РУСИ ОТКРИЛИ: Терористи се пребацују у Авганистан!

RUSI OTKRILI: Teroristi se prebacuju u Avganistan!

19 februara 2019

Militanti DAEŠ-a na misteriozan način uspevaju da uđu u Avganistan, što stvara pretnju po države Organizacija Sporazuma o kolektivnoj bezbednosti (ODKB), izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Mihail Bogdanov. Po njegovim rečima, to omogućava rast opasnosti prelivanja bliskoistočnog konflikta na postsovjetskom prostoru.

„Raste opasnost od prelivanja bliskoistočnog terorizma na postsovjetski prostor kroz teritoriju Avganistana, kada će DAEŠ-ovci pri nejasnoj situaciji uspeti da uđu tranzitom preko neke susedne zemlje“, naglasio je zamenik ministra na valdajskoj konferenciji o Bliskom istoku u Moskvi.

Bogdanov je dodao da se DAEŠ uživeo u Libiji i da jača veze sa Al Kaidom, koristeći to što se sistem državne uprave u zemlji raspada. Pritom, Al Kaida se podiže u području „naftnog polumeseca“ duž Sredozemlja.

Ranije je zamenik ministra policije Rusije Igor Zubov izjavio da se militanti DAEŠ-a masovno prebacuju helikopterima iz Pakistana na granici sa Tadžikistanom, a u Moskvi ne isključuju provokacije sa „potiskivanjem“ izbeglica prema Rusiji.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Ove i ovakve ruske izjave vređaju prirodnu inteligenciju kod normalnih ljudi!

 2. Slobodanka says:

  Ovo znači da se nastavlja i rat u Avganistanu, ništa neće biti od američkog povlačenja iz Avganistana. U avgustu prošle godine Crna Gora, članica NATO, ponovo je poslala u Misiju NATO-a u Avganistanu 29 pripadnika Vojske Crne Gore, reč je o pešadijskoj jedinici. Kad Makedoniju prime u NATO, ona će moći da pošalje u Avganistan oko 100 vojnika. Kosovo kad bude konačno priznato, a žure po tom pitanju, moći će da pošalje u Avganistan pretpostavljam oko 50 vojnika. A Srbiju kad uvuku u NATO, ona će moći da pošalje 300-350 vojnika. Kad im pripucaju i kad ih povijaju avganistanske turbandžije ispomagaće se kao braća rodjena i Crnogorci i Makedonci i Šiptari i Srbi. Crnogorski kontingent se sastoji od peššadijske jedinice, angažžovane na zadacima zašštite savezničkih timova za obuku i savetovanje avganistanskih nacionalnih snaga bezbednosti, štabnih oficira i podoficira,

 3. petrovgrad says:

  DEAS ili američki marinci, engleske foke ili kako kod se zvala ta zapadna soldaterija krenuće na Rusiju. Rusija mora pod hitno da uzvrati udarac da im pošeqe slične aktiviste u London, Paris i Berlin.

 4. samostalan says:

  Rusija radi samo ono sto joj Zapad naredi. To samo srpski bolesnici, oboleli od rusofobije, ne mogu da vide.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *