РУСИ ОТКРИЛИ ТАЈНА ДОКУМЕНТА: Американци су још 1993. године знали…

RUSI OTKRILI TAJNA DOKUMENTA: Amerikanci su još 1993. godine znali…

17 novembra 2018

Osiromašeni uranijum može imati kancerogeno dejstvo. Ništa novo, naizgled, ali kada se u obzir uzme činjenica da su Amerikanci za ovo znali još 1993. godine, onda je to neka vrsta senzacije koja dodatno demaskira sva „ublažavajuća“ obrazloženja koja su stizala iz sedišta zapadne Alijanse u Briselu i s druge strane Atlantika.Ovo otkriće prenosi na svojoj stranici na Fejbsuku portal „Ruski ekspres“.

S napomenom „Strogo poverljivo!“, ovaj portal piše da su još 1993. Amerikanci znali sve o osiromašenom uranijumu. O tome svedoče dokumenti američke vojske u kojima se doslovce navodi da osiromašeni uranijum može izazvati rak. U jednom od dokumenata koje možete videti u prilogu sa Fejsbuka između ostalog piše da američki vojnici moraju biti obučeni i upoznati sa posledicama izlaganja osiromašenom uranijumu.

O ovoj temi pre nekoliko meseci Sputnjik je razgovarao i sa autorkom knjige „Darovi milosrdnog anđela“ Mirjanom Anđelković Lukić, koja je napisala i brojne studije i knjige u kojima se, pored katastrofalnih posledica korišćenja uranijuma, posebno akcentuje i činjenica da je nad Srbijom zapravo izvršen ekocid, jer je protiv nje istovremeno vođen i radiološki i hemijski rat.

Tome u prilog govori i otkriće pomenutih dokumenata američke vojske koji raskrinkavaju ne samo licemeran odnos zapadne politike prema Srbiji sve do danas, već potvrđuju autorkinu tezu da je protiv Srbije pokrenut po svemu sudeći globalni projekat koji bi se mogao označiti samo jednom rečju — monstruozni.

KOMENTARI12 komentara

 1. Rusofil says:

  Smrt fasizmu.

 2. Nemanja says:

  Ima jedan nas "veliki" strucnjak koji tvrdi da je osiromasen uranijum cak i koristan, a za njime Natasa Kandic, Jelena Milic i ostale ... "Veliki" su samo po parama koje su uzeli za svoj rad protiv svoje zemlje.

  • Miroslav says:

   Decu i unuke treba im hraniti sa obogacenim uranijumom... da ojacaju... ovaj sirotinjski je za narod...

 3. test01 says:

  Od kada su radioaktivne supstance otkrivene zna se da izazivaju rak a i ostale vrste bolesti. Pa Marija i Pier Kiri su umrli od raka zato sto su radili na istrazivanju sa radioaktivnim materijama, Prema tome ovaj clanak je smejurija. Amerika je to uradila da bi se resila svog nuklearnog otpada a zabole ih uvo sto su naneli stetu drugom narodu. Njih zanimaju pare a ne ekologija i ljudsko zdravlje.

  • rajko says:

   Ote mi reč iz tastature. Ja za štetnost svih radioaktivnih materija znam još od davnih vremena kad sam u osnovnoj školi saznao da je Marija Kiri umrla od posledica radijacije. Mislim da je na nas bačeno mnogo više evropskog radioaktivnog otpada koji je možda samo upakovan u bombe u Americi. U vremenu pre bombardovanja u Nemačkoj i Francuskoj je izbilo nekoliko afera sa radioaktivnim otpadom, a onda su se one posle bombardovanja Srbije naglo stišale, kao da je problem iznenada nestao. Jeste posle ponovo neki francuski voz sa radioaktivnim teretom švrljao po evropi i svuda bio dočekivan sa protestima i proterivan dalje. I to se stišalo. Posle bombardovanja sve je bilo lakše. Srbija je već bila ozračena i sad je jako teško utvrditi koja radijacija potiče od čega. S obzirom da mi nikad nismo imali radioaktivnih postrojenja osim malog eksperimentalnog reaktora u Vinči čiji je otpad držan samo na jednom mestu, u Vinči, a 2001. kompletno izmešten iz Srbije, sve radioaktivno treba pokupiti i poslati im nazad, proporcionalno prema učešću svake zemlje u bombardovanju Srbije. Mislim da je to razumno i pravedno.

 4. faton says:

  postovano gospodo stvarno kad imam vremena se pozabavim vasim komentarima na koju ni mala deca ne veruju . podimo redom.- pod 1. vi ste jedan cudan narod svi su drugi krivi a vi posteni. 1 svetski rat zbog cega je poceo zbog vas . zbog ubistva franz ferdinanda. a vas avojska se slepava sa englezima i francuzima. onda vas a8 sednica CK srbije. na koju srpsi nacionalizam plivao na povrsnini. po raspak CK jugoslavije,pa ratovi i pülacke celoj jugo. pa 2006 vasa braca Crnogorci odose od vas . anama se otvori put da proglasimo kosovo republiko vise nije republiko nego drzava. ha jde jedan normalan srbin da mi izadje u susret i komentarise sa mnom .ja magu vama da vam menjam sajkacu ili opange ali vasu glavu nemogu. probuditese se vreme digitaliziranja i vase lazi ne prodje vise. ko vam je ubio curuliju,stambolica, jeste sami bacili u krecanu, sram vas bilo, i jos ocete da kazete da vam neko kriv.u bivsu jugu cK Jugoslavije 4 godine se zabavljao sa guzicom martinovica iz gnjilane navodno albanci mu ucacili u guzicu pivsku flasu. i druge laze. sada vise nemozete da lazete jer cim otvorite usta dobijate po nosu. okrenite normalnom ziovotu uhapsite oko 5000 hiljada kriminalaca koji su silovali po kosoivu iu bivsu jugu. i idite dalje.

  • Hruscov says:

   Retardu monstruozni iz Zute kuce...nemoj vise lupati tu cirilicu jer ti ocigledno ne ide, idi prodaj drogu svom bratu da zaradis za svoju porodicu. Lako cemo mi za nase tajkune, pogledaj te tvoje monstrume poltronske sto ti uzimaju mladost deci i grade neku usranu drzavu koja ce se raspasti pre nego sto nastane. Sav mozak im se pretvorio u jezik, ne bi li bolje olizao zadnjice zapadu...ne vredi, uvek cete biti plemenski narod potcinjen drugima, dzabe prica. Bezi,spasi se.

  • OrthodoxCelts says:

   ustaso, na sva pitanja ti mozemo odgovoriti kada priznas da ste jedini sljam od naroda na citavoj planeti koji ste imali logore za decu. Koliko zla ste napravili u zadnjih 80 godina, ni dragi Bog da hoce ne moze vam oprostiti. Vi ste seme zla kojega smo naivni primili i spasili od nestanka, podmetnusi svoja ledja u koji ste nam na kraju noz zabili na vas svojstven i podmukao nacin. Zato bolje se pomoli Bogu, za oprost grehova svojih predaka, a nas Srbe zaonidji u sirokom luku. Gade.

  • ? says:

   Magarilo, jesil skoro pušio neku travu,deluješ sumanuto?

  • Slušaj ti says:

   Princip nije ubio Ferdinanda, to su nam poturili, drugo taj što je ubijao novinare je vaš i treće živiš u tuđem. Teško je spavati mirno s tim, a rešenje postoji u pokajanju i izvinjenje, mi smo ljudi i znamo šta je pala grešna ljudska priroda. Ali ti si zlo koje se preoblači u anđela svetla tako da nisi za žaljenje već za osudu. Problem vas šipaka je što se krijete iza gomile ali Fazone upamti čovek se rađa i umire sam, i sam odgovara pred Bogom za svoje postupke. Tamo te neće spasiti Bondstil, musliju, ustaše, HAZARI, fašisti, NATO, amerikenjci... naprotiv biće ti ta nwo kolaboracija otežavajuća okolnost.

 5. Miros says:

  Faton ili fantom to si ti belokapic sa jarecu glavu. Izleda da su opijati ipak ovaj put bili jaci od tebe cim si se usudio promoliti njusku na ovom portalu. Glava ti je ucipovana ili digitalizovana 100%

  • rajko says:

   Nema potrebe raspravljati sa tom budalom, jer se ionako ništa od onog što je napisao ne razume. To trabunjanje nije moguće povezati u smislenu celinu. Je li on takav uvek ili ga je nešto posebno izbacilo iz koloseka?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *