РУСИ ОТКРИЛИ: Словенци повлаче ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

РУСИ ОТКРИЛИ: Словенци повлаче ПРИЗНАЊЕ КОСОВА!?

20 марта 2019

Председник Словеначке националне странке Змаго Јелинчич поднео је у Парламенту Словеније захтев министру спољних послова Миру Церару да Словенија повуче признање Косова, сазнаје Спутњик.

Тако је, после Италије, то друга чланица ЕУ у којој се на високом нивоу разматра одлука о кључном државном питању Србије.Словеначка национална странка је још 2008, када се у Парламенту Словеније гласало о признавању независности Косова, била против тога.

На то је у Београду ове недеље подсетио и потпредседник те странке Јан Ивануша који је гостовао у емисији Спутњика — „На нишану Лазанског“.

„И данас исто мислимо. Добре односе са Србијом имамо већ деценијама и надамо се да ће тако и остати. Постоји нови путоказ, нова смерница за то да се признања Косова пониште, јер су се сада сви повукли своје ставове. Шпанија је у међувремену добила проблем са Каталонијом. Јасно је да сада треба бити паметан и одлучан у захтевима за повлачење признања. Видећемо како ће проћи европски избори у мају, али надамо се неким новим идејама и неким новим снагама које би то омогућиле“, рекао је Ивануша.

(Спутњик)

KOMENTARI6 коментара

 1. Ivana says:

  Ništa od toga za početak neka priznaju srpsku nacionalnu manjinu u Sloveniji.

  • padre says:

   Manjina se priznaje, kad narod tamo živi od vajkada!U ostalom to jedno sa drugim nije povezano!

 2. živoder iz Oseka i Ovčare says:

  Ne verujem, to je mala manjina tipa Zmago ali Slovenci su katolici i oni nas mrze iz profesionalnih katoličkih razloga. Nas samo deli teritorija inače bi ratovali međusobno kao i sa KROmanjoncima. Zmago je shvatio da će ih Zapad uništiti i da će Slovenci ostati bez države jer ih Zapad gleda kao Slovene, zato zna da samo dobri odnosi sa Srbijom i Rusijom znače preživljavanje Slovenaca i njihove države. Međutim Slovenci veruju vatikanu...

  • Đorđe says:

   Ne mrzi nas niko čak ni obočni šiptari. Šta ima običan seljak od toga da mrzi Srbiju bilo gde na svetu. To su sve male interesne grupe koje forsiraju mržnju ka Srbiji. Zato mi moramo da budemo veliki jer jednog dana stvari će se promeniti i svi će ti mali narodi gledati na nas kao na boga i spasenje zar da se svetimo običnom narodu ma koje nacije. Svi će oni biti i sami će hteti da se asimiluju sa nama pa će i veru menjati ako treba a i onako većina zna srpski. Moramo biti pametni i jaki jer svi gledaju kako trpimo teror i čakaju da ih sve oslobodimo.

   • živoder iz Oseka i Ovčare says:

    Pa nisu svi oni komentari na hrvackim portalima interesne grupe; botova ima ali prosto je nemoguće da je sve naštimano. Mrze nas itekako, ja sam rođen u hrvackoj i to u delu koji nije ustaški ali sve jedno, i kao deca nas već mrze. Ne iz razloga, ne iz iskustva, oni su tako naučeni, oni te ismevaju ako imaš njima neobično ime, ako navijaš za Zvezdu...Već kao deca su naučeni da ne trpe drugačije. Neće se oni vratiti i pokajati, hrvati se vračaju u Austrougarski mod a to znači da će da rade donje poslove za Germane i da će dobar deo hrvata koji sada masovno odlaze iz Rh iz razočaranja da postanu Germani, zato odlaze sa decom i sve prodaju šta imaju da se nikada ne vrate.

 3. padre says:

  Onoga dana, kad se majmuni budu šišali, ili kad vrba rodi grožđe!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u