Руси ОТKРИЛИ УЖАСАН ПЛАН западних ОБАВЕШТАЈАЦА! Ове ДВЕ ЗЕМЉЕ ће урадити НЕЗАМИСЛИВО, а за СВЕ ће окривити Москву

Rusi OTKRILI UŽASAN PLAN zapadnih OBAVEŠTAJACA! Ove DVE ZEMLJE će uraditi NEZAMISLIVO, a za SVE će okriviti Moskvu

29 marta 2019

Obaveštajne službe Francuske i Belgije spremaju provokaciju sa upotrebom hemijskog oružja u Siriji, kako bi optužile Vazdušno-kosmičke snage Rusije za napad na civile, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Agenti dveju zemalja sarađuju sa liderima terorista u Idlibu, dodao je na brifingu načelnik ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji pri Ministarstvu odbrane Rusije Viktor Kupčišin.– Za organizovanje provokacije u naselje Idlib su stigli predstavnici francuskih i belgijskih obaveštajnih službi. Pod njihovim rukovodstvom održan je sastanak sa komandantima terorističkih grupa Hajat Tahrir al-Šam i Horas el Din, kao i predstavnicima pseudohumanitarne organizacije „Beli šlemovi“ – rekao je Kupčišin.

On je dodao da je, prema podacima Centra, na ovom sastanku razgovarano o organizaciji insceniranih snimanja koje bi navodno dokazala da Rusija i Sirija koriste otrovne supstance protiv civilnog stanovništva.

– Za učešće u snimanju scena koje prikazuju posledice primene otrovnih supstanci utvrđene su isplate od 100 dolara po osobi. Pritom nije isključeno da organizatori za provokacije koriste prave toksične supstance kako bi se postigla „verodostojnost“ fotografija i snimaka – objasnio je Kupčišin.

On je istakao da bi žrtve ovog zločinačkog plana mogle biti izbeglice i članovi porodica građana koje drže teroristi grupe Hajat Tahrir al-Šam.

Kupčišin je rekao da su belgijske tajne službe od 14. marta do 27. marta snimale napade ruske vojne avijacije na skladišta municije terorista kako bi ih optužile za upotrebu hemijskog oružja.

Pod kontrolom francuske obaveštajne službe je 23. marta iz grada Serakab u naselja Kan Šejhun, Maaret-Horma i Kafr-Zita (sve u provinciji Idlib) u vidu balona sa kiseonikom i plinom dostavljena otrovna supstanca, verovatno na bazi hlora.

Ruski centar za pomirenje pozvao je lidere ilegalnih oružanih grupa da odustanu od oružanih provokacija i krenu putem mirnog rešavanja situacije u oblastima pod njihovom kontrolom.

KOMENTARI4 komentara

 1. Magda says:

  Pa to bi Ameri, Belgijanci i Francuzi mogli vjerojatno i napraviti a o da kokodakati da su to Rusi napravili!!!! Oni nikako da shvate da Rusi NISU TAKVI I DA ONI NIKADA TO NE BI NAPRAVILI!!!! Treba njima zube razbiti da se jednom zanavjek okanu Rusije i slavenskih naroda!!!!!!

  • Rafmanjinov says:

   Sami ce oni sebe unistiti,samo onda Rusi treba da ih dokrajce,a ne da im progledaju kroz prste.

 2. Budi Bog s nama says:

  To su do sada apsolvirali englezi Toni Blera i plavi šlemovi UN-a u čiju grupu i spadaju la france i belgija. Oni su Moskvu već osuđivali da neznaju di će više nek ih poljube i u zadnjicu malo tu bojni otrovi najviše rade, pa neka se uvere u tvrdnju.

 3. Budi Bog s nama says:

  Ako im ko smeta ne mora ništa da napravi, napraviće oni sami umesto njega pa će da ga okrive, ali izgleda da svi ti stari trikovi ne pale kod Moskve.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *