РУСИ ОТКРИЛИ: Словенци повлаче ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

RUSI OTKRILI: Slovenci povlače PRIZNANJE KOSOVA!?

20 marta 2019

Predsednik Slovenačke nacionalne stranke Zmago Jelinčič podneo je u Parlamentu Slovenije zahtev ministru spoljnih poslova Miru Ceraru da Slovenija povuče priznanje Kosova, saznaje Sputnjik.

Tako je, posle Italije, to druga članica EU u kojoj se na visokom nivou razmatra odluka o ključnom državnom pitanju Srbije.Slovenačka nacionalna stranka je još 2008, kada se u Parlamentu Slovenije glasalo o priznavanju nezavisnosti Kosova, bila protiv toga.

Na to je u Beogradu ove nedelje podsetio i potpredsednik te stranke Jan Ivanuša koji je gostovao u emisiji Sputnjika — „Na nišanu Lazanskog“.

„I danas isto mislimo. Dobre odnose sa Srbijom imamo već decenijama i nadamo se da će tako i ostati. Postoji novi putokaz, nova smernica za to da se priznanja Kosova ponište, jer su se sada svi povukli svoje stavove. Španija je u međuvremenu dobila problem sa Katalonijom. Jasno je da sada treba biti pametan i odlučan u zahtevima za povlačenje priznanja. Videćemo kako će proći evropski izbori u maju, ali nadamo se nekim novim idejama i nekim novim snagama koje bi to omogućile“, rekao je Ivanuša.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Ništa od toga za početak neka priznaju srpsku nacionalnu manjinu u Sloveniji.

  • padre says:

   Manjina se priznaje, kad narod tamo živi od vajkada!U ostalom to jedno sa drugim nije povezano!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ne verujem, to je mala manjina tipa Zmago ali Slovenci su katolici i oni nas mrze iz profesionalnih katoličkih razloga. Nas samo deli teritorija inače bi ratovali međusobno kao i sa KROmanjoncima. Zmago je shvatio da će ih Zapad uništiti i da će Slovenci ostati bez države jer ih Zapad gleda kao Slovene, zato zna da samo dobri odnosi sa Srbijom i Rusijom znače preživljavanje Slovenaca i njihove države. Međutim Slovenci veruju vatikanu...

  • Đorđe says:

   Ne mrzi nas niko čak ni obočni šiptari. Šta ima običan seljak od toga da mrzi Srbiju bilo gde na svetu. To su sve male interesne grupe koje forsiraju mržnju ka Srbiji. Zato mi moramo da budemo veliki jer jednog dana stvari će se promeniti i svi će ti mali narodi gledati na nas kao na boga i spasenje zar da se svetimo običnom narodu ma koje nacije. Svi će oni biti i sami će hteti da se asimiluju sa nama pa će i veru menjati ako treba a i onako većina zna srpski. Moramo biti pametni i jaki jer svi gledaju kako trpimo teror i čakaju da ih sve oslobodimo.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Pa nisu svi oni komentari na hrvackim portalima interesne grupe; botova ima ali prosto je nemoguće da je sve naštimano. Mrze nas itekako, ja sam rođen u hrvackoj i to u delu koji nije ustaški ali sve jedno, i kao deca nas već mrze. Ne iz razloga, ne iz iskustva, oni su tako naučeni, oni te ismevaju ako imaš njima neobično ime, ako navijaš za Zvezdu...Već kao deca su naučeni da ne trpe drugačije. Neće se oni vratiti i pokajati, hrvati se vračaju u Austrougarski mod a to znači da će da rade donje poslove za Germane i da će dobar deo hrvata koji sada masovno odlaze iz Rh iz razočaranja da postanu Germani, zato odlaze sa decom i sve prodaju šta imaju da se nikada ne vrate.

 3. padre says:

  Onoga dana, kad se majmuni budu šišali, ili kad vrba rodi grožđe!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *