, brate Cepurin. Postali smo eksperti za razotkrivanje lazi i provokacija! Zivela Rusija!

 2. Za Srbiju says:

  Hrvati uvek odrađuju najprljavije poslove za zapad i Vatikan. Zagreb je centar satiranja Srba na balkanu.

 3. Jovan says:

  Mozda Rusija nije, ali za SSSR generale i Kozireva nisam siguran da nisu! Sta vise mislim da su vecina njih bili izdajnici ruskog naroda i dupelisci cia i spremni na sve za $, kao i nasi vecina generala i kos-ovca!

 4. Don says:

  Cepurine nije Ukrajina mogla da proda nista bez vas!Nisam ni slep ni glup.A helihopteri potpuno novi?Ni to nije vase?Jeste Cepurine jeste.I pusti Uskrs za to.Nema uskrs veze sa oruzjem.Nece Hrvatska da vam plati za oruzje.A i ne mora.Bio je embargo:)))Zeznuli vas:)))

 5. Djordje says:

  Nije Zagreb expert za satiranje Srba vec Beograd koji je prepun pete kolone to jest nato sluga za po saku dolara. Oprosti mi boze kao sto si i svima prastao ako gresim ali sve se svodi da nas Beograd vode strane sile.

 6. Batina says:

  Ovim ustasama u inat bi trebalo da Rusi postave par S-500 sisitema u Srbiji I Republici Srbskoj. Svi nasi neprijatelji okolo, ama bas svi bi nasrali pune gace od straha. Najsvijetlije oruzje dati u ruke junaka, I istocni juzni I jugozapadni pacovi ce da poskacu u more, a ostali bi istog casa presli u pravoslavlje, naravno od straha, jer su stalno preletali iz straha.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *